Arhiv novic 09.01.2023

Razvozlala uganko, stopničke posvetila nesrečni Urši

Delo 09.01.2023
Ema Klinec na tekmah smučarskih skakalk za svetovni pokal v Saporu navdušila z drugima mestoma. Na vrhu Nemka Katharina Althaus in Norvežanka Silje Opseth. V nadaljevanju preberite: Kako je Ema Klinec podoživela sijajen konec tedna na veliki… »

EU obsoja odločitev Republike Srbske, da Putinu podeli odlikovanje

Mladina 09.01.2023
V EU opozarjajo, da bodo države članice razmislile o nadaljnjem ravnanju. Evropska unija je danes obsodila odločitev predsednika Republike Srbske Milorada Dodika, da ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu podeli odlikovanje. Kot je povedal tiskovni… »

Pogrešano 56-letnico iz Murske Sobote našli živo

SiolNET 09.01.2023
Murskosoboški policisti preklicujejo iskanje 56-letnice. Našli so jo na območju Gornjih Petrovcev. Novice Pogrešana 29-letnica se je vrnila domov Novice Policija išče 22-letno varovanko CSD Litija Novice Pogrešanega 41-letnika našli na območju… »

Lik in delo Urške Klakočar Zupančič #video

SiolNET 09.01.2023
Javnomnenjske raziskave kažejo, da je obnašanje predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič vse prej kot voda na mlin priljubljenosti vodilne politične stranke v državi Gibanja Svoboda. Že prvi dan novega leta je predsednica državnega… »

VIDEO: Misteriozna žival, ki zlahka ubije celo medveda

Svet24 09.01.2023
Na Twitterju kroži posnetek nenavadne zveri, ki lahko tehtajo do 125 kilogramov, njihovo črno rogovje pa doseže tudi do 30 centimetrov v dolžino. Gorska alias snežna koza (Oreamnos americanus) je parkljasti sesalec, endemit goratih območij zahodne… »

HRVAŠKIM UČENCEM PO EN BREZPLAČEN OBROK NA DAN: A vse osnovne šole na to niso pripravljene

Regional 09.01.2023
Okoli 311.000 hrvaških osnovnošolcev bo danes prvič dobilo brezplačen obrok v šoli. Vlada je za ukrep, po katerem morajo osnovne šole zagotoviti učencem po en brezplačen obrok na dan, namenila 544,2 milijona kun ali 72 milijonov evrov. Večina… »

Prevrnjeni tovor v Zidanem Mostu bo dvignilo avstrijsko podjetje

Dnevnik 09.01.2023
Transformatorsko postajo, ki se je v soboto v Zidanem mostu prevrnila s tovornega vlaka, bo dvignilo avstrijsko podjetje. Prevrnjeni tovor skupaj z ohišjem specialnega vagona tehta okoli 380 ton. Strokovnjaki so za danes napovedali ogled kraja dogodka… »

Igor Muževič: Namen protestov je bil vedno razbremenitev, tudi administrativna, ne pa boj za višje plače

Svet24 09.01.2023
Igor Muževič, predsednik Sindikata zdravnikov družinske medicine PRAKTIK.UM, je v odzivu na navedbe Dušana Kebra glede tega, za kaj se borijo družinski zdravniki, poudaril, da so se s protesti vselej borili za administrativno razbremenitev… »

Biden na meji z Mehiko / »Potrebujejo veliko sredstev. Mi jim jih bomo priskrbeli.«

Mladina 09.01.2023
Ameriški predsednik prvič po izvolitvi obiskal južno mejo ZDA. Ameriški predsednik Joe Biden je v nedeljo prvič v funkciji predsednika obiskal južno mejo ZDA, kjer se je ustavil med potjo proti Mehiki. Tam se bo danes in v torek udeležil vrha s… »

64-letnik izginil pred silvestrovim, to je zdaj sporočila policija

Slovenske novice 09.01.2023
Ni poškodovan in ni bil žrtev kaznivega dejanja. Policisti so na območju Slovenije iskali pogrešanega 64-letnika iz Maribora. Zdaj pa so PU Maribor sporočili, da so pogrešanega izsledili. 64-letnik ni poškodovan in ni bil žrtev kaznivega dejanja.… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem