Rusija

Z Golobom v Washington večja delegacija, premier verjame, da bo obisku sledila mednarodna akcija

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Natanko dva tedna pred predsedniškimi volitvami v ZDA bo predsednika slovenske vlade Roberta Goloba v Beli hiši sprejel odhajajoči ameriški predsednik Joe Biden. Premier je potrdil, da v Washington z njim potuje večja delegacija. V usklajeni napovedi… »

Obrambni ministri G7: Podpiramo članstvo Ukrajine v Natu

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Obrambni ministri skupine G7 so na zasedanju v Neaplju podprli "nepovratno pot Ukrajine do popolne evroatlantske integracije". Na zasedanju sta tudi generalni sekretar zveze Nato Mark Rutte in visoki zunanjepolitični predstavnik EU-ja Josep Borrell… »

Golob se bo prihodnji teden v Beli hiši srečal z Bidnom

RTV Slovenija pred 3 dnevi
Slovenski premier Robert Golob bo v torek prihodnji teden na povabilo ameriškega predsednika Joeja Bidna na delovnem obisku v Washingtonu, sta danes sporočila tako Bela hiša kot kabinet predsednika vlade. To bo prvi delovni obisk slovenskega premierja… »

Severnokorejski vojaki naj bi se v Rusiji že urili za bojevanje v Ukrajini

RTV Slovenija pred 3 dnevi
Severna Koreja usposablja okoli 10.000 vojakov za podporo ruskim silam v vojni v Ukrajini, je dejal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, medtem ko je Seul sporočil, da je v Rusiji že 1500 pripadnikov severnokorejskih posebnih enot. Južnokorejska… »

»Ukrajina z načrtom Zelenskega ne more zmagati«

Mladina pred 3 dnevi
Po predstavitvi načrta, ki med drugim predvideva vključitev Ukrajine v Nato, je Nemčijo in Francijo pozval, naj v imenu Evropske unije čim prej začneta pogajanja z Rusijo. Ukrajina ne more zmagati, kvečjemu lahko le izgubi z načrtom ukrajinskega… »

Komentar / Dobri vojak Plenki

Mladina pred 4 dnevi
Zakaj se hrvaški predsednik vlade ne odreče pisarniškemu udobju in kot prostovoljec odide na pomoč Ukrajincem? Stvar bi zdaj že morali vzeti v roke organi pregona in glede na resnost obtožb – dokazi tako ali tako ne štejejo – človeka strpati v… »

Zelenski: Načrt za zmago v vojni odvisen od volje zaveznikov Ukrajine

RTV Slovenija pred 4 dnevi
Uresničitev načrta za zmago Ukrajine v vojni z Rusijo ni odvisna od volje Rusije, ampak od volje partnerjev, je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski dejal na zasedanje voditeljev Evropske unije v Bruslju. "Naš načrt je namenjen okrepitvi Ukrajine… »

Zelenski / »Načrt za zmago v vojni ni odvisen od volje Rusije, ampak od naših partnerjev«

Mladina pred 4 dnevi
Politična odločitev o 35-milijardnem posojilu Kijevu. Uresničitev načrta za zmago Ukrajine v vojni z Rusijo ni odvisna od volje Rusije, ampak od volje partnerjev, je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski povedal danes ob prihodu na zasedanje… »

Rešili moškega po dveh mesecih na odprtem morju

Zurnal24 pred 5 dnevi
46-letnik je plul na napihljivem čolnu. Ob njem so našli dve trupli. V Ohotskem morju na daljnem vzhodu Rusije so ta teden rešili moškega, ki je več kot dva meseca preživel prepuščen morju na majhnem napihljivem čolnu. Rus trenutno okreva v… »

Rus na ledeno mrzlem Ohotskem morju preživel 67 dni

RTV Slovenija pred 5 dnevi
V Ohotskem morju na daljnem vzhodu Rusije so pred dnevi rešili moškega, ki je več kot dva meseca preživel prepuščen morju na majhnem napihljivem čolnu. Ob njem so našli še trupli njegovega brata in nečaka. Moškega je ribiška ladja v ponedeljek… »

Novice dneva »

Biden bo danes v Beli hiši gostil Goloba

Mladina pred 44 minutamiše 1 povezana

Orkan Oscar na Kubi zahteval več smrtnih žrtev

RTV Slovenija pred 20 minutamiše 1 povezana

Urška Žigart zamenjala ekipo

Zurnal24 pred eno uroše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem