Arhiv novic 22.05.2023

Roglič: "Videlo se bo, kdo kam sodi"

Zurnal24 22.05.2023
Primož Roglič verjame, da je v zadnjem tednu še vse mogoče. Slovenski kolesarski as Primož Roglič bo s tretjega mesta v skupnem seštevku začel zadnji teden dirke po Italiji. V kratki izjavi za STA je 33-letni Kisovčan dejal, da v prihodnjih dneh… »

Zaposleni na Fursu začeli stavko

Dnevnik 22.05.2023
Zaposleni na Finančni upravi RS (Furs) so danes začeli stavko, ki so jo zamrznili sredi februarja. Od vlade namreč v tem času niso dobili nobene konkretne ponudbe, je za STA povedal predsednik sindikata Dušan Pečnik. Njihove zahteve, med njimi je… »

Rekordna kazen za lastnika družbenega omrežja Facebook

Delo 22.05.2023
Irski regulator zaradi kršenja evropske zakonodaje o varstvu podatkov izrekel 1,2 milijarde evrov kazni ameriškemu tehnološkemu velikanu Meta. V petih letih, odkar je Evropska unija sprejela obsežna pravila za varstvo podatkov, znana pod kratico GDPR… »

Faraoni: “Zdaj smo tu. Lepi in debeli”

Primorske 22.05.2023
Ne bom pozabil na stare čase, Solinar, Sem takšen, ker sem živ, Kar je res, je res, Ti znaš in še mnoge druge bodo 24. junija odmevale z odra portoroškega Avditorija. Na ekskluzivnem koncertu, ki ga Faraoni prirejajo v čast svojim pokojnim… »

Slovenci vselej blizu, a vselej daleč, tudi Kazahstan boljši le za gol

Delo 22.05.2023
Slovenska hokejska reprezentanca je na sedmi, zadnji tekmi na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Latviji izgubila s Kazahstanom. Slovenska hokejska reprezentanca je na sedmi, zadnji tekmi na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Latviji izgubila s… »

Velike spremembe v osnovnih šolah: NPZ že v tretjem razredu, tuji jezik v prvem

Zurnal24 22.05.2023
Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je pripravilo predlog novele zakona o osnovni šoli, ki uvaja obvezno nacionalno preverjanje znanja (NPZ) za tretješolce, prvi tuji jezik v 1. razredu in drugi tuji jezik v zadnjem triletju. Predlog novele bo v… »

Delavci upravne enote Ljubljana bodo v sredo eno uro opozorilno stavkali

RTV Slovenija 22.05.2023
Zaposleni v največji slovenski upravni enoti, upravni enoti Ljubljana, ki deluje na lokacijah Tobačna in Linhartova, bodo v sredo ob 10. uri za eno uro protestno prekinili delo, so potrdili v sindikatu državnih organov. Med stavkovnimi zahtevami je… »

Več deset tisoč Moldavcev na shodu za evropsko prihodnost države

RTV Slovenija 22.05.2023
V Kišinjevu se je v nedeljo na proevropskem shodu v organizaciji moldavske predsednice Maie Sandu po ocenah zbralo 75.000 ljudi, ki podpirajo moldavski vstop v Evropsko unijo. Prozahodna vlada Maie Sandu je Rusijo v preteklih mesecih obtožila netenja… »

Po vnovičnem zbiranju dokazov NPU spet ovadil nekdanje vodilne v Banki Slovenije

RTV Slovenija 22.05.2023
Nacionalni preiskovalni urad je znova ovadil nekdanje vodilne v Banki Slovenije, ki so decembra 2013 podpisali odločbo o sanaciji bank. Med ovadenimi je spet tudi nekdanji guverner Boštjan Jazbec. Informacije so objavili na portalu 24ur. NPU je glede… »

Na beograjski osnovni šoli po strelskem napadu nadaljevanje pouka

Dnevnik 22.05.2023
Na beograjski osnovni šoli Vladislava Ribnikarja, kjer je 3. maja 13-letnik ubil devet učencev in varnostnika, se je danes znova začel pouk. Več kot 250 staršev je pred tem sicer pozvalo, naj se letošnje šolsko leto na tej šoli predčasno… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem