Rusija

Zelenski: Stanje na bojišču daje možnost, da v letu 2025 končamo vojno

RTV Slovenija pred 12 dnevi
V Dubrovniku je potekal vrh Ukrajina-jugovzhodna Evropa, ki se ga je udeležil tudi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Zelenski je dejal, da morajo izkoristiti priložnosti, ki se kažejo na bojišču, in vojno končati v letu 2025. Zelenski je v… »

»Rusija poskuša ustvariti trajni kaos na evropskih ulicah«

Mladina pred 12 dnevi
Šef britanskih obveščevalcev Ken McCallum je v rednem letnem govoru osvetlil še domnevne iranske grožnje in rastočo težavo radikalizacije mladoletnikov na spletu. Rusija poskuša ustvariti "trajni kaos na britanskih in evropskih ulicah", je v torek… »

Najstnik Arsenij v ruskem priporu: »Mama, verjetno bom kmalu umrl«

Necenzurirano pred 13 dnevi
Arsenij Turbin je letošnje poletje postal najmlajša oseba na ruskem seznamu »skrajnežev in teroristov.« V priporu naj bi bil žrtev fizičnega in psihičnega nasilja. Ko so Arsenija Turbina junija obsodili na petletno zaporno kazen v zaporu za… »

Evropska unija sprejela razširjen režim sankcij proti Rusiji

RTV Slovenija pred 13 dnevi
Svet EU-ja je v ponedeljek vzpostavil razširjen režim sankcij proti Rusiji, s katerimi bodo članice lahko ukrepale proti grožnjam, kot so spodkopavanje volilnih postopkov in delovanja demokratičnih institucij ter dezinformacijske kampanje. Kot so… »

Ukrajinska vojska zadela naftni terminal na Krimu. Brezpilotniki nad Kijev.

RTV Slovenija pred 14 dnevi
Ukrajinska vojska je sporočila, da so na Krimu zadeli naftni terminal. Iz Rusije poročajo, da so ponoči sestrelili 21 ukrajinskih brezpilotnikov, iz Ukrajine pa, da je bil Kijev spet tarča napadov. Po navedbah ruskega obrambnega ministrstva so nad… »

Kijev in Odesa tarči niza ruskih napadov na Ukrajino z brezpilotnimi letalniki

RTV Slovenija pred 16 dnevi
Rusija je ponoči izvedla obsežen napad na Ukrajino z brezpilotnimi letalniki, ki so imeli za tarčo Kijev in pristaniško mesto Odesa ob Črnem morju. Ukrajinska državna služba za nujne primere je sporočila, da je bil v nizu napadov na Odeso en… »

Zelenski se je srečal z vojaki, ki se borijo v Kursku: Ukrajinci so lahko močnejši od sovražnika

RTV Slovenija pred 17 dnevi
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je sporočil, da je obiskal Sumsko oblast ob meji z Rusijo in se srečal z vojaki, ki sodelujejo v ofenzivi v ruski obmejni Kurski oblasti. Zelenski se je srečal z vojaki iz 82. zračno-jurišne brigade, ki se… »

Tomaž Mastnak: Nova sveta vojna

RTV Slovenija pred 18 dnevi
Tomaž Mastnak se v knjižici Nova sveta vojna ob genocidu v Gazi in invaziji na Ukrajino ukvarja s temo, ki ga zanima že dalj časa, namreč z odnosom Zahoda do arabskega sveta in Rusije. Tokrat skozi prizmo ideje o sveti vojni. Med obravnavo te ideje… »

Boj ali pogajanja?

Mladina pred 18 dnevi
Strokovnjaka za Ukrajino Sabine Fischer in Sam Charap razpravljata o tem, ali Kijev še lahko dobi vojno proti Rusiji, kaj pomeni pogajati se, kaj pomeni mir in kaj zmaga Rusije. Skoraj ni vprašanja, ki bi svetovno javnost vznemirjalo tako kot to, ali bi… »

V napadu na Černigovsko oblast umrli trije ljudje. Rutte na prvi obisk v Kijev.

RTV Slovenija pred 18 dnevi
Ruska vodena bomba je zadela petnadstropno stanovanjsko stolpnico v Harkovu, ranjenih je najmanj enajst ljudi. V napadu na Černigovsko oblast so umrli trije ljudje. V ukrajinskem obstreljevanju Belgoroda pa so bili v sredo ubiti najmanj trije ljudje. V… »

Novice dneva »

Biden bo danes v Beli hiši gostil Goloba

Mladina pred eno uroše 1 povezana

Orkan Oscar na Kubi zahteval več smrtnih žrtev

RTV Slovenija pred 44 minutamiše 1 povezana

Žigart po prestopu: "Upam, da bom še naprej napredovala"

RTV Slovenija pred tremi uramiše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem