Ukrajina

EU za pomoč Ukrajini namenja 1,5 milijarde evrov sredstev iz zamrznjenega ruskega premoženja

RTV Slovenija pred 10 urami
Prvi prihodki od upravljanja zamrznjenega ruskega premoženja za 1,5 milijarde evrov so na voljo za financiranje vojaške pomoči Ukrajini in njene obnove, je sporočila predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. Prepričana je, da bodo sredstva… »

Smrtonosen ruski odgovor na zahodna darila

Zurnal24 pred 11 urami
Bojišče v Ukrajini je še naprej precej statično, Rusi načrtujejo množično uporabo učinkovitega orožja. Vojna v Ukrajini traja že skoraj dve leti in pol. V zadnjih mesecih so imeli pobudo Rusi, toda branilci so zaenkrat ustavili njihov nalet v… »

"EU STOJI UKRAJINI OB STRANI": Za orožje namenili 1,5 milijarde evrov sredstev iz zamrznjenega ruskega premoženja

Regional pred 12 urami
Prvi prihodki od upravljanja zamrznjenega ruskega premoženja v višini 1,5 milijarde evrov so na voljo za financiranje vojaške pomoči Ukrajini in njene obnove, je danes sporočila predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. Prepričana je, da… »

Ruska kapelica: na slovesnosti znova ne bo državnega vrha, Janković pride

Dnevnik pred 18 urami
Društvo Slovenija Rusija to soboto organizira slovesnost pri Ruski kapelici na Vršiču. Tako kot lani bo tudi tokrat zaradi vojne v Ukrajini izpeljana v okrnjenem obsegu. Organizator poleg prijateljev in članov društva pričakuje prihod nekaterih… »

Sanjski uvod Olimpije v evropska tekmovanja

RTV Slovenija pred 1 dnevom
Z goloma Raula Florucza v 56. minuti in Dioga Pinta v sodnikovem podaljšku so nogometaši Olimpije na prvi tekmi 2. predkroga Konferenčne lige v Stožicah z 2:0 premagali Polisjo Žitomir iz Ukrajine. Olimpija, ki je bila v prvem predkrogu prosta, je… »

EVROPEJCI SPIJEJO NAJVEČ ALKOHOLA NA SVETU: Pri tem Slovenija presega regionalno povprečje

Regional pred 1 dnevom
Podatki Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) kažejo, da v državah EU v zadnjem desetletju ni bil storjen napredek na področju zmanjšanja pitja alkohola, so danes opozorili z regionalnega sedeža organizacije v Koebenhavnu. Evropejci tako še naprej… »

Spored olimpijskih iger po panogah

Dnevnik pred 1 dnevom
Slovenijo bo na bližnjih olimpijskih igrah v Parizu zastopala najštevilčnejša odprava doslej. V Franciji bo nastopilo 90 športnic in športnikov, skupaj pa bo odprava štela 197 oseb. OI v številkah Nogomet Turnir za moške 1. krog, skupina A… »

Rusi ponujajo kar 20.000 evrov nagrade za vsakega novega rekruta

Necenzurirano pred 2 dnevoma
Ruske oblasti na vsak način želijo povečati število svojih vojakov, zato ponujajo rekorden vstopni bonus vsem novim rekrutom, ki bi bili pripravljeni vstopiti v vojsko proti Ukrajini. Ruska invazija na Ukrajino se nadaljuje že tretjo leto, ruski… »

Ukrajina bo razvila rakete dolgega dosega. Moskovčanom 20.000 evrov za boj v Ukrajini.

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je napovedal razvoj in gradnjo ukrajinskih raket dolgega dosega. Prebivalci Moskve, ki se prijavijo za boj v Ukrajini, pa bodo od mesta prejeli predujem 1,9 milijona rubljev (20.000 evrov). Zelenski je ob napovedi… »

»Kitajska si je vedno trdno prizadevala za politično rešitev krize«

Mladina pred 2 dnevoma
Kitajski zunanji minister Wang Yi in njegov ukrajinski kolega Dmitro Kuleba sta se na srečanju na jugu Kitajske zavzela za mir v Ukrajini. Kitajski zunanji minister Wang Yi in njegov ukrajinski kolega Dmitro Kuleba sta se danes na srečanju na jugu… »

Novice dneva »

KFC v prostoru brez uporabnega dovoljenja

Dnevnik pred tremi uramiše 1 povezana

Delovali so kot tank

Dnevnik pred dvema urama

Nov center za duševno zdravje otrok

Dnevnik pred tremi urami

Bitka za döner

Dnevnik pred tremi urami
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem