Rusija

PRETIHOTAPILI NA MILIJONE CIGARET: Sodnik jim je izrekel 16 let zapora in visoke denarne kazni

Regional pred 22 dnevi
Celjski okrožni sodnik Marko Brišnik je prejšnji teden na celjskem okrožnem sodišču Celjane Slavka in Roka Djakovića, Tomaža Potočnika in Milana Rkmana spoznal za krive tihotapljenje več milijonov zavojčkov beloruskih cigaret brez ustreznih… »

Vojna v Gazi se bo verjetno zaključila šele, ko se bo Izrael tako odločil

Zurnal24 pred 22 dnevi
Če bi želeli končati vojno v Gazi in konflikt v regiji, bi morali uvesti sankcije zoper Izrael, kot jih je Zahod uvedel proti Rusiji, je v luči prihajajoče obletnice vojne v Gazi za STA povedal raziskovalec Faris Kočan. Meni, da države tega še… »

Rusija obsoja smrt Nasrale, Biden pravi, da je "zadoščeno pravici za njegove žrtve"

RTV Slovenija pred 23 dnevi
Palestinska islamistična skupina Hamas je sporočila, da žaluje za vodjo Hezbolaha Hasanom Nasralo, in dejala, da bo njegova smrt le še okrepila boj proti Izraelu. Podporo Hezbolahu so izrekli tudi v Iranu in Iraku. "Zločini in umori, ki jih je… »

Trump na srečanju z Zelenskim: "Čas je, da se vojna konča"

RTV Slovenija pred 24 dnevi
Po srečanju z Joejem Bidnom se je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski srečal še z Donaldom Trumpom. In medtem ko mu je Biden obljubil, da bo Ukrajina zmagala, je Trump Zelenskemu dejal, da je čas, da se vojna konča. Zelenski je Bidnu v četrtek… »

Finska bo vzpostavila poveljstvo kopenskih sil Nata blizu ruske meje

RTV Slovenija pred 24 dnevi
Finska namerava novo poveljstvo kopenskih sil Nata v državi namestiti manj kot 200 kilometrov od meje z Rusijo, s čimer svoji vzhodni sosedi "pošilja sporočilo", je objavilo finsko obrambno ministrstvo. Na predlog ministrstva bo poveljstvo Natovih sil… »

Golob: Vsi nam priznavajo, da smo pošteni posredniki, ker imamo vedno iste standarde

RTV Slovenija pred 25 dnevi
Robert Golob je po srečanju z novinarjem časopisa Wall Street Journal Evanom Gershkovichem, ki je bil del izmenjave zapornikov med Rusijo in zahodnimi državami, dejal, da se je Slovenija pri tem postavila na pravo stran – stran svobode medijev… »

Golob: Težko je najti besede za humanitarno katastrofo v Gazi. Izrael brez ozira meri na vse.

RTV Slovenija pred 25 dnevi
Premier Robert Golob se je v New Yorku sešel s predsednikom katarske vlade šejkom Taminom bin Hamadom Al Tanijem in opravil pogovor z ameriškim medijem Politico. Glavna tema srečanja in intervjuja je bila kriza na Bližnjem vzhodu. Iz kabineta… »

PUTINOVO OPOZORILO ZAHODU: Nova jedrska doktrina in grožnje uporabe orožja

Regional pred 25 dnevi
25. septembra je ruski predsednik Vladimir Putin vodil sejo Varnostnega sveta Ruske federacije, kjer so razpravljali o posodobitvi jedrske doktrine države. Na srečanju so sodelovali ključni uradniki, vključno z Dmitrijem Medvedevom, Denisom… »

Ruske sile naj bi zavzele Ukrajinsk. Biden Ukrajini obljubil osem milijard dolarjev pomoči.

RTV Slovenija pred 25 dnevi
Ruske sile so po lastnih navedbah zavzele mesto Ukrajinsk 30 kilometrov zahodno od mesta Doneck. Ukrajinske letalske sile so sporočile, da so sestrelile več deset ruskih brezpilotnih letalnikov in štiri vodene rakete. O zavzetju Ukrajinska, v katerem… »

»Rusiji ne preostane nič drugega kot jedrsko izsiljevanje«

Mladina pred 25 dnevi
Kijev Moskvi očita jedrsko izsiljevanje. Kremelj pa je Zahodu sporočil, naj spremembo doktrine vidi kot svarilo. Ukrajina je Rusiji po sredini napovedi ruskega predsednika Vladimirja Putina o spremembi jedrske doktrine očitala jedrsko izsiljevanje… »

Novice dneva »

Joe Biden bo v Beli hiši sprejel Roberta Goloba

RTV Slovenija pred dvema uramaše 1 povezana

Urška Žigart zamenjala ekipo

Zurnal24 pred eno uroše 1 povezana

Evakuacija v portoroškem hotelu

Zurnal24 pred 6 minutami
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem