Arhiv novic 26.04.2024

Na seznamu Terglava ni četverice iz nemške lige

RTV Slovenija pred 23 dnevi
Selektor slovenske hokejske reprezentance Edo Terglav je objavil končni seznam potnikov za svetovno prvenstvo divizije I-A, ki se bo v nedeljo začelo v Bolzanu. Največja dilema je bila, ali naj selektor čaka na razplet nemške lige in štiri člane… »

Orban gosti konferenco konservativcev CPAC, med govorci tudi Trump in Janša

Dnevnik pred 23 dnevi
Madžarski premier Viktor Orban v Budimpešti gosti dvodnevno evropsko konferenco Konservativnega odbora za politično akcijo (CPAC), ki zbira desne in skrajno desne politike iz Evrope in sveta. Med govorniki je bil v četrtek nekdanji slovenski premier… »

Referenduma o pravicah narodov SFRJ-ja ne bo, javnim uslužbencem višje plače

RTV Slovenija pred 23 dnevi
DZ ni sprejel predloga NSi-ja za razpis posvetovalnega referenduma o predlogu zakona o kulturnih pravicah pripadnikov narodov nekdanjega SFRJ-ja v Sloveniji. Za je glasovalo 19 poslancev, proti pa 45. Poslanci so potrdili višje plače za javne… »

OLIMPIJSKE IGRE 2024: Grčija predala olimpijski ogenj Parizu

Regional pred 23 dnevi
Grčija je danes na slovesnosti na marmornem stadionu v Atenah, kjer so leta 1896 potekale prve moderne olimpijske igre, predala olimpijski ogenj pariškim organizatorjem iger leta 2024. Igre bodo v Parizu bodo odprli 26. julija. Predsednik Grškega… »

Milijon evrov in pol za manjše vetrnice

Delo pred 23 dnevi
Denar je namenjen državnim družbam, ki s projekti ne morejo doseči zahtevane donosnosti in naložb ne izvedejo. Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je v uradnem listu med drugimi objavami objavilo javni razpis za sofinanciranje operacij gradnje… »

UKRAJINSKI MINISTER ARETIRAN ZARADI SUMA KORUPCIJE: Sodeloval naj bi v nezakonitem zasegu državnih zemljišč

Regional pred 23 dnevi
Ukrajinski minister za kmetijstvo Mikola Solski je bil aretiran zaradi suma korupcije v okviru preiskave nezakonitega zasega zemljišč, vrednih več milijonov evrov, je danes sporočilo ukrajinsko tožilstvo. Minister je danes že plačal varščino in… »

Dars za gradnjo serminske vpadnice izbral CPK in Kolektor CPG. Skornšek še pol leta na čelu družbe.

RTV Slovenija pred 23 dnevi
Dars je na razpisu za serminsko vpadnico v Kopru izbral skupno ponudbo CPK in Kolektorja CPG. Njena vrednost je približno 9,4 milijona evrov. Izbor še ni pravnomočen. Nadzorni svet Darsa je Davidu Skornšku za šest mesecev podaljšal mandat na čelu… »

Umor 14-letne Vanje: očeta, ki naj bi naročil ugrabitev, premestili v hišni pripor

Dnevnik pred 23 dnevi
Konec lanskega novembra so v Severni Makedoniji umorili štirinajstletno Vanjo Gorčevsko, v dejanje pa naj bi bil zaradi pogoltnosti vpleten tudi njen oče. Po več mesecih pripora so mu zdaj odobrili hišni pripor. Vanja Gorčevska je na poti v šolo… »

Mujanović iz Monze v Pariz

RTV Slovenija pred 23 dnevi
Odbojkarski reprezentant Nik Mujanović si je znova našel nove delodajalce. Korektor, ki je decembra dvignil veliko prahu s svojim nenadnim prestopom iz Calcita Volleyja v Monzo, bo kariero nadaljeval pri Paris Volleyju. Tam naj bi odigral pomembnejšo… »

Cankarjeva nagrada: Izbrana peterica izstopajočih del

Dnevnik pred 24 dnevi
Znani so nominiranci za Cankarjevo nagrado, namenjeno najboljšemu literarnemu delu minulega leta, ki jo bodo čez dober mesec že petič podelili na Vrhniki. To so Mateja Gomboc, Anja Mugerli, Pia Prezelj, Denis Škofič in Aleš Šteger. Cankarjevo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem