Arhiv novic 17.03.2023

Irci po svetu praznujejo – zelena barva za dan svetega Patrika preplavila tudi Dublin

RTV Slovenija 17.03.2023
17. marca se na dan svetega Patrika po svetu zvrstijo proslave, ki so namenjene praznovanju irskih korenin in vsega irskega. Letošnje vodilo parade, ki je potekala v Dublinu, je bilo: Mi smo eno, poudarek je bil na skupnosti, raznolikosti in trajnosti… »

BO TREBA SPREMENITI HRANO ALI ŽIVLJENJSKE NAVADE? Več kot polovica svetovnega prebivalstva čez 10 let predebela

Regional 17.03.2023
Okoli 35 odstotkov otrok in 65 odstotkov odraslih na Hrvaškem ima težave s prekomerno telesno težo ali debelostjo, s čimer se Hrvati po debelosti uvrščajo na sam vrh med državami Evropske unije. Zdravljenje bolezni, povezanih z debelostjo, Hrvaško… »

Dva ministra na obisku v Luki Koper

Primorske 17.03.2023
V Luki Koper so danes gostili ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek in ministra za gospodarstvo Matjaža Hana. KOPER > Predsednik uprave Luke Boštjan Napast je gostoma predstavil lanske rekordne rezultate, seveda tudi zgodovinski pretovor… »

Verstappna ne ustavi niti bolezen, Hamilton ostal brez boljše polovice

SiolNET 17.03.2023
Prvi prosti trening na VN Savdske Arabije je dobil Max Verstappen (Red Bull), očitno svetovnega prvaka ne ustavi niti bolezen. Nizozemec je bil najhitrejši tudi na drugem treningu, ko so iskali nastavitve za kvalifikacije. Šestouvrščeni na prvem… »

Odpoklic izdelka: Lahko povzroči zdravstvene težave

Zurnal24 17.03.2023
Razlog za odpoklic je, da je v izdelkih ugotovljena povišana raven alkaloidov tropan. Podjetje Bauck GmbH je iz prodaje odpoklicalo živilo serije Bauckhof teff moke, zaradi ugotovljene povišane ravni alkaloidov tropan. Tropanski alkaloidi so naravne… »

VIDEO: Pod gomilo krompirja umrlo osem ljudi, še 11 so jih rešili

Necenzurirano 17.03.2023
Posledice včerajšnje nesreče v indijski zvezni državi Utar Pradeš, v kateri je umrlo najmanj osem ljudi, odstranjujejo še danes. Nekaj ljudi je še vedno pogrešanih. V mestu Sambhal v indijski zvezni državi Utar Pradeš se je včeraj opoldne po… »

Legendarni kitarist skupine Queen prejel viteški naziv: "Počaščen sem"

SiolNET 17.03.2023
Kitarist skupine Queen in astrofizik Brian May je od britanskega kralja Karla III. prejel viteški naziv. Povedal je, da je dobil nov zagon, in zapisal, da je ob tej časti ostal brez besed. Legendarni kitarist svetovno znane skupine Queen Brian Harold… »

Medobčinsko društvo invalidov Domžale: Več kot 13.000 ur prostovoljnega dela za pomoč invalidom

Domžalec 17.03.2023
Medobčinsko društvo invalidov Domžale, ki združuje 1276 članov ter 208 podpornih članov, s svojim aktivnim delovanjem blaži socialne stiske svojih članov, jim pomaga preko posebnih socialnih programov, hkrati pa predvsem z delom svojih številnih… »

Dan svetega Patrika praznovala tudi princ William in Kate #video

SiolNET 17.03.2023
Na Irskem so danes obeležili dan svetega Patrika, državni praznik in dela prost dan. Praznovanja sta se v mestu Aldershote, jugozahodno od Londona, udeležila tudi člana britanske kraljeve družine princ William in Kate. Ta je članom britanske… »

Na sojenju v zadevi Kavaški klan izvedenec za telekomunikacije pričal o prikriti komunikaciji

SiolNET 17.03.2023
Na nadaljevanju sojenja domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana je danes pričal izvedenec za telekomunikacije Mitja Štular. Sodišču je podrobno opisoval delovanje in značilnosti komunikacije Sky, ki se je uporabljala za tajno… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem