Rusija

Največji napad na ukrajinsko energetsko infrastrukturo v vojni. Spomladanski nabor v Rusiji.

RTV Slovenija pred 13 minutami
Rusija je izvedla največji raketni napad z letalniki na ukrajinsko infrastrukturo v vojni, pri čemer je zadela največji jez v državi in povzročila izpad električne energije v več pokrajinah. Ukrajinske letalske sile so sporočile, da je Rusija… »

Vloga Nata v svetovnem redu je močno odvisna od interesa ZDA

RTV Slovenija pred 9 urami
Če je Nato neizpodbitno del ureditve sveta po drugi svetovni vojni, je očitno tudi, da se svetovni red spreminja, z njim pa tudi vloga zavezništva. Te spremembe so v glavnem posledica načina, kako svoj interes in odnos do Nata razumejo ZDA. 21… »

Kaj pa mir?

Mladina pred 16 urami
Oborožuje se Evropa, oborožujejo se Rusija, ZDA, Kitajska. Več orožja pa ni nikoli prineslo več miru. Charles Michel, predsednik evropskega sveta, je 19. marca objavil daljše besedilo o vojni v Ukrajini. Njegove besede ne puščajo nobenih dvomov… »

Rusija naj bi med okrepljenimi zračnimi napadi na Ukrajino uporabila novo vrsto bombe

RTV Slovenija pred 22 urami
Rusija naj bi v zračnih napadih na severovzhodno ukrajinsko mesto Harkov uporabila novo vrsto vodene bombe, so sporočili tamkajšnji uradniki. Iz države poročajo o skupno treh smrtnih žrtvah napadov. Ruska vojska je ponoči z raketami in… »

Zgodovinarji nad Scholzevo nejasno politiko do Rusije

Delo pred 24 urami
Starosta med nemškimi zgodovinarji in dolgoletni član SPD Heinrich August Winkler stranki očita spodbujanje Putina. V nadaljevanju preberite: Nemško javnost razburja pismo skupine zgodovinarjev blizu SPD, v katerem so izjemno kritični do politike… »

Nato in njegove članice so spet na strateškem razpotju

Delo pred 1 dnevom
Vprašanje svobodne izbire zavezništva ostaja aktualno do danes, ko Rusija tega noče priznati Ukrajini in jo želi raje uničiti. V nadaljevanju preberite: »Zamisel o združeni, svobodni in demokratični Evropi nima smisla brez temeljne pravice do… »

Rusija vse težje do denarja od naftnih poslov

Delo pred 1 dnevom
Tudi turške, arabske in kitajske banke ustavljajo nakazila v strahu pred sankcijami ZDA. V nadaljevanju preberite: Cena surove nafte vrste brent se je v drugi polovici marca zvišala in utrdila na meji okoli 85 dolarjev za sod. Kljub višji ceni pa… »

Rusija: Težko je verjeti, da bi lahko Islamska država izvedla napad v Moskvi

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Izjemno težko je verjeti, da je Islamska država zmožna izvesti napad, kot je bil v petkov pokol v moskovski koncertni dvorani, je dejala tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Maria Zaharova. Zaharova se je pridružila dvomom ruskih… »

Naslovnica nove Mladine / KAJ PA MIR?

Mladina pred 1 dnevom
Oborožuje se Evropa, oborožujejo se Rusija, ZDA, Kitajska, celo Slovenija. Več orožja pa ni nikoli prineslo več miru. V petek izide nova Mladina! V trinajsti letošnji številki, ki bo pri prodajalcih časopisov in na naši spletni strani na voljo od… »

Zelenski: Zakaj patrioti še vedno ne pokrivajo neba nad Harkovom in drugimi mesti

RTV Slovenija pred 1 dnevom
Ruski napadi v Ukrajini so danes terjali najmanj tri smrtne žrtve, medtem ko je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zaveznice pozval k pospešenim dobavam bojnih letal in sistemov zračne obrambe. Guverner hersonške regije Oleksandr Prokudin je na… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem