Arhiv novic 17.03.2023

Sedmi pečat: Bolečina in slava

RTV Slovenija 17.03.2023
Predzadnji film španske legende Pedra Almodovarja je njegova najbolj avtobiografsko obarvana stvaritev. Mnogi kritiki in gledalci se strinjajo, da je to eden vrhuncev njegovega izjemno plodovitega opusa. Strukturno je film sestavljen iz »serije… »

V novi številki Primorskih novic preberite

Primorske 17.03.2023
Čeprav so ankaranski občinski svetniki sprejeli proračun, se ne morejo pohvaliti, da z njim složno dihajo kot eden. Opozicija ga ni podprla in v prid proračunu je pretehtal le glas predstavnice italijanske narodne skupnosti. Opozicijo najbolj motijo… »

Prva skušnjava zelenega protekcionizma

Delo 17.03.2023
EU si želi zmanjšati odvisnost od uvoza kritičnih materialov in hitro širiti domačo podnebno prijazno industrijo. V nadaljevanju preberite: Vetrne elektrarne, shranjevanje vodika, proizvodnja baterij, digitalna industrija ali letalsko-vesoljska… »

Slovenski trener o izkušnji s Kitajci: Koronavirus jih je preprosto uničil

SiolNET 17.03.2023
"Zastavili smo zelo dobro. Prvih pet let sploh ni bilo nobenih težav, tudi rezultati so šli samo navzgor. Ampak ta koronavirus jih je na koncu preprosto uničil oz. so nazadovali. Preveč so spoštovali ukrepe, ki so si jih sami postavili. Na Kitajskem… »

Tänak dobil nočni spektakel, nato doživel pravo katastrofo

SiolNET 17.03.2023
Reli Mehika se je že po manj kot četrtini prevoženih hitrostnih preizkušenj ponovno izkazal za enega najtežjih. Iz boja za stopničke so izpadli vsi dirkači ekipe M-Sport Ford, tudi Ott Tänak, ki je dobil uvodna dva spektakularna nočna… »

V pravi luči jo bomo videli poleti, v najboljši morda prav na svetovnem prvenstvu

SiolNET 17.03.2023
"Poškodba je preteklost, v pripravah na poletno sezono me ne bo nič več oviralo in poleti me boste videli v najboljši luči," obljublja trenutno najboljša slovenska troskokašica Neja Filipič, ki se je na marčevskem dvoranskem evropskem prvenstvu v… »

FOTO in VIDEO: Latrine razkrivajo intimne podrobnosti o življenju v srednjeveškem času

Necenzurirano 17.03.2023
Območje Stare steklarske leži na dravski terasi, ki se je izoblikovala v tretjem stoletju, ko je cvetela rimska Poetoviona. Nastala je kot posledica katastrofalnih poplav, na predelu med današnjima Vrazovim trgom in Prešernovo ulico, pa je pozneje… »

Župani pozivajo k spremembam zakonodaje zaradi zamikov izgradnje tretje osi

RTV Slovenija 17.03.2023
Vodstvo Darsa in državni sekretar z infrastrukturnega ministrstva Andrej Rajh sta koroškim županom, ki so razočarani zaradi zamikov pri načrtih za gradnjo hitre ceste, znova zagotovila, da tretja razvojna os spada med prioritete vlade. Potem ko je… »

Oprah Winfrey o Meghan in princu Harryju: Naredita naj, kar je najbolje zanju

24ur 17.03.2023
Oprah Winfrey je bila ena prvih, ki je z intervjujem, v katerem sta gostovala princ Harry in Meghan Markle, razburkala javnost. Prav njej sta namreč zaupala, zakaj sta zapustila kraljevo družino in se preselila v Združene države Amerike. Obenem je… »

Zaščitne maske niso več obvezne

Zurnal24 17.03.2023
Od jutri, sobote, 18. marca, tudi v zdravstvenih domovih na Gorenjskem nošenje zaščitnih mask ni več obvezno. Kot so danes sporočili iz službe za stike z javnostjo pri Osnovnem zdravstvu Gorenjske (OZG), so se za sproščanja ukrepov glede nošenja… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem