Rusija

Bodo ZDA dovolile, da Ukrajinci z njihovimi raketami napadejo ruska ozemlja?

Necenzurirano 11.09.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski si že od začetka ruske invazije prizadeva, da bi se zahodne sile čim bolj vključile v vojno. Ameriški predsednik Joe Biden je zdaj namignil, da bi Washington lahko odpravil omejitve, ki Ukrajini preprečujejo… »

BIDEN RAZMIŠLJA O ODPRAVI OMEJITEV: Bo Ukrajini dovolil namestitev raketnih sistemov proti ciljem v Rusiji?

Regional 11.09.2024
Ameriški predsednik Joe Biden je v torek namignil, da bi Washington lahko odpravil omejitve, ki Ukrajini preprečujejo uporabo ameriških raket dolgega dosega proti Rusiji, poročajo tuje tiskovne agencije. "Trenutno to preučujemo," je ob odhodu v New… »

Bo Biden Ukrajini ukinil omejitve za uporabo orožja dolgega dosega proti Rusiji?

Mladina 11.09.2024
"Trenutno to preučujemo," je dejal ameriški predsednik. Ameriški predsednik Joe Biden je v torek namignil, da bi Washington lahko odpravil omejitve, ki Ukrajini preprečujejo uporabo ameriških raket dolgega dosega proti Rusiji, poročajo tuje tiskovne… »

V razpravi Varnostnega sveta ZN-a večina govornikov obsodila dejanja Rusije v Ukrajini

RTV Slovenija 11.09.2024
Varnostni svet Združenih narodov se je v torek spet sestal na temo ruskih napadov na Ukrajino, pri čemer je velika večina govornikov obsojala dejanja Moskve. Predstavnik Kitajske je dejal, da je prioriteta premirje. Seja je bila sklicana zaradi vrste… »

Blinken: Rusija namerava iranske balistične rakete uporabiti v Ukrajini

RTV Slovenija 10.09.2024
Rusija je iz Irana prejela balistične rakete in jih bo verjetno v nekaj tednih uporabila v Ukrajini, je v torek dejal ameriški državni sekretar Antony Blinken in opozoril, da sodelovanje med Moskvo in Teheranom ogroža širšo evropsko varnost. Blinken… »

Prva skupna izjava Cie in MI6 v zgodovini: "Svet je v veliki nevarnosti"

Zurnal24 10.09.2024
Govorila sta predvsem o Rusiji in Kitajski. Svetovni red je ogrožen, kot ni bil vse od hladne vojne, so opozorili šefi protiobveščevalnih služb Združenega kraljestva in ZDA. Vodji MI6 in Cie sta tudi dejala, da obe državi stojita skupaj, da bi se… »

Popović po odhodu iz Celja podpisal pogodbo s Koprom

RTV Slovenija 10.09.2024
Izkušeni slovenski nogometaš Denis Popović bo znova oblekel dres Kopra. 34-letni vezist je za obalnega prvoligaša igral že v sezoni 2012/13, zdaj pa je podpisal pogodbo do konca te sezone. Popović je pred prihodom na Bonifiko med letoma 2022 in 2024… »

Ukrajina podvojila proizvodnjo orožja, povečala je tudi proizvodnjo dronov

Mladina 10.09.2024
Ukrajina razvija lastno industrijo orožja, da bi zmanjšala svojo odvisnost od vojaške pomoči zaveznikov v boju proti Rusiji. Ukrajina je letos podvojila proizvodnjo orožja v primerjavi z letom 2023, je danes sporočil ukrajinski premier Denis… »

Eden največjih napadov na Rusijo, cilj tudi Moskva

Zurnal24 10.09.2024
Ruska zračna obramba je ponoči po navedbah obrambnega ministrstva nad državo sestrelila 144 ukrajinskih dronov, od tega 20 nad prestolnico Moskva. 72 dronov so prestregli nad obmejno regijo Brjansk, 20 nad Moskvo, 14 nad regijo Kursk, 13 nad regijo… »

Rusija naj bi sestrelila več kot 140 ukrajinskih dronov

Mladina 10.09.2024
Ruska zračna obramba poroča, da je ponoči sestrelila več kot 140 ukrajinskih brezpilotnikov. 20 naj bi jih poslali tudi nad Moskvo, zaradi česar so bila nekaj časa zaprta vsa tri letališča v prestolnici. Ruska zračna obramba je ponoči po… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem