Arhiv novic 03.01.2023

Srhljivka za tretji najpomembnejši politični položaj

Delo 03.01.2023
Republikancu Kevinu McCarthyju ni uspelo v prvih treh krogih glasovanja za predsednika predstavniškega doma. V nadaljevanju preberite: Republikanski kongresni prvak Kevin McCarthy kljub zmagi ameriških konservativcev na novembrskih vmesnih volitvah zdaj… »

Primož Roglič drugič postal očka

RTV Slovenija 03.01.2023
Primož Roglič je v novo leto vstopil z najlepšim darilom - drugič je postal očka. Kolesarski as je sporočil, da sta se z ženo Loro razveselila dečka. Njun triinpolletni sin Lev je tako postal starejši brat. "Ko se je leto komaj začelo, pa že… »

V Rusiji po najhujšem napadu na ruske sile v Ukrajini gnev uperili proti lastnemu poveljstvu

Necenzurirano 03.01.2023
Natančno število žrtev sobotnega ukrajinskega napada na zgradbo v okupiranem mestu Makijivka še ni znano, a dogodek močno odmeva predvsem v Rusiji. Nekateri govorijo celo o več sto mrtvih, pri čemer od poveljnikov zahtevajo celo kazensko… »

V nesreči s snežnimi sanmi umrl ameriški zvezdnik motošporta Ken Block

RTV Slovenija 03.01.2023
Ken Block, voznik relija, ki je s posnetki svojih vratolomnih voženj postal tudi pravi zvezdnik YouTuba, je v ponedeljek umrl v nesreči s snežnimi sanmi, je sporočila njegova družba. "Z žalostjo v srcu potrjujemo, da je Ken Block umrl v nesreči s… »

Na enem mestu: vse pomoči za podjetja in gospodinjstva ob visokih cenah elektrike in zemeljskega plina

Finance.si 03.01.2023
Za podjetja in gospodinjstva so v veljavi različni ukrepi za zniževanje stroškov energentov in električne energije. Tako za gospodinjske kot poslovne odjemalce do 31. maja 2023 velja znižanje DDV na 9,5 odstotka za električno energijo, zemeljski… »

Grozljivi prizori: Igralci jokali in molili, življenje visi na nitki!

Zurnal24 03.01.2023
Na težko pričakovani tekmi so gledalci spremljali bitko za preživetje. Član ekipe Buffalo Bills v ligi ameriškega nogometa NFL Damar Hamlin se je zgrudil na igrišču med dvobojem proti Cincinnati Bengals in je v kritičnem stanju, je sporočilo… »

Tudi Hrvaška v elektronsko cestninjenje, cestninske postaje bodo padle

24ur 03.01.2023
Hrvaška bo naslednje leto uvedla nov sistem zaračunavanja cestnin na avtocestah, je napovedal hrvaški minister za pomorstvo, promet in infrastrukturo Oleg Butković. Pojasnil je, da bo cestninjenje potekalo po sistemu elektronske vinjete. V minulem… »

Žreb predsednice republike in prvi korak do novega vodstva na RTV

SiolNET 03.01.2023
Predvidoma v četrtek bo predsednica republike Nataša Pirc Musar izvedla žreb, ki je prvi korak do novega vodstva na RTV Slovenija. Tega v osmih dneh po njeni uveljavitvi predvideva novela zakona o RTV Slovenija. Z žrebom bo določila, katerih devet… »

Pred davčno reformo je prišlo do največjih premikov kapitala v zadnjih letih

Svet24 03.01.2023
Zakaj so najvplivnejši in najpremožnejši slovenski podjetniki konec lanskega leta množično obiskovali notarje in davčne svetovalce? Da bi ujeli še zadnji vlak in izkoristili darilo, ki jim ga je dala prejšnja vlada. Največji dobavitelji… »

Poraza Olimpije in Jesenic

Dnevnik 03.01.2023
Hokejisti Olimpije so na tekmi 36. kroga lige ICEHL na gostovanju pri KAC v Celovcu po podaljšku izgubili s 3:4 in so še naprej na predzadnjem mestu, hokejisti Sija Acronija Jesenic pa so v alpski ligi v domači dvorani izgubili z Val Gardeno z 0:1 in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem