Slovenija arhiv novic 09.05.2024

Vlada začela postopek priznanja Palestine. Golob: Grozote v Gazi se morajo končati.

RTV Slovenija 09.05.2024
Grozote, ki smo jim vsak dan priča v Gazi, so nedopustne in se morajo končati. Vsa dejanja vlade so usmerjena prav v to, kako čim prej končati te grozote in olajšati trpljenje palestinskega ljudstva, je po seji vlade povedal premier Robert Golob… »

Drama že pred Evrovizijo, tako je občinstvo sprejelo Izraelko

Zurnal24 09.05.2024
Bojda naj bi jo na prizorišče pospremilo 100 policistov. Vseeno se je prebila v veliki finale. V Malmöju se je ob 21. uri začel drugi polfinalni izbor 68. tekmovanja za pesem Evrovizije. A kot smo že pisali, so bile nocoj vse oči uprte v… »

Dan zmage nad nečim, kar še ni poraženo

Delo 09.05.2024
Tako v Moskvi kot v Kijevu so prepričani, da se še vedno borijo proti nacizmu. V nadaljevanju preberite: Danes so v Moskvi s tradicionalno vojaško parado praznovali dan zmage nad nacizmom, ki je pred 79 leti napovedal konec zadnje svetovne vojne. A v… »

Ustavno sodišče zavrnilo SDS in NSi glede začasnega zadržanja

Delo 09.05.2024
Začasnega zadržanja odloka o razpisu posvetovalnega referenduma o rabi konoplje ne bo. Zadevo bodo ustavni sodniki obravnavali absolutno prednostno. Ustavno sodišče je po poročanju STA na današnji seji odločilo, da bodo zahtevo za oceno ustavnosti… »

Previdno: Blizu naselja večkrat opažena medvedka z mladiči

Zurnal24 09.05.2024
Koprski policisti so danes prejeli dve obvestili, da je bila na državni cesti med Ilirsko Bistrico in Pivko pri Mali Pristavi opažena medvedka z mladiči. Čeprav je možnost srečanja z medvedko majhna, na koprski policijski upravi prebivalce območja… »

DVK: Vesna po smrti Mance Košir na evropske volitve le z osmimi kandidati

Dnevnik 09.05.2024
Državna volilna komisija je danes potrdila naslednje liste kandidatk in kandidatov za evropske volitve: Slovenske ljudske stranke, Socialnih demokratov, Gibanja Svoboda, Slovenske demokratske stranke, Levice in Državljanskega gibanja Resni.ca. Zaradi… »

Video: Boeing 737 pred letom zdrsnil s steze, poškodovanih 10 ljudi, 4 huje

Necenzurirano 09.05.2024
Že včeraj je tovorno letalo Boeing 763 zasilno pristalo na istanbulskem letališču, potem ko se mu pristajalno podvozje ni spustilo. Danes se je nesreča še pred vzletom pripetila v Senegalu. Nov dan, nov incident družbe Boeing. Danes zgodaj zjutraj… »

Slovenska vlada začenja postopke za priznanje Palestine

Mladina 09.05.2024
Slovenija naj bi Palestino priznala 21. maja skupaj s Španijo, Irsko in Malto. Vlada bo predvidoma danes začela postopke za priznanje Palestine. Kot so v sredo zvečer pojasnili v kabinetu predsednika vlade, vlada pripravlja predlog o začetku postopka… »

Za Sanchezom se je najbolj prašilo, Pogačar varno čez pasti

RTV Slovenija 09.05.2024
Pelayo Sanchez, debitant na Giru, je zmagovalec nervozne šeste etape Dirke po Italiji, ki je bila začinjena z makadamskimi odseki. Luka Mezgec je bil šesti, Tadej Pogačar pa ni dopustil, da pred petkovim kronometrom preda rožnato majico. Sončen in… »

Mladi za volanom vedno bolj odgovorno

Dnevnik 09.05.2024
V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem je bilo danes dopoldne živahno, saj so mladi vozniki na poligonu preizkušali svoje praktične sposobnosti vožnje. Med voznicami je največ znanja pokazala 24-letna Mengšanka Urša Brumec, najboljši mladi voznik… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem