Rusija

RUSIJA RAZSTRELILA 144 UKRAJINSKIH DRONOV: Požar v stanovanjskem bloku, zamude in odpovedi letov (FOTO, VIDEO)

Regional 10.09.2024
Ruska zračna obramba je ponoči po navedbah obrambnega ministrstva nad državo sestrelila 144 ukrajinskih dronov, od tega 20 nad prestolnico Moskva. Od tam poročajo o smrti ženske in treh ranjenih. 72 dronov so prestregli nad obmejno regijo Brjansk, 20… »

Po diskvalifikaciji Rusov zlato Nemcem, Slovenci na peto mesto

RTV Slovenija 09.09.2024
Dobrih deset let po olimpijskih igrah v Sočiju se spreminja vrstni red štafetne biatlonske tekme. Rusija (takrat v postavi Volkov, Ustjugov, Mališko, Šipulin) bo diskvalificirana, kar pomeni, da so prvaki Nemci, srebro je osvojila Avstrija, bron… »

Ukrajina Iran obtožila dobave raket Rusiji. V Latviji padel ruski letalnik iranske izdelave.

RTV Slovenija 09.09.2024
Ukrajinsko zunanje ministrstvo je na pogovor poklicalo iranskega diplomata in ga opozorilo na "uničujoče in nepopravljive posledice" za dvostranske odnose, če bi bila poročila, da je Teheran Rusiji dobavil balistične rakete, resnična. CNN in Wall… »

"Vsakdo je lahko Pussy Riot": kronika skupine, ki je šokirala Rusijo in svet v Münchnu

RTV Slovenija 09.09.2024
V Haus der Kunst v Münchnu stoji razstava Žametni terorizem: Rusija Pussy Riot. Največjo predstavitev dela skupine so odprli brez javne napovedi, članice in člani pa so zanjo vključili rokopise in mnoge še neobjavljene videe in fotografije… »

Žametni terorizem

Mladina 09.09.2024
Rusija Pussy Riot je prva muzejska razstava o delu skupine v Nemčiji. V münchenskem Haus der Kunst so minuli teden odprli novo muzejsko razstavo ruske art-punk skupine Pussy Riot. Razstava z naslovom Žametni terorizem: Rusija Pussy Riot je prva… »

»Mirovna konferenca mora vključevati tudi Rusijo«

Mladina 09.09.2024
Nemški kancler Olaf Scholz za intenzivnejša prizadevanja za končanje vojne v Ukrajini. Nemški kancler Olaf Scholz meni, da je čas za intenzivnejša prizadevanja za končanje vojne v Ukrajini. V pogovoru za televizijo ZDF je v nedeljo izrazil… »

Scholz za mirovno konferenco, na kateri mora biti tudi Rusija

Zurnal24 09.09.2024
Nemški kancler Olaf Scholz meni, da je čas za intenzivnejša prizadevanja za končanje vojne v Ukrajini. V pogovoru za televizijo ZDF je v nedeljo izrazil prepričanje, da se bo odvila še ena mirovna konferenca, na kateri mora biti tokrat tudi Rusija… »

Nemški zvezni komisar za migracije kot možnost omenil pošiljanje prosilcev za azil v Ruando

RTV Slovenija 08.09.2024
Nemški zvezni komisar za migracije Joachim Stamp je dejal, da bi lahko Nemčija uporabila obstoječa poslopja za prosilce za azil v Ruandi in tja na obravnavo njihovih prošenj poslala prebežnike, ki v Nemčijo prihajajo prek Rusije in Belorusije. Sprva… »

Svetovni red "ogrožen na način, kakršnega nismo videli od hladne vojne"

Zurnal24 08.09.2024
Grožnje se po njunih ocenah nanašajo zlasti na Rusijo, Kitajsko in islamizem, sta zapisala ... Direktor ameriške obveščevalne agencije Cia William Burns in vodja britanske obveščevalne agencije MI6 Richard Moore sta v soboto skupaj opozorila, da je… »

ZELENSKI V OBJEMU Z MELONI: Od zaveznikov si prizadeva pridobiti več orožja (FOTO, VIDEO)

Regional 07.09.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je danes ob robu foruma Ambrosetti v kraju Cernobbio na severu Italije srečal z italijansko premierko Giorgio Meloni, so sporočili iz njenega urada. Zelenski, ki se je pred tem mudil v Nemčiji, si od… »

Novice dneva »

V Trbovljah parkirala avtomobil, sledila je grozljivka

Zurnal24 pred 27 minutamiše 1 povezana

Biden bo danes v Beli hiši gostil Goloba

Mladina pred dvema uramaše 1 povezana

Pogačar nesporna številka ena, Novak najuspešnejši pomočnik

RTV Slovenija pred dvema uramaše 1 povezana

Nevihta Oscar na Kubi zahtevala več smrtnih žrtev

RTV Slovenija pred eno uroše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem