Rusija

»ZDA, skupaj z mednarodno skupnostjo, še naprej stojijo ob Ukrajini«

Mladina pred 17 urami
Ameriški obrambni minister Lloyd Austin je prispel na nenapovedan obisk v Kijev, s katerim želi izkazati nadaljnjo podporo Ukrajini v obrambi pred Rusijo. Ameriški obrambni minister Lloyd Austin je danes prispel na nenapovedan obisk v Kijev, s katerim… »

Presenečenje na volitvah, takšnega izida ni pričakoval nihče

Zurnal24 pred 17 urami
Moldavci so v nedeljo z izjemno majhno večino podprli približevanje EU - za vpis članstva v EU kot strateškega cilja v ustavo je po skoraj vseh preštetih glasovih glasovalo 50,4 odstotka volivcev. Na predsedniških volitvah bo potreben drugi krog… »

MOLDAVCI VENDARLE PODPRLI NADALJNJO POT PROTI EU; BRUSELJ: "Glasovanje je bilo tarča vmešavanja in ustrahovanja s strani…

Regional pred 18 urami
Glasovanje na nedeljskih predsedniških volitvah in referendumu o približevanju EU v Moldaviji je bilo po navedbah Bruslja tarča ruskega vmešavanja in ustrahovanja brez primere. Tuje vmešavanje je za tesen rezultat na referendumu, na katerem so… »

NA RUSIJO PADAJO OČITKI O PODKUPOVANJU MOLDAVSKIH VOLILCEV: Glasovi proti članstvu v EU in ponovni izvolitvi predsednice…

Regional pred 1 dnevom
Pred prihajajočimi volitvami v Moldaviji, kjer bodo volivci glasovali o usmeritvi države in možnosti pridružitve Evropski uniji, se je razkrilo, da Rusija domnevno poskuša vplivati na izid volitev z obsežnim podkupovanjem volivcev. Moldavske oblasti… »

VUČIĆ PO DVEH LETIH ZNOVA GOVORIL S PUTINOM: Srbski predsednik je obljubil, da Srbija ne bo uvedla sankcij proti Rusiji

Regional pred 1 dnevom
Srbski predsednik Aleksandar Vučić je sporočil, da se je po več kot dveh letih znova pogovarjal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Do telefonskega pogovora je prišlo ob 80. obletnici osvoboditve Beograda izpod fašistične okupacije med drugo… »

V ruskih napadih v Ukrajini ranjenih najmanj 17 ljudi. Ukrajina napadla rusko tovarno razstreliva.

RTV Slovenija pred 1 dnevom
Rusija je ponoči izvedla zračne napade na stanovanjska območja in energetsko infrastrukturo v Ukrajini. V napadu na Krivi Rog je bilo ranjenih najmanj 17 ljudi. Ukrajina pa je sporočila, da je napadla rusko tovarno razstreliva. Ruske sile so napadle… »

Zaslužki v zdravstvu: po starem tiru se bo vozila raja, po novem pa tisti, ki bodo segli v žep

Necenzurirano pred 2 dnevoma
Zavarovalnice gradijo svoj drugi tir zdravstva. Po starem tiru se bo vozila raja, ki bo v javnih bolnišnicah čakala dve leti na gips. Po drugem pa tisti, ki so za zdravje sposobni seči globoko v žep. Dobrodušne zavarovalnice, ki nam bodo pobrale… »

Z Golobom v Washington večja delegacija, premier verjame, da bo obisku sledila mednarodna akcija

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Natanko dva tedna pred predsedniškimi volitvami v ZDA bo predsednika slovenske vlade Roberta Goloba v Beli hiši sprejel odhajajoči ameriški predsednik Joe Biden. Premier je potrdil, da v Washington z njim potuje večja delegacija. V usklajeni napovedi… »

Obrambni ministri G7: Podpiramo članstvo Ukrajine v Natu

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Obrambni ministri skupine G7 so na zasedanju v Neaplju podprli "nepovratno pot Ukrajine do popolne evroatlantske integracije". Na zasedanju sta tudi generalni sekretar zveze Nato Mark Rutte in visoki zunanjepolitični predstavnik EU-ja Josep Borrell… »

Golob se bo prihodnji teden v Beli hiši srečal z Bidnom

RTV Slovenija pred 3 dnevi
Slovenski premier Robert Golob bo v torek prihodnji teden na povabilo ameriškega predsednika Joeja Bidna na delovnem obisku v Washingtonu, sta danes sporočila tako Bela hiša kot kabinet predsednika vlade. To bo prvi delovni obisk slovenskega premierja… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem