Ukrajina

World Press Photo: Krute podobe današnjega sveta

Dnevnik pred 2 dnevoma
Pretekli teden so razglasili letošnje zmagovalce natečaja World Press Photo. Nobeno presenečenje ni, da je zmagovalna fotografija iz Gaze, posnel pa jo je fotograf Mohamed Salem. Med zmagovalnimi so še fotografije, ki prikazujejo zgodbe migrantov v… »

Odpravljena blokada za ukrajinsko orožje

Dnevnik pred 2 dnevoma
Spodnji dom kongresa je odobril 61 milijard dolarjev pomoči za Ukrajino, kar je več mesecev zahtevala Bela hiša. Veliko bosta dobila tudi Izrael in Tajvan. Glasovanje glede Ukrajine pa je pol leta pred volitvami povsem razklalo republikance. Ameriški… »

Ukrajinska žoga na Bidnovem dvorišču

Delo pred 2 dnevoma
Svet je sod smodnika, verjame republikanec Mike Johnson, le demokratski predsednik ZDA pa lahko napadeni državi pomaga do zmage. V nadaljevanju preberite: Rusija, Iran in Kitajska so po prepričanju tretjega najvišjega politika ZDA agresorji po vsem… »

Volodimir Zelenski: Hvala, Amerika!

Delo pred 2 dnevoma
Ali lahko dodatno ameriško orožje privede do preobrata na fronti, kjer so se začele razmere obračati v prid napadalcem? V nadaljevanju preberite: »Hvala, Amerika,« je po tem, ko je v soboto ameriški kongres sprejel zakon o vojaški pomoči… »

Palestinsko predsedstvo in Hamas obsodila ameriško odobritev pomoči Izraelu

Delo pred 2 dnevoma
V Moskvi so se na glasovanje v kongresu ZDA odzvali s kritiko, češ da bo to zgolj poslabšalo že tako napete razmere v svetu. Palestinsko predsedstvo v Ramali je v soboto obsodilo odobritev ameriške milijardne vojaške pomoči Izraelu in jo označilo… »

Izrael in Ukrajina pozdravljata odobritev ameriške pomoči; v Palestini pomoč Izraelu obsojajo

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Predstavniški dom ameriškega kongresa je v soboto potrdil skupaj 95 milijard dolarjev vredne zakone o izredni pomoči tujini, pri čemer bo Ukrajina dobila skoraj 61 milijard dolarjev in Izrael 26 milijard. Odločitev mora v torek potrditi še ameriški… »

Ruska vojska zajela vas na vzhodu Ukrajine

Dnevnik pred 2 dnevoma
Ruska vojska je glede na trditve obrambnega ministrstva v Moskvi v celoti zavzela vas Bogdanivka, ki leži na fronti v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine in je manj kot tri kilometre oddaljena od mesta Časiv Jar, ki je v rokah ukrajinskih sil. "Enote… »

PO VEČMESEČNEM ZAVLAČEVANJU: Ameriški kongres podprl 60-milijardno pomoč za Ukrajino

Regional pred 2 dnevoma
Predstavniški dom ameriškega kongresa je z večmesečno zamudo danes ločeno potrdil skupaj 95 milijard dolarjev vredne zakone o izredni pomoči tujini, pri čemer bo Ukrajina dobila skoraj 61 milijard dolarjev, Izrael 26 milijard, indo-pacifiška… »

Predstavniški dom v ZDA odobril tako pomoč Ukrajini kot Izraelu

RTV Slovenija pred 3 dnevi
Predstavniški dom ameriškega kongresa je z večmesečno zamudo ločeno sprejel skupno 95 milijard dolarjev vreden zakonodajni sveženj, ki zagotavlja pomoč Ukrajini, Izraelu in Tajvanu. Odobritvi pomoči Ukrajini je sicer ostro nasprotoval del… »

Ameriški kongres potrdil pomoč Ukrajini, Izraelu in Tajvanu

Delo pred 3 dnevi
Ukrajina bo dobila skoraj 61 milijard dolarjev, Izrael 26 milijard, indo-pacifiška regija, večinoma Tajvan, pa osem milijard dolarjev. Predstavniški dom ameriškega kongresa je z večmesečno zamudo danes ločeno potrdil skupaj 95 milijard dolarjev… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem