Rusija

Zelenski predstavil načrt za zmago, za katero je ključno povabilo Ukrajini v zvezo Nato

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je parlamentu predstavil dolgo pričakovani načrt za zmago Ukrajine v vojni proti Rusiji, ki med drugim vključuje povabilo Ukrajine v zvezo Nato, hkrati pa je zavrnil kakršen koli odstop ukrajinskega ozemlja… »

Načrt za zmago Ukrajine v vojni proti Rusiji

Mladina pred 5 dnevi
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je predstavil dolgo pričakovani načrt. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danes v parlamentu predstavil dolgo pričakovani načrt za zmago Ukrajine v vojni proti Rusiji, ki med drugim vključuje povabilo… »

Šest prebeglih ruskih vojakov dobilo začasne vizume v Franciji

RTV Slovenija pred 6 dnevi
Šest ruskih vojakov, ki so pobegnili z bojišča v Ukrajini, je dobilo začasne vizume v Franciji, potem ko so zaprosili za politični azil, kar je prvi tak primer skupine ruskih dezerterjev v državi Evropske unije. Nekdanji vojaki so v Pariz po… »

Se v Ukrajini na ruski strani borijo tudi severnokorejski vojaki?

Necenzurirano pred 6 dnevi
V Kremlju zanikajo, da bi se na strani ruske vojske borili tudi severnokorejski vojaki. V ZDA so medtem nad poročili izrazili »zaskrbljenost.«. Prva poročila, da naj Severna Koreja v Rusijo ne bi pošiljala samo orožja, temveč tudi svoje vojake, so… »

Rusijo jezi Južna Koreja, Zelenski s prstom kaže na Severno

Zurnal24 pred 6 dnevi
Putin utrjuje zaveznišvo s Severno Korejo, Zelenski trdi, da ima dokaze o vpletenosti omenjene države v vojno. Ukrajina si želi dogovora o novem mednarodnem varnostnem sistemu, ki bi preprečil prihodnje primere oborožene agresije. Rusko zunanje… »

Ursula von der Leyen / »Rusiji in Belorusiji ne smemo dovoliti, da bi naše vrednote uporabili proti nam«

Mladina pred 7 dnevi
Von der Leyen je v svojem zdaj že tradicionalnem pismu voditeljem članic pred zasedanjem Evropskega sveta o delu na področju migracij poudarila, da je letos sprejeti evropski pakt o migracijah in azilu ogromen dosežek, vendar pa ni časa za… »

NATO ZAČEL VOJAŠKE VAJE JEDRSKEGA ODVRAČANJA: Rusija opozarja, da te 'prilivajo olje na ogenj'

Regional pred 7 dnevi
Zveza Nato je danes začela redne vojaške vaje jedrskega odvračanja pod imenom Steadfast Noon. Na vajah, ki bodo potekale približno dva tedna, bo sodelovalo okoli 2000 vojakov in 60 letal iz 13 držav članic zavezništva. Rusija je vaje že obsodila… »

Nemški obveščevalci: Lahko bi strmoglavilo letalo, ruska nevihta je »postala pravi orkan«

Necenzurirano pred 7 dnevi
Le srečnemu naključju se gre zahvaliti, da se v Nemčiji julija letos ni zgodila letalska tragedija, so danes sporočili iz nemškega zveznega urada za zaščito ustave (BfV), kjer za incident krivijo Rusijo. Kot je na današnji seji parlamentarnega… »

Evropska komisija pravi, da so članice Unije obvezane zagotavljati dostop do azilnih postopkov

RTV Slovenija pred 7 dnevi
Evropska komisija je poudarila, da so članice EU-ja obvezne zagotavljati dostop do azilnih postopkov. Bruselj se je tako odzval na napoved Poljske, da bo začasno ukinila pravico do prošnje za azil. Varšava se sklicuje na množičen prihod prebežnikov… »

Umrl znan ruski oligarh iz elitne družbe "sedmih bankirjev"

Necenzurirano pred 7 dnevi
Umrl je ruski oligarh Alexander Smolenski, star 70 let, poroča Kommersant. Smolenski velja za prvega zasebnega bankirja v Rusiji. Bil je tudi član razvpitega društva "sedmih bankirjev", ki so ob podiranju sovjetskega režima Borisu Jelcinu pomagali na… »

Novice dneva »

Biden bo danes v Beli hiši gostil Goloba

Mladina pred 48 minutamiše 1 povezana

Urška Žigart zamenjala ekipo

Zurnal24 pred eno uroše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem