Rusija

JURI, JELINČIČ IN MARUŠIČ O JEDRSKI GROŽNJI NAD ISTRO: Smo v primeru ruskega napada na Aviano med prvimi žrtvami?

Regional 20.09.2024
Tri primorske poznavalce mednarodnega dogajanja smo vprašali za oceno možnosti prehoda iz konvencionalnega vojskovanja v jedrski spopad v rusko-ukrajinski vojni oziroma kaj bi lahko vodilo do jedrskega konflikta med Natom in Rusijo, zlasti v luči… »

Snejana Lachi izdeluje lestence v tehniki makrameja

Mladina 20.09.2024
Ko abažur* ustvari prostor. Prostor so napolnile igrive sence, ustvarila jih je svetloba, ki je pronicala skozi umetelno vozlane vzorce lestenca. Bogate svetlobne risbe so poskrbele za skrivnosten ambient, ki je utripal, kot da bi ga napolnila mehka… »

Dva mrtva v streljanju v Moskvi: Aretirali moža najbogatejše Rusinje

Necenzurirano 19.09.2024
V Moskvi so danes po streljanju v podjetju Wildberries, ki je terjalo dve smrtni žrtvi, aretirali Vladislava Bakalčuka, soproga najbogatejše ženske v Rusiji Tatjane Bakalčuk. V prostorih največjega ruskega spletnega trgovca Wildberries, ki se v… »

SLOVENEC V MOSKVI O ŽIVLJENJU V RUSIJI: Hrana še naprej zelo dostopna, ljudje sankcij ne čutijo

Regional 19.09.2024
Poročali smo že o paketu sankcij zoper Rusijo, ki naj bi ohromila tamkajšnjo gospodarstvo, a se vse bolj zdi, da so 'kratko' potegnili prav Evropejci. Cene energentov v Moskvi so namreč v primerjavi z našimi smešno nizke. Da bi dobili še boljši… »

Stoltenberg: Dva odstotka BDP-ja za obrambo ne zadostujeta več za varnost zaveznic

RTV Slovenija 19.09.2024
Trenutni cilji vojaških izdatkov članic zveze Nato ne bodo zadostovali za zaščito zavezništva, ki se sooča z vse bolj samozavestno Rusijo, je v svojem govoru ob slovesu s položaja generalnega sekretarja zveze dejal Jens Stoltenberg. "Moramo biti… »

Na Norveškem zaradi požara v okolici Černobila zaznali povišane ravni sevanja

RTV Slovenija 18.09.2024
Norveška je sporočila, da so bile povišane ravni radioaktivnega cezija (Cs-137), ki jih je odkrila blizu arktične meje z Rusijo, verjetno posledica gozdnega požara blizu Černobila v Ukrajini, prizorišču najhujše jedrske nesreče v zgodovini… »

Video: V ruskem Tveru se je v nebo dvignila velika ognjena krogla, eksplozijo zaznali kot »potres«

Necenzurirano 18.09.2024
Ukrajinska vojska je ponoči izvedla nov obsežen napad z brezpilotnimi letalniki, usmerjenimi v tarče na ozemlju Rusije. Ruska zračna obramba je večino letalnikov uspela sestreliti, a ne vseh. Eden od teh, ki so prebili obrambni zid, je v regiji Tver… »

Ukrajinci ostro nad Fifo: "Sramota! Fantje, kako naj plačam?"

Zurnal24 18.09.2024
Generalni direktor Šahtarja iz Donecka Serhij Palkin je kritiziral svetovno nogometno vodilno telo Fifo zaradi pomanjkanja solidarnosti z Ukrajino, ki je sredi vojne proti Rusiji. "Najslabši primer se je zgodil po začetku vojne, februarja 2022, ko je… »

NEMŠKA MINISTRICA O NASLEDNJI TARČI RUSIJE: "Če Ukrajina pade, je naslednja na vrsti Moldavija"

Regional 17.09.2024
Nemška zunanja ministrica Annalena Baerbock je prepričana, da je podpora Nemčije Ukrajini obvezna tudi za preživetje Moldavije. Podpora Ukrajini zagotavlja preživetje sosednje Moldavije, je v torek dejala na konferenci, na kateri je beseda tekla o… »

S Putinovim ukazom bo ruska vojska štela 1,5 milijona vojakov in postala druga največja na svetu

RTV Slovenija 16.09.2024
Ruska vojska se bo z novim ukazom predsednika Vladimirja Putina povečala za 180.000 vojakov, in sicer na 1,5 milijona vojakov, s čimer bo za Kitajsko postala druga najštevilčnejša vojska na svetu. V odloku, ki je objavljen na spletni strani Kremlja… »

Novice dneva »

Biden bo danes v Beli hiši gostil Goloba

Mladina pred 51 minutamiše 1 povezana

Žigart po prestopu: "Upam, da bom še naprej napredovala"

RTV Slovenija pred dvema uramaše 1 povezana

Evakuacija v portoroškem hotelu

Zurnal24 pred 3 minutami
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem