Arhiv novic 14.05.2024

Videonadzor javnih površin: Občinske kamere z nejasnim učinkom

Dnevnik 14.05.2024
Ljubljanska parkirišča in tržnice imajo na območju Ljubljane 536 nadzornih kamer. Največje koncentracije so na parkiriščih in v garažah ter na glavni ljubljanski tržnici, kjer je kar 40 nadzornih kamer. Postavljene so bile zaradi večje varnosti… »

Jezikolumna: Državna založba Slovenije

Dnevnik 14.05.2024
V zadnjem mesecu sem malce našpičil ušesa ob treh objavah iz različnih okolij. Prva novica je bila domača, ko je konec aprila štirinajst predstavnikov slovenskih založb v Delu objavilo pobudo z naslovom »Negotova prihodnost založništva v javnem… »

Neuradno: Premier bo imel za tožilce čas šele po evropskih volitvah

Dnevnik 14.05.2024
Afera o domnevnih političnih pritiskih na policijo oziroma na nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar očitno ne bo dobila epiloga v predkazenskem postopku do poletja. Na Specializiranem državnem tožilstvu čakajo, da bodo lahko opravili razgovor… »

Župan nas bere

Dnevnik 14.05.2024
V rubriki N. N. smo nekajkrat, nazadnje še pred dnevi, v sliki in besedi opozorili, da so luči na elitnem Zmajskem mostu v središču Ljubljane v zelo slabem stanju, predvsem pa da so umazane, kar za eno glavnih mestnih turističnih atrakcij gotovo ni… »

Upanje

Dnevnik 14.05.2024
Kot kaže, bo trenutno vladajoča slovenska politika le zbrala pogum za priznanje Palestine. Ne smemo se slepiti, da gre pri tem končno za zavzemanje jasnih in odločnih političnih stališč in brezkompromisno zagovarjanje osnovnih civilizacijskih norm… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem