Ukrajina

Čutimo, da lahko prispevamo k iskanju rešitev

Delo pred 37 minutami
Po dveh mesecih slovenskega nestalnega članstva v varnostnem svetu. Minevata dva meseca slovenskega članstva v varnostnem svetu Združenih narodov. Z vojnama v Ukrajini in Gazi je naša država v središču iskanja svetovnega miru, skupaj z možnostmi… »

Držite se svojih načel in se borite zanje

Delo pred 26 minutami
Po Evropi je v današnjem času odprto vprašanje revščine, neenakosti, okoljskih poškodb in očitno tudi vojn v Ukrajini in Gazi. V nadaljevanju preberite: Britanski neodvisni poslanec Jeremy Corbyn se je pred tednom dni udeležil srečanja Evropske… »

Vnovič dosegljivo Celje

Dnevnik pred 5 urami
Prijetno so presenetili minuli vikend v Domžalah, tako domačini, ki jim je uspelo premagati gostujoče favorite iz Celja, kot prireditelji tekmovanja s ceno vstopnice. Vsega pet evrov je veljalo odšteti za ogled prvoligaške tekme, kar je v časih, ko… »

Baby Lasagna vodi na evrovizijskih stavnicah

Delo pred 16 urami
Po podatkih spletne strani Eurovision World je od sinoči na prvem mestu Hrvaška, druga pa Ukrajina. Evrovizijske stavnice, ki so v zadnjih letih precej natančno napovedale razplet na vrhu, največ možnosti za zmago na Švedskem pripisujejo hrvaškemu… »

Radovljiški plezalci na treningu v Domžalah

Domžalec pred 22 urami
Zavod za razvoj plezanja Zasavje (Zavod Plezarija), v sodelovanju s PZS in PD Domžale ter občino Domžale in Zagorje v Domžalah, v soboto, 2. marca 2024, organizira odprto državno prvenstvo v lednem plezanju. Včeraj smo na treningu pri plezalni… »

Rusija je grožnja svetovnemu miru, Evropi in Balkanu

Delo pred 23 urami
Državni sekretar za nacionalno in mednarodno varnost Vojko Volk o podobnih pogledih Slovenije in ZDA na številne sodobne krize. Državni sekretar za mednarodne zadeve ter nacionalno in mednarodno varnost v kabinetu predsednika vlade Vojko Volk je ta… »

Zdravniki o nevarnih voznikih ne poročajo naprej

Dnevnik pred 1 dnevom
Po smrti ukrajinskega voznika tovornjaka, ki se je prevrnil na pomurski avtocesti, se je izkazalo, da voznik ni umrl zaradi poškodb, temveč zaradi naravne smrti. Če policisti ali zdravniki posumijo, da bi bil posameznik zaradi zdravstvenega stanja v… »

Med nagovorom Rusom svarila zahodu

Dnevnik pred 1 dnevom
Ruski predsednik je v svojem letnem govoru o stanju v državi spet žugal zahodu z jedrskim orožjem, večino časa pa je govoril o domačih projektih in vlaganjih. Čez dva tedna bodo volitve. Dva tedna pred predsedniškimi volitvami je ruski voditelj… »

Putin posvaril Zahod pred napotitvijo vojakov: Posledice bodo tragične

Delo pred 1 dnevom
Ruski voditelj napoveduje zmago in izkoreninjenje fašizma v Ukrajini. Nasvet ljudstvu: Nehajte piti, začnite smučati. Ruski predsednik Vladimir Putin je nekaj čez deseto uro po našem času začel svoj letni nagovor narodu. Nagovor se je zgodil tik… »

Kdor ne da orožja, ne bo umiral za Ukrajino

Delo pred 1 dnevom
Potek vojne v Ukrajini je vplival na oblikovanje obrambne strategije EU, napadeni državi ne pomagamo toliko, kot bi ji lahko. V nadaljevanju preberite: Francoski predsednik Emmanuel Macron je z dvoumno izjavo o napotitvi vojakov Nata na bojišče v… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem