Rusija

SANKCIJE PROTI RUSIJI ALI PROTI EVROPI? Cene energentov v Moskvi v primerjavi z našimi smešno nizke

Regional 16.09.2024
Zdi se, da posledice sankcij proti Rusiji, ki so imele namen spraviti na kolena rusko gospodarstvo, čutijo predvsem prebivalci Evropske unije. Paket sankcij "brez primere", o katerem so se dogovorili Bruslju, Washingtonu in Londonu zaradi ruske invazije… »

13-LETNIK NAPADEL S KLADIVOM, PRI SEBI IMEL ŠE NOŽ IN PIŠTOLO: Zgodilo se je na šoli za učence z osebnostnimi težavami

Regional 16.09.2024
V šoli v mestu Čeljabinsk na jugu Rusije je 13-letni učenec zjutraj s kladivom ranil štiri osebe, ki so jih po navedbah lokalnih oblasti odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. Kakšen je bil motiv napadalca in kako je v šolo prinesel orožje, še ni… »

13-letni učenec s kladivom napadel sošolce in učitelja

Zurnal24 16.09.2024
V šoli v mestu Čeljabinsk na jugu Rusije je 13-letni učenec zjutraj s kladivom ranil štiri osebe, ki so jih po navedbah lokalnih oblasti odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. Učenec je s kladivom napadel sošolki in sošolca ter učitelja v šoli… »

Poljska predlaga ukinitev socialne pomoči za boj sposobnim Ukrajincem

RTV Slovenija 15.09.2024
Poljski zunanji minister Radoslaw Sikorski je podprl zamisel o ukinitvi izplačil socialne pomoči za ukrajinske moške primerne starosti in sposobne za boj. Kot meni, bi jih s tem lahko spodbudili, da se vrnejo v domovino in se pridružijo boju proti… »

Putin prestrašil Bidna

Zurnal24 14.09.2024
Ameriški predsednik Joe Biden in britanski premier Keir Starmer po petkovem srečanju v Beli hiši nista napovedala zelene luči Ukrajini za uporabo zahodnega orožja za napade na cilje v notranjosti Rusije. Biden je na vprašanje o grožnjah z vojno med… »

Starmer in Biden Ukrajini nista prižgala zelene luči za uporabo raket dolgega dosega

RTV Slovenija 14.09.2024
Ameriški predsednik Joe Biden in britanski premier Keir Starmer po petkovem srečanju v Beli hiši Ukrajini nista odobrila uporabe zahodnega orožja dolgega dosega za napade na cilje v notranjosti Rusije. Voditelja ZDA in Velike Britanije sta se srečala… »

Putin: Uporaba zahodnega orožja v Rusiji bi pomenila vstop Nata v vojno

RTV Slovenija 12.09.2024
Če bo Zahod dovolil Ukrajini, da napade rusko ozemlje z izstrelki dolgega dosega, bo to pomenilo, da je Nato vstopil v vojno z Rusijo, je dejal ruski predsednik Vladimir Putin. Kijev meni, da Rusija izkorišča omahovanje zahodnih zaveznic. "Če bo ta… »

Rusija naj bi v Kurski oblasti zavzela deset naselij. V Doneški oblasti ubiti delavci Rdečega križa.

RTV Slovenija 12.09.2024
Ruska vojska je v Kurski oblasti, kamor so v začetku avgusta vdrle ukrajinske sile, ponovno zavzela deset naselij, so sporočili v Moskvi. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je medtem dejal, da so napad pričakovali. "Enote skupine 'Sever' so v… »

Kijev poziva k odpravi omejitev uporabe zahodnega orožja proti Rusiji

RTV Slovenija 11.09.2024
Ukrajinski zunanji minister Andrij Sibiga je v Kijevu znova pozval britanske in ameriške zaveznike k odpravi omejitev glede uporabe zahodnega orožja proti vojaškim ciljem v Rusiji. Ameriški državni sekretar Antony Blinken je napovedal hitro… »

Šoštarič Karič iz Maribora v Nižni Novgorod

RTV Slovenija 11.09.2024
Branilec Sven Šoštarič Karič po dveh letih zapušča vrste Maribora in se seli v Rusijo k tamkajšnjemu prvoligašu Pariju iz Nižnega Novgoroda. Po podatkih Transfermarkta odškodnina znaša 200.000 evrov. Šoštarič Karič je bil vzgojen v… »

Novice dneva »

Joe Biden bo v Beli hiši sprejel Roberta Goloba

RTV Slovenija pred dvema uramaše 1 povezana

Urška Žigart zamenjala ekipo

Zurnal24 pred eno uroše 1 povezana

Evakuacija v portoroškem hotelu

Zurnal24 pred 4 minutami
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem