Arhiv novic 08.01.2023

Prihajajo obilnejše padavine, v gorah bo zapadlo veliko snega

24ur 08.01.2023
Prva izrazitejša hladna fronta v letošnjem letu, ki nas bo prešla v ponedeljek čez dan, bo poskrbela za pestro vremensko dogajanje. Pričakujemo lahko obilnejše padavine, v nestabilnem ozračju bodo možne tudi posamezne nevihte z nalivi in sodro. V… »

Moskva trdi, da so v napadu ubili 600 ukrajinskih vojakov. Ukrajina navedbe zanika.

RTV Slovenija 08.01.2023
Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da so ruske sile v obsežnem raketnem napadu na stavbe na vzhodu Ukrajine, kjer naj bi bile začasno nastanjene ukrajinske sile, ubile več kot 600 ukrajinskih vojakov. Ukrajina navedbe zanika. Moskva je dodala… »

V bolnišnici umrl 85-letnik, ki ga je na prehodu za pešce zbila voznica

SiolNET 08.01.2023
Mariborske policiste je v soboto zvečer UKC Maribor obvestil, da je za posledicami prometne nesreče umrl 85-letni moški. Prometna nesreča se je zgodila 23. decembra na območju Limbuša, okoli 9. ure zjutraj. Voznica je izsilila prednost in trčila v… »

Znano, do kod se bo v prihodnjih dneh spustila meja sneženja

Slovenske novice 08.01.2023
Nov teden bomo začeli z dežjem. Mogoče so tudi nevihte. Prvi teden v letu 2023 si bomo zapomnili po precej visokih temperaturah za ta letni čas. Vremenoslovci napovedujejo, da se bo v prihodnjih dneh le nekoliko ohladilo. Danes bo večinoma oblačno… »

Na tekmi mešanih štafet slavila Francija, Slovenija na koncu 12.

24ur 08.01.2023
Na tekmi mešanih štafet, zadnji preizkušnji prve postaje svetovnega pokala v letu 2023 na Pokljuki, je slavila ekipa Francije pred Italijo in Švedsko. Slovenija v postavi Rok Tršan, Lovro Planko, Živa Klemenčič in Anamarija Lampič je preizkušnjo… »

Dodik odlikoval Putina za »patriotsko skrb in ljubezen do Republike Srbske«

Delo 08.01.2023
Odlikovanja je dobilo še okoli 50 ljudi in institucij, mdr. Slobodan Stanković, proti kateremu so ZDA uvedle sankcije, in srbski patriarh Porfirij. Predsednik Republike Srbske Milorad Dodik je odlikoval ruskega predsednika Vladimirja Putina… »

City se je med tednom mučil, tokrat pa v mrežo Chelseaja spravil kar štiri žoge

RTV Slovenija 08.01.2023
Nogometaši Manchester Cityja so med tednom v angleškem prvenstvu v gosteh komaj premagali Chelsea, tokrat sta se velikana angleškega nogometa pomerila v 3. krogu FA-pokala, na Etihadu so bili prepričljivo boljši gostitelji s 4:0. Riyad Mahrez, ki je… »

Krimovke proti Bietigheimu do pomembne zmage

24ur 08.01.2023
Rokometašice Krima Mercatorja so v 10. krogu lige prvakinj v skupini A premagale nemški Bietigheim s 35:28 (19:14). Ljubljančanke, ki so velik del posla naredile že v prvem polčasu, bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrale čez šest dni, ko bodo… »

Veter povzročal težave na severovzhodu, brez elektrike 3000 ljudi

Slovenske novice 08.01.2023
Najprej brez elektrike tri tisoč ljudi, zatem še 1630. Vsi v Murski Soboti. Veter, ki ga je za danes napovedala tudi Agencija RS za okolje, glede na objave Uprave RS za zaščito in reševanje težave povzroča predvsem na severovzhodu države… »

»Ob moji Mojci sem iz fanta dozorel v moškega«

Svet24 08.01.2023
Igralec in talentirani genij Klemen Slakonja je bil zadnje čase zelo zaposlen z mariborsko in ljubljansko premiero opernega muzikala Tesla, pripravljal se je tudi na glasbeno poslastico s Small bandom. Čeprav precej nerad govori o zasebnem življenju… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem