Arhiv novic 09.01.2023

Pretep na obali prestregli policisti: pijan moški nadaljeval z nasiljem

Slovenske novice 09.01.2023
Posredovala je policija. V nedeljo ob 2.35 so bili koprski policisti obveščeni, da sta se na Markovcu sprla dva moška, stara 47 in 37 let. Ob prihodu policistov na kraj se mlajši ni umiril in je pod vplivom alkohola nadaljeval s kršitvami, zato so mu… »

V Velenju streljal proti hiši

Svet24 09.01.2023
Prestrašil stanovalce in povzročil materialno škodo. Policisti celjske policijske uprave so včeraj v Velenju obravnavali sum storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. Neznani storilec je namreč okoli pol petih zjutraj večkrat… »

Kaj si o dosežkih Mikaele Shiffrin misli nekdanja prva dama smučanja Lindsey Vonn?

SiolNET 09.01.2023
Ameriška smučarka Mikaela Shiffrin bo na novo spisala zgodovino alpskega smučanja. Že pri 27 letih se je po številu zmag izenačila s svojo rojakinjo Lindsey Vonn, zmagovalko 82 tekem za svetovni pokal. Pred njo je le še mejnik legendarnega Šveda… »

Mladi zdravniki Mateji Kožuh Novak: Ne pišite nam več!

Nova 24TV 09.01.2023
Mateja Kožuh Novak je dolgoletna politična funkcionarka. (Foto: STA) “Ne moremo napisati kolegica. Po javno dostopnih zapisih ste pomemben del kariere preživeli na direktorskih in političnih funkcijah, zato vas prosimo, da z nazivom kolegi nazivate… »

Koliko zaposlenih je v Sloveniji izpostavljenih trpinčenju?

Mladina 09.01.2023
Trpinčenju na delovnem mestu naj bi bila v Sloveniji izpostavljena tretjina vseh zaposlenih, posledice pa lahko pripeljejo do poslabšanja (duševnega) zdravja in celo (poskusov) samomora. Trpinčenju na delovnem mestu naj bi bila v Sloveniji… »

Za večji del hrvaške obale izdano vremensko opozorilo

Primorske 09.01.2023
Na Hrvaškem zaradi slabega vremena danes ne bodo vozili številni trajekti, ladje in katamarani, so sporočili iz Hrvaškega avtokluba (Hak). Iz državnega hidrometeorološkega zavoda so namreč izdali oranžno vremensko opozorilo za območje Gospića in… »

Na prostosti za ZDA najbolj škodljiva vohunka

Necenzurirano 09.01.2023
Spet je na prostosti ena od najbolj odmevnih vohunk, ki je začasa hladne vojne padla v roke Združenih držav Amerike. Po več kot 20 letih v priporu je spet na prostosti Ana Montes, ki je skoraj dve desetletji vohunila za Kubo. Ko so jo leta… »

Spektakel! Bo to še zadnji obračun med Messijem in Ronaldom?

Zurnal24 09.01.2023
V Rijadu bo prišlo do prijateljskega dvoboja Messi - Ronaldo. Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi in njegov francoski klub Paris Saint-Germain bosta 19. januarja v Rijadu odigrala prijateljsko tekmo proti savdski ekipi. To bodo sestavili iz… »

Princ Harry: Tišina po grozljivem članku v Sunu duši

Delo 09.01.2023
Harry je dejal, da sta bila z Meghan kot nekdo, ki bi lahko ukradel vso pozornost in soj žarometov preusmeril od drugih članov družine. Po tem, ko je princ Harry v zadnjem obdobju – med drugim z Netflixovo dokumentarno serijo in knjigo Spare… »

Izjemno odkritje slovenskega arheologa o majevskem koledarju

Delo 09.01.2023
Majevski koledar velja za enega najstarejših, pripadniki mezoameriških civilizacij, predvsem Maji, pa za izjemno dobro podkovane v astronomiji. Z ZRC SAZU poročajo o izjemnem odkritju, ki je uspelo predstojniku Inštituta za prostorske in antropološke… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem