Arhiv novic 21.05.2023

SLOVESEN DAN ZA DRŽAVNO KOBILARNO: Ob Dnevu Lipicanca prejela listino vpisa na Unescov seznam (FOTO)

Regional 21.05.2023
V Kobilarni Lipica so na včerajšnji slovesnosti v sklopu letošnjega Dneva lipicanca iz rok ministrice za kulturo Aste Vrečko uradno prejeli certifikat organizacije Unesco, potem ko je bila konec lanskega leta tradicija reje lipicanca uvrščena na… »

Strelski napad na voznike relija v Mehiki zahteval 10 življenj

Dnevnik 21.05.2023
V Mehiki je na preizkušnji amaterske serije relija prišlo do strelskega napada, v katerem je bilo ubitih najmanj deset ljudi, ranjenih pa vsaj devet, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se opira na vire domačih oblasti. Strelski napad se je… »

[Spominjamo se] Partizanski umori družin in žensk spomladi 1942

Nova 24TV 21.05.2023
25. maja 1942 so partizani umorili tri člane družine Černe v Gozd-Reki pri Prežganju: očeta Franca ter hčerki Alojzijo in Jožefo. Ranjena je bila tudi hčerka Tončka, vendar je preživela. Vir: arhiv I. Ž. Zaradi popolnih ignorantov resnice ter… »

Bolečina in opravičilo: "To je moja odgovornost" #video

SiolNET 21.05.2023
Ker je Arsenal izgubil še tretjič na zadnjih petih tekmah, je Manchester City še pred svojo tekmo 37. kroga premier lige novi/stari angleški prvak, še petič v zadnjih šestih letih. Čakanje topničarjev na nov naslov se bo tako podaljšalo na vsaj… »

Švarc Pipanova z evropskim komisarjem za pravosodje o pregonu agresije proti Ukrajini

SiolNET 21.05.2023
Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan se je sestala z evropskim komisarjem za pravosodje Didierjem Reyndersom. Pogovarjala sta se o vladavini prava in pravosodnih vidikih učinkovitejšega pregona kaznivih dejanj ter o aktualnih pravosodnih… »

VABILO NA DELAVNICO: Mladi – sooblikujmo občino za mlade

Goriški portal 21.05.2023
PODOBNI ČLANKI PRIKAŽI VEČ ČLANKOV TEGA AVTORJA ANKETA NOVA GORICA OD TU IN TAM. Na strani občine Miren-Kostanjevica so objavili vabilo mladim na delavnico za sooblikovanje občine za mlade. Vabilo odbora za mladino objavljamo v celoti. Dragi mladi… »

Najpreprostejša metoda, kako kupce prepričati o odločitvi za električni avto

Finance.si 21.05.2023
Kandidat za električni avto leta 2023: BMW iX1 xDrive 30e V času intenzivne elektrifikacije se je tega področja precej temeljito lotil tudi nemški BMW. Pred desetletjem z i3, nato z velikim časovnim zamikom z iX, i4, i7 in zdaj še z iX1 – torej… »

Primoža Rogliča je zanimal samo drugi dan počitka

Delo 21.05.2023
Po dveh tednih covidnih okužb, padcev, taktiziranja in slabega vremena vendarle prihaja vrhunec Gira. V nadaljevanju preberite: Prireditelji so od 106. dirke po Italiji pričakovali spektakel brez primere, ognjevit dvoboj med Remcom Evenepoelom (Soudal… »

"Evtanazija je pravica posameznika"

Zurnal24 21.05.2023
Po več neuspelih poskusih za legalizacijo evtanazije oziroma pomoči pri samomoru se v Sloveniji zaključuje postopek zbiranja podpisov za uvrstitev zakonodajnega predloga Srebrne niti v zakonodajni postopek. Številne polemike kažejo, da gre za še eno… »

Nevarna plat zelene agende: odstranjevanje azbesta

Finance.si 21.05.2023
Kar 78 odstotkov rakavih obolenj, ki so bila v EU priznana kot poklicna bolezen, je povezanih z azbestom… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem