Kalifornija

Luka Dončić šokiral tudi rekorderja LeBrona Jamesa

Delo 23.11.2023
Košarkarji Dallasa so v ligi NBA z obilo sreče zmagali na gostovanju pri Los Angelesu Lakers. Košarkarji Dallasa so v severnoameriški ligi NBA z obilo sreče zmagali na gostovanju pri Los Angelesu Lakers s 104:101, prekinili serijo dveh porazov in… »

Rolling Stones se podajajo na koncertno turnejo

RTV Slovenija 22.11.2023
The Rolling Stones se prihodnje leto odpravljajo na koncertno turnejo. Britanski rockerji so napovedali datume svoje severnoameriške turneje Hackney Diamonds, ki jo bodo odprli 28. aprila v Houstonu, sklenili pa 17. julija v Santa Clari v Kaliforniji… »

Rolling Stonesi na novo turnejo ob podpori ameriškega upokojenskega združenja

Dnevnik 22.11.2023
Legendarna skupina skupaj 236 let starih rock glasbenikov The Rolling Stones (Keith Richards, Ronnie Wood in Mick Jagger), se bo prihodnje leto podala na veliko turnejo ob podpori največjega upokojenskega združenja v ZDA - AARP. Združenje je glavni… »

The Rolling Stones na turnejo ob podpori upokojenskega združenja

SiolNET 22.11.2023
Legendarna skupina skupaj 236 let starih rock glasbenikov The Rolling Stones (Keith Richards, Ronnie Wood in Mick Jagger) se bo prihodnje leto podala na veliko turnejo ob podpori največjega upokojenskega združenja v ZDA – AARP. Združenje je glavni… »

Razkritje: zakaj po rdečem vinu boli glava

Necenzurirano 21.11.2023
Tisočletja stara skrivnost, zakaj nekaterim pitje rdečega vina povzroči skoraj takojšen glavobol, je po mnenju znanstvenikov končno razrešena. V navadi je, da posledice po (prekomernem) uživanju alkohola čutimo šele naslednje jutro, a to ne velja… »

Novi šef vidi tisoč let v prihodnost

Delo 20.11.2023
Dosedanji direktor OpenAI je takoj dobil novo službo. Kaotično dogajanje minulega konca tedna na računalniški sceni v San Franciscu v ameriški zvezni državi Kaliforniji se je očitno končalo v nedeljo zvečer. Iz podjetja OpenAI, v katerem so se v… »

Kopitar poskrbel za zmagoviti gol proti Floridi

RTV Slovenija 17.11.2023
Hokejisti Los Angelesa so po dveh porazih pred svojimi navijači premagali lansko finalistko Stanleyjevega pokala Florido z 2:1. Anže Kopitar je dosegel osmi gol v sezoni in 401. v karieri. Kapetan Kraljev je z močnim strelom izkoristil številčno… »

ZDA – Kitajska: Zmanjševanje trenj v najpomembnejših odnosih na svetu

Dnevnik 16.11.2023
Kitajski in ameriški predsednik sta na srečanju v Kaliforniji udarila pečat na nekaj dogovorov ter poudarila pomen osebne komunikacije med njima in med državama, ki ostajata tekmici z mnogimi diametralno nasprotnimi stališči. Združene države in… »

Schwarzeneggerja zaradi prometne nesreče doletela tožba

SiolNET 16.11.2023
Ženska je proti Arnoldu Schwarzeneggerju vložila tožbo, potem ko je po nesreči, ki se je zgodila januarja 2022 in ki naj bi jo povzročil slavni igralec, ostala trajno onesposobljena. Zdaj od njega zahteva, da ji povrne vse stroške, ki so nastali… »

Biden in Xi bosta skušala zgladiti spore

Zurnal24 15.11.2023
V Kaliforniji se danes začenja forum azijsko-pacifiškega gospodarskega sodelovanja (Apec), ob robu katerega se bo predsednik ZDA Joe Biden srečal s kitajskim kolegom Xi Jinpingom. Joe Biden in Xi Jinping bosta na prvem srečanju po enem letu poskušala… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem