Ukrajina

ZDA bodo tanke abrams dobavile Ukrajini do jeseni

RTV Slovenija pred 25 minutami
ZDA bodo Ukrajini dobavile obljubljene tanke tipa abrams do jeseni 2023. Po prvotnem načrtu naj bi Kijev dobil moderne tanke šele leta 2024, a so se v Washingtonu v koordinaciji z Ukrajino odločili za pospešitev postopkov. Tiskovni predstavnik… »

Po 'prijateljskem' srečanju: 'Kitajska je nepristranska v ukrajinskem konfliktu'

24ur pred 1 minuto
Ruski in kitajski predsednik sta končala s pogovori, sedla sta za skupno večerjo. Podpisala sta sporazum o razširitvi strateškega partnerstva med državama do leta 2030. Dobre odnose sta podkrepila z vrsto dogovorov na področju gospodarskega… »

Rusija uvedla postopek proti znanemu nevladniku zaradi 'diskreditacije vojske'

24ur pred 49 minutami
Ruske oblasti so proti Olegu Orlovu, enemu od vodilnih osebnosti nevladne organizacije za človekove pravice Memorial, sprožile kazenski postopek zaradi "diskreditacije ruske vojske", je sporočila organizacija, ki je bila lani med prejemniki Nobelove… »

Kitajski predsednik Ši: Smo na pravi strani zgodovine, ko gre za Ukrajino #vŽivo

SiolNET pred eno uro
Ši Džinping je na skupni novinarski konferenci s Putinom dejal, da ima Peking nepristransko stališče do konflikta v Ukrajini ter da podpira mir in dialog, poroča ruska državna tiskovna agencija RIA. Dejal je, da je Kitajska glede vprašanja Ukrajine… »

Zapisi iz močvirja: Vojni hujskači

RTV Slovenija pred eno uro
Danes pa šalo na stran. Humor in satira sta zelo neprimerna za temo, ki se je bomo lotili v tokratni oddaji. Slovenija se bo pridružila skupnemu naročanju streliva za Ukrajino. Kmalu. Tako nas je pomiril obrambni minister Šarec, ker – škandalozno… »

Ameriški Abramsi v Ukrajini že do jeseni

24ur pred eno uro
ZDA bodo Ukrajini dobavile obljubljene tanke tipa abrams do jeseni 2023, je sporočil Pentagon. Po prvotnem načrtu naj bi Kijev dobil moderne tanke šele leta 2024, a so se v Washingtonu v koordinaciji z Ukrajino odločili za pospešitev postopkov… »

Dvojna “ruska” igra Tanje Fajon

Nova 24TV pred dvema urama
Zunanja ministrica Tanja Fajon (Foto: Twitter) “V razpravi na FAC dopoldne v Bruslju sem med drugim opozorila, da je enotnost EU o ukrepih, povezanih z rusko agresijo v Ukrajini, ključna. Ne koristijo nam neusklajeni odzivi glede ICC odločitve… »

Xijev mirovni predlog zanimiv za Putina

Dnevnik pred dvema urama
Kitajski predsednik Xi Jinping in ruski predsednik Vladimir Putin sta govorila o kitajskem mirovnem predlogu za Ukrajino. Za Putina bi ta lahko predstavljal osnovo za mirovni dogovor z Ukrajino. Potem ko sta se Vladimir Putin in Xi Jinping v ponedeljek v… »

Putin po pogovorih s Šijem: Zahod in Kijev še nista pripravljena na mir

RTV Slovenija pred tremi urami
Ruski predsednik Vladimir Putin je po pogovorih s kitajskim predsednikom Ši Džinpingom dejal, da bi bil lahko kitajski načrt za končanje vojne v Ukrajini podlaga za mirovni dogovor, a po njegovih besedah Zahod in Kijev na to še nista pripravljena… »

Rusija: Vse bližje smo jedrskemu spopadu

Zurnal24 pred tremi urami
Ruski obrambni minister Sergej Šojgu je opozoril na možnost "jedrskega spopada med Moskvo in Zahodom. Ruski obrambni minister Sergej Šojgu pravi, da je vse manj korakov, ki ločijo vpletene strani od jedrskega spopada, pišejo ruski mediji. Tako se je… »

Novice dneva »

ŽALOSTNA VEST: Od nas se je poslovil oče Planice Janez Gorišek

Gorenjski utrip pred tremi uramiše 11 povezanih

Velik izziv za Keka. Koga poslati v ogenj namesto Šporarja?

SiolNET pred dvema uramaše 22 povezanih

ZDA bodo tanke abrams dobavile Ukrajini do jeseni

RTV Slovenija pred 25 minutamiše 4 povezane
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem