Arhiv novic 06.02.2024

Res pogrom nad SD?

Dnevnik 06.02.2024
Da gre v zadevi stavba na Litijski za pogrom nad stranko SD, je nedavno izjavila prvakinja le-te Tanja Fajon. Trdno sem prepričan, kot tudi velik del javnosti, da je ta pogrom povsem upravičen. S to afero, ko so SD dobili s prsti v marmeladi, smo… »

#intervju Katja Praznik, sociologinja in teoretičarka: Občudovanje ne nadomesti primernega plačila

Dnevnik 06.02.2024
Sociologinja Katja Praznik, sicer izredna profesorica na oddelku za globalne študije spola in seksualnosti ter na programu kulturnega menedžmenta na Državni univerzi New York v Buffalu, se v svojem raziskovanju osredotoča zlasti na tematike, kot so… »

Nepreslišano: Ali Žerdin, urednik

Dnevnik 06.02.2024
Praksa, ko se generalni sekretarji ali sekretarke strank ukvarjajo z državnimi posli, je sporna. Genseki, kakor so funkciji generalnega sekretarja rekli v Sovjetski zvezi, imajo v državi veliko moč. Vendar niso bili izvoljeni na splošnih volitvah… »

Jezikolumna: Slovenisti in slavisti isti?

Dnevnik 06.02.2024
Kdo vas je učil slovenščino v šoli, slavistke ali slovenisti? Kdo uči slovenščino vaše otroke? Kdo vas uči slovenščino, v naši jezikolumni nima smisla spraševati, saj šolska populacija časopisov ne bere. Šolarji in šolarke itak… »

Enake metode, ista stranka

Dnevnik 06.02.2024
Zadnje dni je glede sporne sodne »palače« na Litijski prišla v javnost tudi zgodba o tem, kako je oče enega temeljnih akterjev te zgodbe, generalnega sekretarja SD Klemna Žiberta, medtem v elitni ljubljanski soseski Schellenburg kupil stanovanje za… »

Koeficient razvitosti občin: Kazen za uspešne ali spodbuda za manj uspešne?

Dnevnik 06.02.2024
Ministrstvo za finance vsaki dve leti pripravi indeks, v katerem so vse občine v državi razvrščene glede na stopnjo razvitosti. Na tej podlagi se občinam dodeli odstotek državnega sofinanciranja investicij. Razvite občine menijo, da jih država s… »

Učiteljev vse manj, mladih pa ta poklic ne zanima

Dnevnik 06.02.2024
Ravnatelji opozarjajo na upokojevanje najštevilnejše generacije učiteljev in resen upad zanimanja mladih za ta poklic. Stanje v šolstvu ocenjujejo kot kritično, kadrovska kriza pa naj bi se zaostrovala še vsaj tri leta. Na šolskem ministrstvu… »

O vzrokih, posledicah in dvojnih merilih

Dnevnik 06.02.2024
ZDA in Združeno kraljestvo napadajo Jemen; znova se je to zgodilo v soboto, bombardirali so najmanj 30 tarč Hutijcev, ki v podporo Palestincem v Gazi ovirajo ladijski promet v Rdečem morju, skorajda sočasni tarči pa sta še Sirija in Irak, kjer se… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem