Arhiv novic 17.03.2023

Ted Lasso: najbolj pozitivna TV-komedija se vrača

SiolNET 17.03.2023
Situacijska komedija o trenerju ameriškega nogometa, ki ga najame angleški nogometni klub, se zdi kot recept za množico poceni šal o kulturnih razlikah. A Ted Lasso je že po nekaj epizodah pokazal, da je ena najbolj svežih, zabavnih in pozitivnih… »

Dnevni horoskop za soboto, 18. marca 2023

Zurnal24 17.03.2023
Pričakujte številna nestrinjanja, borbo za pozornost ter čustveno dramo. Uporabite zagnanost v pozitivnem smislu, vendar bodite pri vsem, kar počnete dovolj zbrani in osredotočeni. Zmeda, ki jo boste začutili, bo hkrati tudi sladka in prijetna… »

Goldie Hawn Kurtu Russllu: Vse najboljše najbolj čudaškemu moškemu

24ur 17.03.2023
V družini Kurta Russlla 17. marec ni le dan, ko praznujejo dan svetega Patrika, temveč imajo še en razlog več za praznovanje. Na ta dan se je pred 72. leti rodil priljubljeni igralec, zato se njihova družina vsako leto veseli dvojnega praznovanja. Ob… »

Poljska in Slovaška gradita koalicijo voljnih

Delo 17.03.2023
O donacijah letal bosta državi poskušali prepričati tudi druge zaveznice, je za Delo povedal poljski minister za evropske zadeve Szymon Szynkowski vel Sęk. V nadaljevanju preberite: Poljska in Slovaška bosta kot prvi zahodni državi Ukrajini v… »

Ameriške bančne krize še ni konec

Delo 17.03.2023
Finančna ministrica Janet Yellen bančni sistem vidi kot trdnega, a ji mnogi še ne verjamejo. V nadaljevanju preberite: Trideset milijard dolarjev, ki jih je za podporo še eni majavi ameriški banki srednje velikosti First Republican Bank (FRB) zbralo… »

Vreme prestavilo zgodovinsko žensko premiero

Dnevnik 17.03.2023
V Vikersundu na Norveškem je vreme pokazalo, da je zima še vedno živa. Novozapadli sneg in veter sta polete žensk prestavila najmanj na jutri, svojo priložnost na največji letalnici na svetu pa so vseno dočakali moški, ki so se pomerili v… »

Salvador nadaljuje boj proti uličnim tolpam: v zaporih že 57.000 oseb

24ur 17.03.2023
Salvadorska vlada že leto dni bije bitko z uličnimi tolpami. Kongres je namreč znova izglasoval podaljšanje izrednih razmer, ki policiji omogočajo, da izvaja množične akcije in aretacije. Država se je na večje število zapornikov pripravila in v… »

Jedrska elektrarna Krško: Suho skladišče bi preneslo tudi padec letala

Dnevnik 17.03.2023
Januarja je krška jedrska elektrarna dobila uporabno dovoljenje za suho skladišče izrabljenega jedrskega goriva, ki so ga pripravljali osem let. Prihodnji teden naj bi tako vanj začeli prestavljati prvo skupino izrabljenih gorivnih elementov iz… »

Direktorica Umarja, stateginja, krotilka levov

Delo 17.03.2023
Maja Bednaš je ob Umarju prevzela še vodenje strateškega sveta za makroekonomska vprašanja. V nadaljevanju preberite: Urad za makroekonomske analize in razvoj (Umar) vodi od konca leta 2018; nekaj mesecev je relativno neodvisno vladno službo, ki… »

Hrvati ponovno opazili žival, za katero so verjeli, da je že zdavnaj izumrla

Zurnal24 17.03.2023
V drugi polovici 20. stoletja so bila nahajališča tega glodavca zabeležena v Andrijaševcih, Nuštru, Antinu in Pačetinu, od leta 1984 pa velja za izumrlega. Zdaj so se spet pojavili ... V 19. stoletju in v začetku 20. stoletja so na območju Srijema… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem