Rusija

ZATIŠJE PRED VIHARJEM: Članek o neustreznih zakloniščih v primeru vojne odmeva

Regional pred 8 dnevi
Nihče ne mara vojne in o njej se govori prej s cmokom v grlu kot kaj drugega. Nekateri politični analitiki govorijo o "zatišju pred viharjem". Dogajanje med Washingtonom in Tel Avivom bi lahko manj kot mesec dni pred ameriškimi volitvami privedlo do… »

Kako zveni književnost? Kot klic po boljšem, pozna slava in prozorna globočina.

RTV Slovenija pred 8 dnevi
Kakšen je (bil) čas tranzicije v Rusiji? Kako je videti pozna literarna slava? Kakšno je življenje profesorja klasičnih jezikov? Vemo ali smo že malo pozabili, o čem, razen seveda naslovni reki, pripoveduje ena najbolj znanih slovenskih pesmi… »

Zelenski: Položaje v regiji Kursk smo uspeli obraniti

Necenzurirano pred 9 dnevi
Ruske sile so v teh dneh izvajajo nekoliko resnejšo protiofenzivo na območju regije Kursk, ki je delno pod okupacijo ukrajinske vojske. Po tem, ko je rusko obrambno ministstvo v petek naznanilo, da so uspeli osvoboditi dve vasi v regiji Kursk, ki sta… »

Rafael Mariano Grossi: »Brez jedrske energije ne bomo prišli do razogljičenja«

Necenzurirano pred 9 dnevi
Z generalnim direktorjem Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA) o možnostih jedrskih nesreč zaradi vojne, projektu Jek 2 in prehodu v nizkoogljično družbo. Vojna v Ukrajini je v Evropi vnovič vzbudila strah pred morebitnimi jedrskimi… »

Iranski predsednik: Izrael ob podpori Zahoda "ubija nedolžne ljudi"

RTV Slovenija pred 10 dnevi
Iranski predsednik Masud Pezeškjan je dejal, da bi moral Izrael "prenehati pobijati nedolžne ljudi", ob tem pa opozoril, da lahko svobodno izvaja morijo po Bližnjem vzhodu izključno zaradi podpore ZDA in EU-ja. Pezeškjan je kritike izrekel v pogovoru… »

Komentar / Prelomno srečanje

Mladina pred 11 dnevi
Bolje je imeti šibke partnerje kot močne nasprotnike. Če jih spremeniš v sovražnike, je rešitev samo vojna. In to je trenutno na družbeni mizi zahodnih držav, tudi naše. Šestnajsto letno srečanje držav BRICS+ v ruskem Kazanu bo v marsičem… »

Zelenski na obisku v Parizu zavrnil namigovanja o pogovorih o prekinitvi ognja

RTV Slovenija pred 11 dnevi
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je v Parizu sestal s francoskim kolegom Emmanuelom Macronom. V pogovoru z mediji je zavrnil namigovanja, da naj bi se z zavezniki pogovarjal o pogojih za prekinitev ognja v vojni proti Rusiji. "To ni tema naših… »

Ramzan Kadirov na muhi ruskih mogočnežev? Grozi s »krvnim maščevanjem«

Necenzurirano pred 11 dnevi
Gospodar Čečenije Ramzan Kadirov je dva ruska poslanca in enega senatorja obtožil, da so načrtovali njegov umor. Zagrozil jim je s »krvnim maščevanjem.«. V Rusiji se nadaljuje in še zaostruje drama okoli združitve podjetja Wildberries, ruskega… »

V ruskem napadu na Odeso sedem mrtvih, Kremelj zanika navzočnost vojakov iz Severne Koreje

RTV Slovenija pred 11 dnevi
Število smrtnih žrtev srednega ruskega raketnega napada na Odeso je naraslo na sedem, še deset ljudi je ranjenih. Ukrajina naj bi nad Rusijo izstrelila na desetine letalnikov in uničila tudi rusko skladišče iranskih brezpilotnikov šahed v… »

V PRIMERU RESNE VOJNE SMO GOLI IN BOSI: Zaklonišč ni dovolj za vse in niso ustrezno grajena

Regional pred 13 dnevi
V luči najnovejših vojaških eskalacij v Ukrajini in vztrajnem pozivanju Zelenskega, naj mu zahodni zavezniki dovolijo z raketami obstreljevati cilje globoko znotraj Rusije, je javnost vse bolj zaskrbljena zaradi možnosti uporabe jedrskega orožja… »

Novice dneva »

Joe Biden bo v Beli hiši sprejel Roberta Goloba

RTV Slovenija pred dvema uramaše 1 povezana

Orkan Oscar na Kubi zahteval več smrtnih žrtev

RTV Slovenija pred 19 minutamiše 1 povezana

Žigart po prestopu: "Upam, da bom še naprej napredovala"

RTV Slovenija pred dvema uramaše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem