Arhiv novic 21.05.2023

Meta Hrovat zmagovalka prav posebne tekme

SiolNET 21.05.2023
Dolina pod Poncami je ta konec tedna gostila serijo tekov z ovirami Spartan race. Na več različnih trasah se je letos merilo 2400 tekmovalcev iz 37 držav, 700 več kot lani, so sporočili organizatorji dogodka. Med zmagovalkami je bila tudi alpska… »

Četrti Slovenec, ki se bo brez stika s svetom podal čez Atlantik

Delo 21.05.2023
Za potovanje brez naprav je ključna priprava z meteorologom. Nenavadno tehniko spanja bo treniral na nevrološki kliniki. V nadaljevanju preberite: Ob podpori v Sloveniji ustanovljenega, a kasneje v Francijo prodanega podjetja Seascape, se bo Uroš… »

»Nekega dne si bo demokracija opomogla«

Mladina 21.05.2023
Sociolog in politolog Rudi Rizman poudarja, da je po dobrih treh desetletjih slovenske države čas za sociološko inventuro tega, v kakšni demokratični in/ali avtokratični kondiciji se je ta znašla v minulih letih. Izšla je posebna edicija… »

»Desničarji se že več kot 30 let šlepajo na antikomunizem«

Mladina 21.05.2023
IZJAVA DNEVA. "Desničarji se že 30 in več let šlepajo na antikomunizem. Sprva so še imeli nekaj podpore ali vsaj razumevanja, pozneje pa se jim je to izpelo. Ker pa že od osamosvojitve pogrevajo ene in iste teme, so se v izogib nezanimanju… »

»Ko delate spomenik, se morate odločiti za eno stran«

Mladina 21.05.2023
IZJAVA DNEVA. "Vse družbe so razcepljene. Ko delate spomenik, se morate odločiti za eno stran. Običajno je tako. Redki so spomeniki, ki ne stopijo na eno stran. Dvoumni spomeniki običajno niso uspešni. Na spomenikih je ena stran praviloma izključena… »

Štirje zaplezani, eden huje poškodovan

Zurnal24 21.05.2023
Danes, v nedeljo, 21. maja, so gorski reševalci ob pomoči helikopterjev rešili pet planincev, od teh štiri tujce, ki so se zaplezali. Okoli 13. ure je na gorskem grebenu med Velikim Zvohom in Vrhom Korena, občina Kamnik, planinec padel po skalah… »

Kolesar po čebeljem piku nezavesten obležal

Necenzurirano 21.05.2023
Končal je v ljubljanskem kliničnem centru. Nekaj pred 15. uro je v naselju Velika Lašna v občini Kamnik po čebeljem piku padel in nezavesten obležal kolesar, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Kolesarja so na kraju oskrbeli reševalci in… »

V Rimu prijazno, v Trstu pa dvignjene roke

Delo 21.05.2023
Predsednica Nataša Pirc Musar se zdi navdušena nad gostiteljem Sergiom Mattarello. V nadaljevanju preberite: Slovenska predsednica Nataša Pirc Musar je bila ves konec tedna na uradni turneji po Italiji, jutri pa bo obiskala še papeža Frančiška v… »

Simultanka novopečenega velemojstra

Domžalec 21.05.2023
V prostorih Šahovske zveze Slovenije na Bravničarjevi 13 v Ljubljani je potekala Šahovska simultanka z Janom Šubljem, ki je nedavno izpolnil vse pogoje za naziv velemojstra. Sodelovalo je 9 udeležencev, Jan jo je dobil z rezultatom 6:3, saj je imel… »

GORENJSKA KRONIKA: Z vozilom zapeljal izven vozišča in trčil ob objekt

Gorenjski utrip 21.05.2023
Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 244 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 101. Kranjski policisti so danes okoli 2.30 obravnavali poskus vloma v eno izmed trgovin na območju… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem