Arhiv novic 13.05.2024

Željo po ferrarijih je Goran Dragić že prerasel

Dnevnik 13.05.2024
Številni športniki, ki imajo veliko pod palcem, se navdušujejo nad avtomobili in premorejo zajetne zbirke. Izstopata nekdanji boksar Floyd Mayweather in nogometaš Cristiano Ronaldo. Avtomobili veliko pomenijo tudi Luki Dončiću, v lasti jih ima že… »

Malo za šalo, malo zares

Dnevnik 13.05.2024
Baje nameravajo delodajalci NLB, d. d., banke opustiti svojo centralo na Trgu republike in zgradbo (stolpnica TR2), v kateri banka doslej posluje, prodati. Prodati? Po govoricah naj bi stavbo prodali za hotelske sobe, za pisarne, za garaže, za… »

#reportaža 66. Pot ob žici: Pohod s partizansko in palestinsko simboliko

Dnevnik 13.05.2024
V soboto se je s pohodom rekreativcev različnih starosti in tekom trojk sklenil še en tradicionalen, letos že 66. pohod Pot ob žici. Dogodek, ki ohranja spomin na osvoboditev Ljubljane, vsako leto privabi množico ljudi, nič drugače ni bilo tokrat… »

Kvačkani prtički Baby Lasagne

Dnevnik 13.05.2024
Hrvaški predstavnik na letošnji evroviziji Mark Purišić oziroma Baby Lasagna je po Dori zamenjal opravo. Namesto belih puf rokavov si je omislil kvačkano srajco in navdušil Hrvate, a tudi ves svet. Rdeča jakna s kovinskimi obroči, bela čipkasta… »

Ptičja gripa pri sesalcih skrbi strokovno javnost

Dnevnik 13.05.2024
Leta 1996 so na Kitajskem pri gojeni gosi prvič potrdili virus visoko patogene aviarne influence podtipa H5N1, ki se je začel postopno širiti po vsem svetu. Ponekod, kjer ljudje živijo v tesnem stiku s perutnino, so se okužili tudi oni, zato je ves… »

Nepreslišano: Marko Crnkovič, kolumnist

Dnevnik 13.05.2024
To sredo je bila na Orlah pri partizanskem pomniku priložnostna prireditev, na kateri so se udeleženci dosledno titulirali s tovarišicami in tovariši. Prvenstveno je šlo za proslavitev devetinsedemdesete obletnice zadnjih bojev za osvoboditev… »

Festival oportunizma in geopolitike

Dnevnik 13.05.2024
Evrovizijska popevka je tekmovanje v oportunizmu. V namensko narejenih skladbah, v katerih avtorji lovijo formulo za zmago, poskušajo pri občinstvu izkoristiti politično-socialna strujanja, predsodke in prepričanja ter nagovoriti predispozicije za… »

Vlada je že “priznala” Palestino, kdaj jo bo pa država?

Dnevnik 13.05.2024
Gospod premier Robert Golob, pričakujemo jasen odgovor, kdaj bo Slovenija končno priznala Palestino. Sem ena mnogih – več kot tristopetdesetih – podpisnic zadnje peticije, kjer smo vladi, upoštevajoč vso potrebno proceduro, postavili skrajni rok… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem