Arhiv novic 14.05.2024

Cannes 2024: Tokrat nekoliko zadržan tekmovalni program

Dnevnik 14.05.2024
S projekcijo nove komedije francoskega ekscentrika Quentina Dupieuxa Drugo dejanje (Le deuxieme acte) se bo nocoj začel 77. Filmski festival v Cannesu. Ne brez političnega predznaka. Canski festival še pred začetkom nemalokrat zabeli manjši ali… »

Filatelija

Dnevnik 14.05.2024
Poštne znamke niso le dokazilo o plačani poštnini, temveč so tudi kulturni in umetniški fenomen ter predstavljajo enega prepoznavnejših vizualnih simbolov nacionalne kulture, so vizualni produkt države, zato naj bi bila velika pozornost posvečena… »

Mufasa: Levji kralj: Novi Levji kralj v kinu decembra

Dnevnik 14.05.2024
Decembra letos v kina po svetu prihaja predzgodba Levjega kralja, ki bo predstavila, kako se je na prestol povzpel oče Simbe, kralj Mufasa. Tako kot pet let stari rimejk klasične Disneyjeve animiranke bo tudi letošnji film izrisala najnovejša… »

Direktorje s pinceto, amorfno gmoto z lopato

Dnevnik 14.05.2024
Pogajalski proces o novem plačnem sistemu in o odpravi nesorazmerij je doživel pospešek. Napredoval je že toliko, da sodelujoči utemeljeno napovedujejo sklenitev načelnega dogovora na stebrnih pogajanjih že v dveh do treh tednih. Direktorice in… »

Marsovci na svoji zemlji

Dnevnik 14.05.2024
Šestinsedemdeset let po premieri filma Na svoji zemlji, ki je govoril o boju Primorcev zoper italijansko in potem še nemško okupacijo slovenskega ozemlja, je neki Slovenec ponovno uporabil te besede: na svoji zemlji. »Na svoji zemlji imam lahko kar… »

Kje smo in kam gremo

Dnevnik 14.05.2024
Vprašanje v naslovu tega prispevka si je v kolumni v Dnevniku zastavil že Leon Magdalenc 20. aprila. Ker sem si to vprašanje v tem času zastavljal tudi sam, sem ob prebiranju njegove kolumne dojel, da je takšna sočasnost misli možna, ker pač oba… »

NSi zahteva še en posvetovalni referendum

Dnevnik 14.05.2024
Državni zbor (DZ) je sprejel dopolnilo Svobode k predlogu novele zakona o parlamentarni preiskavi, po katerem DZ v primeru vložene zahteve do odločitve ustavnega sodišča glede ustavnosti akta o parlamentarni preiskavi ne more imenovati preiskovalne… »

#intervju Gregor Ropret, odbojkar: Z vsako zmago korak bližje Parizu

Dnevnik 14.05.2024
Slovenska odbojkarska reprezentanca je začela drugi teden priprav, že prihodnjo sredo pa jo v Antalyi v Turčiji čaka prva tekma letošnje lige narodov proti Nizozemski. Med reprezentanti je tudi Gregor Ropret, ki lani na olimpijskih kvalifikacijah ni… »

Nepreslišano: Saša Vidmajer, novinarka

Dnevnik 14.05.2024
Slovenska zunanja politika je shizofrena. Članstvo v varnostnem svetu Združenih narodov je posrkalo veliko energije in hkrati postalo krinka za neobstoj siceršnje politike. Zunanje ministrstvo se ne ukvarja z ničimer drugim, za nespektakularne odnose… »

Jedi, kot jih je Oseli kuhal za Tita

Dnevnik 14.05.2024
V kranjski piceriji 400 Gradi so pripravili dobrodelno večerjo, na kateri je kuhal eden najbolj prepoznavnih slovenskih kuharskih mojstrov Jožef Oseli, ki je med drugim kuhal tudi za številne svetovne zvezdnike, šejke in predsednika Tita. Izkupiček… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem