Ukrajina

Putin: Napadi na ukrajinsko energetsko infrastrukturo so bili nujen odgovor

Dnevnik pred 7 dnevi
Ruski predsednik Vladimir Putin je ruske napade na ukrajinsko energetsko infrastrukturo v četrtek označil za nujen odgovor na podobne ukrajinske napade v Rusiji. Po pogovorih z beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom v Moskvi je še dejal, da je… »

Nato brez Amerike

Delo pred 7 dnevi
Nenehna grožnja iz Rusije bo prepričala več Evropejcev kot kdajkoli prej, da bodo za obrambo porabili več. Severnoatlantsko zavezništvo, najuspešnejše vojaško zavezništvo v zgodovini, je močnejše kot kdajkoli prej. Z invazijo Rusije na Ukrajino… »

Težki časi za ukrajinsko vojsko

Dnevnik pred 8 dnevi
Ukrajinske oblasti so po včerajšnjem velikem ruskem raketnem napadu ponovile vse bolj obupane prošnje za vojaško pomoč, predvsem protizračno obrambo. V parlamentu pa so sprejeli zakon, ki naj bi pomagal vojski, da vpokliče več mož, očitno pa ne… »

Rusija napadla energetsko infrastrukturo po vsej Ukrajini. Putin: Gre za povračilne napade.

RTV Slovenija pred 9 dnevi
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je zahodne zaveznike pozval k dobavam protizračne obrambe po novem nizu ruskih napadov na kritično energetsko infrastrukturo v Ukrajini. Blizu Kijeva je bila uničena elektrarna. Napaden je bil tudi ruski Kursk… »

Vojni zločinec Strelkov si želi na bojišče, mu bo Putin dovolil?

Necenzurirano pred 8 dnevi
Miroslava Reginskaja, soproga zaprtega ruskega nacionalista, poveljnika in vojnega zločinca Igorja Girkina je v sredo naznanila, da si njen soprog želi v vojno in da obstaja en vod, ki bi ga sprejel. 54-letni Igor Girkin, znan tudi kot Igor Strelkov, je… »

Slovenija v Varnostnem svetu ZN Rusijo obtožila teptanja mednarodnega prava

Delo pred 8 dnevi
»Kršitve mednarodnega prava, trpljenje civilistov in agresija se morajo takoj prenehati,« je dejal Samuel Žbogar. Napadi na civiliste in civilno infrastrukturo v Ukrajini so očitna kršitev mednarodnega humanitarnega prava, ki ga Rusija vsak dan… »

Na Evropskem sodišču presenetljiva zmaga ruskih oligarhov zaradi EU-sankcij

RTV Slovenija pred 9 dnevi
Ruska oligarha Petr Aven in Mihail Fridman sta na Evropskem sodišču dosegla presenetljivo zmago proti sankcijam EU-ja zaradi ruske invazije v Ukrajini. Kljub temu kazenski ukrepi proti njima za zdaj še veljajo. Evropsko sodišče je razsodilo, da… »

Ukrajinci z milijardno naložbo v piščančje farme na Hrvaškem

Delo pred 10 dnevi
Perutninarstvo: Naložbe bo izvajalo hčerinsko podjetje Pertunine Ptuj Pipo Čakovec. Na Hrvaškem bosta v sisaško-moslavški županiji v prihodnjih letih vzniknila projekta piščančjih farm, vredna več kot milijardo evrov. Vlagatelja obeh prihajata… »

V bližini jedrske elektrarne Zaporožje nov napad z dronom

Dnevnik pred 10 dnevi
V bližini jedrske elektrarne Zaporožje na okupiranem območju Ukrajine je bil danes nov napad z dronom. Vodja Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA) Rafael Grossi je na družbenem omrežju X sporočil, da napad ni predstavljal grožnje jedrski… »

V Moskvi krivca za terorizem v Rusiji našli v Ukrajini in družini Biden

Necenzurirano pred 10 dnevi
Ruski preiskovalni odbor je ukrajinsko plinsko podjetje Burisma Holdings in druga neimenovana podjetja obtožil financiranja terorističnih napadov v Rusiji. Ruski preiskovalni odbor, glavni zvezni preiskovalni organ v Rusiji, ki je neposredno odgovoren… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem