Rusija

Na jugu Rusije v ukrajinskih napadih poškodovana rafinerija nafte

RTV Slovenija pred eno uro
V ukrajinskem napadu z brezpilotnimi letalniki je bila poškodovana rafinerija nafte v Tuapseju ob Črnem morju. Rusija je sporočila, da je v nedeljo ponoči sestrelila 75 ukrajinskih brezpilotnih letalnikov, od tega 47 v Rostovski oblasti na jugu… »

Ob napadu ukrajinskih dronov poškodovana ruska rafinerija nafte

Mladina pred tremi urami
Rafinerija Tuapse je bila od začetka ruske invazije v Ukrajini leta 2022 tarča več ukrajinskih zračnih napadov. Rusija je danes sporočila, da je minulo noč sestrelila 75 ukrajinskih brezpilotnih letalnikov, od tega 47 v regiji Rostov na jugu države… »

Rusija znova izvedla obsežen napad z letalniki na Kijev. Popko: Rusija preizkuša nove taktike.

RTV Slovenija pred 16 urami
Rusija je v nočnem napadu že petič v dveh tednih napadla Kijev z letalniki, vendar je ukrajinski sistem protizračne obrambe uničil vse izstrelke, preden so ti dosegli ukrajinsko glavno mesto, je sporočila ukrajinska vojska. Žrtev ni bilo in ni… »

Vojna v Ukrajini: Rusija že petič v dveh tednih napadla Kijev z droni; padli še dve vasi v regijah Lugansk in Harkiv

Dnevnik pred 22 urami
Rusija je davi petič v dveh tednih napadla Kijev z droni, vendar je ukrajinski sistem protizračne obrambe uničil vse izstrelke, preden so ti dosegli ukrajinsko glavno mesto, je danes sporočila ukrajinska vojska. Rusija je davi petič v dveh tednih… »

Rusija ponoči poškodovala elektrodistribucijsko infrastrukturo v treh regijah Ukrajine

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Rusija je ponoči obstreljevala Ukrajino z letalniki in raketami. Tarča so bili energetski objekti in železniška infrastruktura po vsej državi. Pri tem sta bila ubita dva civilista. Donald Trump je Volodimirju Zelenskemu obljubil konec vojne v… »

Na zahodu Ukrajine ubita nacionalistična političarka Irina Farion

Dnevnik pred 1 dnevom
V Lvivu na zahodu Ukrajine je bila v petek ustreljena nekdanja poslanka ukrajinskega parlamenta Irina Farion, njeno smrt je davi potrdil notranji minister Ihor Klimenko. Farion je bila profesorica ukrajinskega jezika in nacionalistična političarka, med… »

"ZELO DOBER" TELEFONSKI POGOVOR: Trump Zelenskemu obljubil pogajanja za konec vojne v Ukrajini

Regional pred 2 dnevoma
Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je v petek opravil telefonski pogovor z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim in mu obljubil, da bo v primeru zmage na novembrskih volitvah v ZDA končal vojno med Rusijo in Ukrajino. Dodal je… »

Trump obljubil Zelenskemu pogajanja za konec vojne v Ukrajini

Dnevnik pred 2 dnevoma
Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je opravil pogovor z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim in mu obljubil, da bo v primeru zmage na novembrskih volitvah v ZDA končal vojno med Rusijo in Ukrajino. Kot je dejal Trump, si bo… »

Po obsodbi ameriškega novinarja v Rusiji: v Evropi kritike, ZDA si prizadevajo za njegovo osvoboditev

Dnevnik pred 2 dnevoma
Evropska unija in številni evropski voditelji so se kritično odzvali na današnjo obsodbo ameriškega novinarja Evana Gershkovicha v Rusiji na 16 let zapora zaradi vohunjenja. Ameriški predsednik Joe Biden je ponovil, da je nedolžen in poudaril, da si… »

Rusko sodišče je Evana Gershkovicha obsodilo na 16 let zapora

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Rusko sodišče je ameriškega novinarja Evana Gershkovicha obsodilo vohunjenja in mu prisodilo 16 let zapora. Je prvi ameriški novinar, obsojen zaradi obtožb vohunjenja v Rusiji po hladni vojni. Sodnik Andrej Minejev je dejal, da se bo čas, ki ga je… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem