Arhiv novic 21.05.2023

Slovenski reprezentantki je vabilo v ZDA življenje obrnilo na glavo

SiolNET 21.05.2023
Nekdanjo košarkarico Saro Oblak Speicher je življenje po 18 letih v ZDA, natančneje dobre pol ure severno od Manhattna v New Yorku, znova pripeljalo v domačo Škofjo Loko, kjer je skupaj z možem Tylerjem, hčerkama Maro in Francesko ter dvema… »

Celostne slike o stanju biotske pestrosti v Sloveniji nimamo

Dnevnik 21.05.2023
V Sloveniji v resnici ne poznamo odgovora na vprašanje, koliko posameznih vrst rastlin, gliv in živali živi pri nas, saj država ne izvaja vseh monitoringov, ki bi jih po predpisih morala, niti tistih ne, ki bi jih po mnenju nekaterih strokovnjakov za… »

Gorenc Stanković povedel Sturm v vodstvo, a Salzburg vseeno znova prvak

RTV Slovenija 21.05.2023
RB Salzburg je desetič zapored postal nogometni prvak Avstrije. Dva kroga pred koncem so rdeči biki na derbiju po preobratu premagali prvega izzivalca Sturm z 2:1. Gradčane je v vodstvo popeljal Jon Gorenc Stanković, v 88. minuti pa je odločil… »

Riera: Tudi ferrari lahko vozi le en voznik

Dnevnik 21.05.2023
Državna prvakinja Olimpija je s porazom proti Celju sklenila letošnjo izjemno sezono. V naslednjo bo šla brez trofejnega trenerja Alberta Riera, ki ni na isti valovni dolžini z vodstvom kluba. Čeprav je Olimpija izgubila zadnjo tekmo državnega… »

Rogaška prvoligaš

Dnevnik 21.05.2023
Nogometaši Rogaške so prvaki druge slovenske nogometne lige in so napredovali v prvo. Tekmovanje v drugi slovenski nogometni ligi se je po napetem boju, ki je trajal do zadnjega kroga, končalo z zmago Rogaške, ki je napredovala v prvo ligo. Rogaška… »

106. dirka po Italiji: Še naprej le taktične igrice

Dnevnik 21.05.2023
Bruno Armirail (Groupama-FDJ) je po taktični potezi ekipe Ineos Grenadiers novi vodilni kolesar na dirki po Italiji. Na 106. dirki po Italiji se še vedno ne ve, kdo je najmočnejši kolesar na dirki. Tudi ob zaključku drugega tedna kapetani še niso… »

Vrhovni sodnik Zobec: Kanal C0 je primer pravnega razsula

Nova 24TV 21.05.2023
Jan Zobec (Foto: Demokracija) Vrhovna sodnika Barbara in Jan Zobec sta na Radiu Ognjišče v oddaji Spoznanje več, predsodek manj, predstavila pravne vidike nevarne in nezakonite Jankovićeve gradnje kanalizacijskega kanala, s katerim grozi zastrupitev… »

Evropi grozi nova velika kriza. Znanstveniki: Obeta se nam brutalno poletje

Zurnal24 21.05.2023
Nekatere evropske regije že trpijo. Južna Evropa se pripravlja na izjemno suho poletje. Nekatere regije že trpijo zaradi pomanjkanja vode, kmetje pa pričakujejo najslabši pridelek v zadnjih desetletjih. Medtem ko podnebne spremembe segrevajo regijo… »

Najmlajši šahovski velemojster v Sloveniji: »Na vsakem tekmovanju shujšam za tri do pet kilogramov«

Necenzurirano 21.05.2023
Medtem ko se njegovi vrstniki zabavajo, 18-letni Jan Šubelj iz Križa pri Komendi premišljuje o svoji naslednji potezi. Njegovo življenje se dobesedno vrti okoli šaha. Pred dobrima dvema mesecema je dosegel naziv velemojstra in postal najmlajši… »

Bruselj želi uvesti carinske dajatve tudi za na spletu kupljeno blago v vrednosti manj kot 150 evrov

RTV Slovenija 21.05.2023
Evropska unija želi poenostaviti carinski sistem in uvesti več preglednosti pri spletnih nakupih, s čimer bi odpravili prikrite stroške za potrošnike. Odpravili bi tudi oprostitev carinskih dajatev za blago v vrednosti manj kot 150 evrov. V Evropsko… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem