Španija

Irski dež

Delo pred 10 urami
Med vsemi prijetnimi in toplimi kraji, kjer bi z ženo lahko proslavila četrt stoletja poroke, sva si izbrala dolgo želeni izlet na Irsko. Zeleni otok je te dni verjetno manj zelen kot Slovenija, zagotovo pa je bistveno hladneje in neprimerno bolj… »

Domačini z lažnimi obvestili odganjajo turiste

Zurnal24 pred 1 dnevom
V eni turistično najbolj obljudenih držav imajo lokalni prebivalci vsega dovolj. V Španiji se v zadnjih mesecih množijo gibanja, uperjena proti množičnemu turizmu. Najbolj glasni so na Kanarskih otokih, glas pa povzdigujejo tudi v Andaluziji… »

Nizozemska princesa Amalia eno leto v tajnosti študirala v Španiji

RTV Slovenija pred 1 dnevom
Nizozemska princesa Amalia je eno leto "na skrivaj" študirala v Španiji, saj v domovini zaradi groženj ni mogla niti za trenutek zapustiti študentskega doma ali varnih zidov palače. Poleti 2022 je nizozemski dvor sporočil, da bo takrat 18-letna… »

Priznanje Palestine zgolj vprašanje časa

Dnevnik pred 1 dnevom
Slovenija in Španija nadaljujeta politične priprave na priznanje Palestine. Državi sta odločeni, da bosta s tem naredili prvi korak k izboljšanju humanitarnega položaja v Gazi, je ob obisku španskega premierja Pedra Sancheza v Sloveniji dejal… »

Golob ob Sánchezu: Ni vprašanje, ali, ampak kdaj je najprimernejši trenutek za priznanje Palestine

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Med obiskom španskega premierja Pedra Sáncheza v Sloveniji sta prevladovali vprašanji Gaze in priznanja Palestine. Kot je dejal slovenski premier Robert Golob, ni vprašanje, ali bosta državi priznali Palestino, ampak zgolj, kdaj bosta to storili… »

Zormanovi s starimi znanci, tudi Hrvati, Adžićevim žreb ni bil naklonjen

Delo pred 1 dnevom
Žreb za Pariz: tako moška kot ženska rokometna reprezentanca Slovenije se bosta na olimpijskih igrah merili s tekmicama, ki sta bili boljši v kvalifikacijah. Slovenski rokometaši in rokometašice so na žrebu v Parizu dobili tekmece v prvem delu… »

Odločitev o priznanju Palestine v »doglednem času«

Delo pred 1 dnevom
Robert Golob je španskemu kolegu prenesel, da je časovnica priznanja odvisna tudi od drugih držav in dogodkov v mednarodni skupnosti. Kot je bilo napovedano, so bile teme pogovora drugega obiska predsednika španske vlade Pedra Sáncheza​ pri… »

Slovenke v skupini s Skandinavkami, Slovenci proti Špancem, Hrvatom, Švedom ...

RTV Slovenija pred 1 dnevom
Točno sto dni pred začetkom rokometnega turnirja na poletnih olimpijskih igrah v Parizu so izžrebali tekmovalne skupine, kjer bosta igrali tako ženska kot moška reprezentanca Slovenije. Tako 12 ženskih kot 12 moških reprezentanc je razdeljenih na… »

Ni naključje, da je Španija pobudnica priznanja Palestine

Delo pred 2 dnevoma
Na drugi uradni obisk k premieru Robertu Golobu danes prihaja španski socialistični premier Pedro Sánchez. V nadaljevanju preberite: Dobro leto po prvem obisku v Sloveniji bo v Ljubljani danes spet španski premier Pedro Sánchez. Socialist k nam… »

V Španiji izbruhnil prvi večji požar letos

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Na vzhodu Španije divja prvi večji požar letošnjega leta. Ogenj se je v nedeljo razplamtel blizu kraja Tarbena v pokrajini Valencia. Doslej je uničenih več kot 600 hektarjev površin, okrog 180 ljudi je moralo zapustiti domove. K širjenju požara… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem