Arhiv novic 05.01.2023

Neopredeljen ali izbrisan ...

Delo 05.01.2023
Žali me novorek Ministrstva RS za zdravje in Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Neopredeljen ali izbrisan ... Žali me novorek Ministrstva RS za zdravje in Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), s katerim hočeta odgovornost za… »

Pravi čas nastaja močna ekipa, razočaran nad pristojnimi v Oberstdorfu

Delo 05.01.2023
Glavni trener slovenske vrste v smučarskih skokih Robert Hrgota o Anžetu Lanišku, preostalih varovancih, boju za »zlatega orla«, finalu v Bischofshofnu. V nadaljevanju preberite: Kako je Robert Hrgota, glavni trener slovenske reprezentance v… »

Otroški objem polni dušo, ne denarnice

Delo 05.01.2023
Dobre vzgojiteljice, njene pomočnice, učiteljice … ne moreš povleči s ceste. Dobrih pa na etični pogon ne bomo obdržali. V nadaljevanju preberite: Izhodiščna plača vzgojiteljice predšolskih otrok – pomočnice vzgojiteljice je nižja od… »

Pred Anamarijo nov izziv: biatlonska tekma doma

Delo 05.01.2023
Od danes do nedelje po dveh letih biatlonska elita spet pri nas. Za uvod v današnjem šprintu pod drobnogledom Anamarija Lampič. V nadaljevanju preberite: Nazadnje je Pokljuka gostila svetovno prvenstvo, toda spominjali se ga bomo po prav posebnih… »

Obdarovali so mlade bolnike

Slovenske novice 05.01.2023
Košarkarji novomeške Krke so znova dokazali, da imajo veliko srce. Ob koncu prazničnega decembra so košarkarji novomeške Krke obiskali mlade bolnike na otroškem oddelku Splošne bolnišnice Novo mesto. To sicer počno že desetletje, tokrat pa sta… »

Podelili so nagrade horus

Slovenske novice 05.01.2023
Družbena odgovornost in trajnostni razvoj sta pojma, ki ju dandanes vse pogosteje slišimo, kako točno ju udejanjiti, pa sami velikokrat ne vemo. Horus je tisti bog, ki predstavlja višjo zavest planeta Zemlje in je odgovoren za razvoj človeštva, zato… »

Se obeta pocenitev stanovanj?

Dnevnik 05.01.2023
Še pred nekaj meseci so se stanovanja prodajala kot za šalo, dosežene cene pa so bile nemalokrat višje od oglaševanih. Z naraščanjem obrestnih mer se je povpraševanje po stanovanjskih nepremičninah zmanjšalo, predvsem pri posameznikih, ki so jih… »

Počasno črpanje evropskega denarja

Dnevnik 05.01.2023
Po podatkih evropskega parlamenta je Slovenija v letu in pol po potrditvi Načrta za okrevanje in odpornost uspela pridobiti 9,3 odstotka od 1,5 milijarde evrov predvidenih sredstev. Na ministrstvu za finance operirajo s podatkom, da je Slovenija iz… »

Bolnik je najboljša pretveza

Dnevnik 05.01.2023
Med bolniki z nujnimi stanji se večkrat znajdejo ljudje, ki potrebujejo antibiotik. O tovrstnih pripetljajih so nam pripovedovali zaposleni v nujni pomoči, pa tudi bolniki in njihovi svojci. Pekoče žrelo in trganje v ušesih nista več zagotovilo, da… »

Bolni, neumni, dementni …

Dnevnik 05.01.2023
Slišati je, da imajo vzgojiteljice v vrtcu zadnje čase težave pri hranjenju malčkov. Namesto da bi ti veselo komunicirali z njimi, v smislu leti leti ptička, in socializirano odpirali usteca, gledajo predse. Nemirni in jokavi. Pogrešajo migljajoče… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem