Arhiv novic 21.05.2023

Iskra – levičarska ekstremistična skupina, ki se je urila za nasilno zrušenje demokratične ureditve

Nova 24TV 21.05.2023
Sin sindikalista Branimirja Štruklja Jaša Lategano je vodil organizacijo, ki se je urila za strmoglavljenje oblasti. (Foto: STA) Ker je vprašanje o tem, kdo v naši državi predstavlja varnostno tveganje za državo, vselej aktualno, smo se odločili… »

Na Dobenu izbruhnil požar v stanovanjski hiši, ogenj povzročil veliko škode

Domžalec 21.05.2023
Danes, okrog 18. ure je zagorelo v stanovanjski hiši na Dobenu, ogenj pa se je razširil še na ostrešje. S hitro intervencijo so požar omejili in pogasili gasilci PGD Mengeš, PGD Loka pri Mengšu in PGD Topole. Reševalci so eno osebo zaradi… »

Tako se izognete več zunanjim enotam na fasadi

Zurnal24 21.05.2023
Sodobni klimatski sistemi omogočajo učinkovito hlajenje celega stanovanja ali hiše iz ene same zunanje enote. Kdaj se je smiselno odločiti zanje? Sistem hlajenja, lahko pa tudi ogrevanja, ki zagotavlja hlad oziroma toploto iz ene same zunanje enote… »

V PIRANU: Avtobus s Fornač bo vozil le do glavne postaje

Regional 21.05.2023
Okolje Piran obvešča potnike, da bo javni avtobusni promet na relaciji Fornače-Tartinijev trg-Fornače v ponedeljek, 22. maja, med 16. in 19. uro moten zaradi snemanja mladinskega celovečernega filma. Brezplačni avtobusi bodo v tem času vozili samo… »

Kako Kitajska najrevnejše države na svetu potiska na rob prepada

SiolNET 21.05.2023
Ducat revnih držav po svetu se srečuje z gospodarsko negotovostjo in celo propadom pod težo stotin milijard dolarjev tujih posojil. Večina teh držav ima največjega in najbolj neizprosnega državnega posojilodajalca na svetu – Kitajsko. Novice… »

Triglav ostaja v drugi ligi

Zurnal24 21.05.2023
V zadnjem, 30. krogu 2. SNL, je NK Triglav Kranj zmagal proti ekipi iz Doba, kar mu je prineslo končno 12. ekipo na ligaški lestvici. Končni rezultat je bil 3 : 2. Strelci za Triglav so bili Veron Šalja, ki je v 64. minuti zadel iz 11. metrov in s tem… »

YouTubu se obeta velika sprememba: se bo marsikdo vdal in plačal?

SiolNET 21.05.2023
YouTube si uporabnike že nekaj časa na vse kriplje prizadeva prepričati, da se naročijo na plačljivo storitev YouTube Premium, ki v Sloveniji stane 7,19 evra mesečno oziroma okrog 86 evrov letno, ena njenih glavnih prednosti pa je odsotnost… »

Francoz na višjem položaju, tako in drugače

Finance.si 21.05.2023
Kandidat za električni avto leta 2023: renault megane e-tech electric Napredna zasnova, lahka gradnja in močni motorji. A če pri meganu e-tech electric želite tudi velik doseg, bo treba globoko seči v žep. Pri e-tech electricu je novo vse… »

Kaj minister sporoča Slovencem, ki ostajajo brez sončne elektrarne?

SiolNET 21.05.2023
Država z 80 milijoni evrov javnega razpisa pripravlja pogoje za nadgradnjo nizkonapetnostnega omrežja, ki je nujno za širitev domačih malih sončnih elektrarn. Bojan Kumer, minister za okolje, podnebje in energijo. Foto: Srdjan Cvjetović Slovenija… »

Micotakis se nagiba k novim volitvam za absolutno večino

SiolNET 21.05.2023
Grški predsednik vlade Kiriakos Micotakis se nagiba k novim parlamentarnim volitvam, s katerimi želi doseči absolutno večino. Ob tem je po prepričljivi zmagi, ki pa mu ne omogoča samostojnega vladanja, povedal, da je njegova konservativna Nova… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem