Rusija

NEZAKONITE GRADNJE NA KRKU: Pričeli so z rušenjem naselja, obupani lastniki objekte podirajo tudi sami

Regional pred 26 dnevi
Na območju Picik na jugozahodu Krka je v zadnjih dveh do treh desetletjih nastalo naselje s približno 120 objekti, ki so večinoma črne gradnje, poroča hrvaška javna televizija HRT. Do konca tedna naj bi oblasti porušile okoli 40 teh objektov, pri… »

Kijev: Ne bomo sprejeli vsiljenega mirovnega sporazuma. Moskva: Rusije ni mogoče prisiliti v mir.

RTV Slovenija pred 26 dnevi
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v Združenih narodih podvomil o motivih Kitajske in Brazilije pri spodbujanju mirovnih pogovorov z Rusijo ter dejal, da bo Moskvo k miru treba prisiliti. Kremelj je njegov poziv označil za usodno napako… »

Na Krku rušijo nezakonito zgrajeno naselje

Necenzurirano pred 26 dnevi
V bližini pristanišča za trajekte Valbiska na Krku so pričeli z rušenjem nezakonito zgrajenega naselja. Na območju Picik na jugozahodu Krka je v dveh ali treh desetletjih vzniknilo naselje z okoli 120 objekti. Večinoma gre za črne gradnje, poroča… »

Zelenski v VS-ju: Rusijo je treba prisiliti k miru. Golob: VS je Ukrajino pustil na cedilu.

RTV Slovenija pred 27 dnevi
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je na zasedanju Varnostnega sveta, ki ga vodi slovenski premier Robert Golob, dejal, da se vojne med Ukrajino in Rusijo ne da končati le s pogovori. Golob pa je Ukrajini zagotovil nadaljnjo slovensko podporo… »

SVETOVALEC ZELENSKEGA RAZKRIVA: Glavni vir tujih delov za rusko orožje je Kitajska

Regional pred 27 dnevi
Vladyslav Vlasiuk, svetovalec ukrajinskega predsednika za sankcijsko politiko, je razkril, da približno 60 odstotkov tujih komponent, ki se uporabljajo v ruskem orožju na bojišču v Ukrajini, prihaja iz Kitajske. To postavlja Kitajsko v središče… »

ZAHODNA SLOVENIJA BI IMELA POSLEDICE LE V PRIMERU NAJMOČNEJŠE JEDRSKE BOMBE: Institut Jozef Stefan o možnem napadu na Aviano

Regional pred 27 dnevi
Dve leti in pol po začetku vojne v Ukrajini tamkajšnji predsednik Volodimir Zelenski vztrajno poziva zahodne zaveznike, naj mu dovolijo z raketami dolgega dosega obstreljevati cilje globoko znotraj Rusije. Oči Primorcev so medtem uprte v ameriško… »

Rusi obupujejo nad kitajskimi avti, ti predčasno romajo na odpade

Zurnal24 pred 29 dnevi
Življenjska doba kitajskih avtov v Rusiji je veliko krajša od tiste, ki so jo bili Rusi vajeni od zahodnih znamk. Potem ko se je zaradi sankcij zaradi ruske agresije na Ukrajino ustavila proizvodnja in uradna prodaja evropskih, japonskih, korejskih in… »

Rusija z raketami napadla Krivi Rog, Kijev prepovedal Telegram na uradnih napravah

RTV Slovenija pred 30 dnevi
V novih ruskih napadih na Ukrajino so bili ponoči v mestu Krivi Rog na jugu države po navedbah tamkajšnjih oblasti ubiti najmanj trije ljudje, med njimi 12-letni deček, medtem ko Rusija poroča, da je ponoči sestrelila več kot sto ukrajinskih… »

Von der Leyen v Kijevu: EU bo Ukrajini posodil 35 milijard evrov

RTV Slovenija pred 31 dnevi
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je v Kijevu napovedala, da bo Evropska unija Ukrajini v okviru zaveze skupine G7 namenila posojilo v vrednosti 35 milijard evrov. Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je obiskala Kijev, kjer… »

Zaseženi dokumenti kažejo, da je Rusija za vdor v Kursk vedela več mesecev vnaprej

RTV Slovenija pred 31 dnevi
Iz dokumentov, ki jih je pridobil britanski časnik Guardian, naj bi bilo razvidno, da je rusko vojaško poveljstvo vedelo, da Ukrajina načrtuje vdor v Kursko oblast, vojska pa je tudi pripravljala načrte, kako ga preprečiti. Guardianu je dokumente… »

Novice dneva »

Joe Biden bo v Beli hiši sprejel Roberta Goloba

RTV Slovenija pred dvema uramaše 1 povezana

Urška Žigart zamenjala ekipo

Zurnal24 pred eno uroše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem