Ukrajina

Od začetka vojne v Ukrajini mrtvih več kot 50.000 ruskih vojakov

Delo pred 3 dnevi
BBC v Rusiji, neodvisna medijska skupina Mediazona in prostovoljci štejejo smrti od februarja 2022, ko je Rusija napadla Ukrajino. Četudi Rusija skrbno »skriva« število smrtnih žrtev na njihovi strani, BBC v Rusiji, neodvisna medijska skupina… »

Potrjeno število ubitih ruskih vojakov v Ukrajini naj bi bilo več kot 50.000

RTV Slovenija pred 3 dnevi
BBC poroča, da je potrjeno število ruskih ubitih vojakov v Ukrajini preseglo 50.000. V drugem letu naj bi bilo število ubitih na bojni črti za skoraj 25 odstotkov večje kot v prvem letu. BBC v Rusiji, neodvisna medijska skupina Mediazona in… »

Iskanje milijard za večjo konkurenčnost Evrope

Delo pred 3 dnevi
Velika želja, da na stari celini ne bi izgubili gospodarske bitke s Kitajsko in ZDA. V nadaljevanju preberite: Položaj na Bližnjem vzhodu po napadih Irana na Izrael bo zasenčil druge teme posebnega vrha EU, sprva namenjenega predvsem gospodarskim… »

Ukrajina potrebuje mir

Dnevnik pred 3 dnevi
Vseskozi je jasno, da bodo vojaški spopadi trajali tako dolgo, dokler bodo to hotele ZDA, in sedaj se že dalj časa čaka na sklep kongresa za precejšnji finančni obolus za pomoč Ukrajini. Republikanski člani kongresa to že več mesecev blokirajo… »

Ukrajina bi hotela biti Izrael

Delo pred 3 dnevi
Predsednik Volodimir Zelenski je pozval svobodni svet, naj enotno zaščiti njegovo državo pred ruskim terorizmom. V nadaljevanju preberite: V Kijevu so izjavili, da bi jih moral Nato braniti pred Rusi tako, kakor je pred nedavnim iranskim napadom branil… »

»Kako lahko bolj prispevamo k pravičnemu miru v Ukrajini«

Mladina pred 4 dnevi
Nemški kancler in kitajski predsednik o vojni v Ukrajini, podnebnih spremembah in gospodarskem sodelovanju. Kitajski predsednik Xi Jinping je danes ob začetku srečanja z nemškim kanclerjem Olafom Scholzem pozval k tesnemu sodelovanju med državama… »

Ši zagotovil Scholzu, da Kitajska ni udeležena v ukrajinskem konfliktu

RTV Slovenija pred 4 dnevi
Kitajski predsednik Ši Džinping je v pogovoru z nemškim kanclerjem Olafom Scholzem v Pekingu zatrdil, da Kitajska ni udeležena v ruski agresiji proti Ukrajini. Scholz pa je opozoril na negativne vplive ruske agresije na varnost v Evropi. Ši je v… »

So se Rusi aktivno vključili v predvolilno tekmo?, 2.

Dnevnik pred 4 dnevi
Aurelio Juri v prispevku z zgornjim naslovom (Dnevnik, 8. 4. 2024) tako kot že večkrat ugotavlja, da se ne slišijo tisti, ki zagovarjajo pogajanja in mirovniški pristop pri vojni v Ukrajini, kljub temu, da politika oboroževanja in sankcij ne prinaša… »

»Tisti, ki so posebej kritični do režima, postanejo njegove tarče«

Mladina pred 4 dnevi
IZJAVA DNEVA. "Od zasedbe Krima do danes Ukrajina beleži eno najvišjih številk preganjanih pisateljev in pesnikov, kulturnikov in humanistov, ki so ali pristali v zaporu ali ruskem ujetništvu ali bili umorjeni. V Gazi pa je bilo doslej ubitih že… »

Pomoč Izraelu je pogojena s pomočjo Ukrajini

Delo pred 4 dnevi
Z blokado 95 milijard dolarjev težkega zakonodajnega predloga republikanci tvegajo, da se bodo izneverili še judovski državi. Učinkovitost odziva Združenih držav Amerike na napad, ki ga je Iran konec tedna izvedel na Izrael, se bo merila tudi v… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem