Arhiv novic 21.05.2023

Zaslužijo si novo dvorano

Gorenjski glas 21.05.2023
To je bila enotna ugotovitev članic in članov Hokejskega kluba Triglav na sredinem Hokejskem dnevu, ki so ga začeli z volilnim občim zborom, na katerem so za predsednika znova zbrali Jureta Ahačiča. Kranj – Medtem ko slovenska hokejska… »

FOTO: Na Bevkovem trgu spektakel ob abrahamu ženske odbojke

Primorske 21.05.2023
Odbojkarski klub Gorica Gen-I Volley je sinoči s prireditvijo ob 50-letnici ženske odbojke v Novi Gorici povsem napolnil osrednji Bevkov trg. Klub napoveduje vrnitev v najboljše čase, ko je osvajal državne naslove in se prebil do polfinala evropskih… »

Slovenija, vstan’ 2023: “Cesar je nag!”

Nova 24TV 21.05.2023
Pavel Rupar je oblastnikom nastavil ogledalo. Cesar je nag ne glede na nova oblačila! (foto: Demokracija) V tem mesecu se bomo spominjali 35. obletnice dogodka, ki je na ulice in trge prinesel slovensko pomlad. 31. maja 1988 je v zgodnjih jutranjih urah… »

Združene države Evrope?

Nova 24TV 21.05.2023
foto: Demokracija Evropska unija je, kot vse kaže, na poti k federalistični politični ureditvi. Bruselj in jedrne države članice računajo na vzpostavitev nove družbene ureditve, v kateri želijo skupnemu evropskemu trgu zagotoviti status avtonomne… »

Z Golobovo vlado po Titovi revolucionarni poti naprej

Nova 24TV 21.05.2023
Odgovorni urednik tednika Demokracija dr. Metod Berlec Pred kratkim se je pred novinarji, televizijskimi kamerami in fotografi zgodil eden najbolj pomenljivih oziroma bizarnih prizorov v času slovenske tranzicije. Po slavnostni seji ljubljanskega… »

Ustavno sodišče o RTV – Bo na koncu ključno le to, da Golob ne bo več frustriran?

Nova 24TV 21.05.2023
Predsednik vlade Robert Golob in predsednik Ustavnega sodišča Matej Accetto (vir: STA) V ponedeljek bodo na Ustavnem sodišču RS zopet pretresali Golobovo novelo zakona o Radioteleviziji Slovenija. Končne odločitve ali je zakon skladen z ustavo ali… »

Generalni sekretar IDC-CDI: Golobova vlada se je z odlokom postavila proti stališču EU

Nova 24TV 21.05.2023
Generalni sekretar Antonio Lopez-Isturiz (foto: epa) Vladna ukinitev dneva spomina na žrtve komunizma bo odmevala tudi izven meja Slovenije. “V evropskih institucijah so bile sprejete resolucije, ki obsojajo zločine, storjene s strani komunizma in… »

Pravniki Jambrek, Cerar, Jerovšek in Zobec nenaklonjeni odpravi zadržanja zakona o RTV SLO

RTV Slovenija 21.05.2023
V ponedeljek bodo ustavni sodniki znova pretresali novi zakon o RTV Slovenija, a tokrat na izredni seji. Po nekaterih informacijah imajo na mizi več predlogov, med drugim predlog umika začasnega zadržanja zakona. Začasno zadržanje zakona so sodniki z… »

Dileme kapitalistične ekonomije, tiska in postcovidne družbe

Mladina 21.05.2023
Razstava Mladininega fotografa Boruta Krajnca. V Bežigrajski galeriji 2 je do 24. junija na ogled fotografska razstava Boruta Krajnca Kot tu in onkraj. Razstavljeni so trije cikli dokumentarnih fotografij Praznine, Pritisk in Prehajanje, ki jih je Krajnc… »

Pokojninski sistemi: Kam s starejšimi?

Dnevnik 21.05.2023
Na javni razpravi je bil govor o tem, kako se (slovenska) družba sooča s starajočim se prebivalstvom. Dosedanje izkušnje namreč kažejo, da so uveljavljeni sistemski ukrepi z globokimi rezi v pokojninsko blagajno večinoma osiromašili upokojence… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem