Arhiv novic 11.01.2023

Messi po vrnitvi na zelenice takoj v polno

RTV Slovenija 11.01.2023
Lionel Messi je odigral prvo tekmo za Paris St. Germain po zmagoslavju na svetovnem prvenstvu v Katarju 18. decembra in dosegel drugi zadetek za zmago gostiteljev v 18. krogu francoskega prvenstva nad zadnjeuvrščenim Angersom z 2:0. Uspešen je bil v… »

Katere kupujejo Nemci? Brez dvoma, "Made in Germany" je pravilo.

SiolNET 11.01.2023
Kakšne avtomobile so lani kupovali Nemci? Močno so prevladovale domače znamke, še posebej Volkswagen, zato pa je bilo povpraševanje veliko manjše po francoskih avtomobilih. Pri pogonu sta bila v ospredju bencin in hibrid, vsak tretji prodani… »

Badmintonisti nadaljujejo po prazničnem premoru

Kozjansko 11.01.2023
V drugem in tretjem krogu Lige v badmintonu ABH Šport Kozjansko je bila približno polovica tekem prestavljenih, zato tudi pogled na lestvici še ne odslikava realnega stanja, saj imajo ekipe različno število odigranih tekem. V 1. ligi so branilci… »

WEF pred vrhom v Davosu: dolgoročno neučinkovita proizvodnja in rast cen vse bolj verjetni

Finance.si 11.01.2023
Pri Svetovnem gospodarskem forumu (WEF), ki ga vodi Klaus Schwab, opozarjajo, da bo prihodnje desetletje krizno – državni intervencionizem lahko pelje v neučinkovito proizvodnjo z visokimi cenami, draginjska kriza pa poveča prepad med bogatimi in… »

Dnevni horoskop za četrtek, 12. januarja 2023

Zurnal24 11.01.2023
Če se v misli prikradejo strahovi, sumi in slutnje, skušajte razmisliti o smislu vsega. Znašli se boste v zoprni situaciji in do izraza bo prišla bolj hladna narava. Od vas bodo zahtevali hitre odločitve, kar vas lahko notranje obremeni. Ugoden čas… »

Primerjava med državami: cena slovenske vinjete med bolj zasoljenimi

SiolNET 11.01.2023
Veljavnost letnih elektronskih vinjet je vezana na datum nakupa in omogoča njihovo uporabo vse leto. Ker pa so v preteklosti navadne vinjete potekle konec januarja, v teh dneh številne lastnike še vedno čaka nakup. Večina namreč še vedno raje… »

Zakaj svoboda govora ne sme biti v rokah spletnih velikanov ali celo enega samega človeka

Finance.si 11.01.2023
O spletnih platformah, kot sta Twitter in Facebook, bi morali zaradi nevarnosti sovražnega govora vse bolj razmišljati kot o javni infrastrukturi. Potem ko je spletno platformo Twitter prevzel eden najbogatejših ljudi na svetu, Elon Musk, ki samega… »

Volkswagen: majhen minus za znamko, velik plus za elektriko

Finance.si 11.01.2023
Leto 2023 bo zaradi še vedno precejšnjih ozkih grl pri dobavi polprevodnikov še nestanovitno in zahtevno. Vendar pa podjetje v nadaljevanju leta pričakuje postopno izboljšanje razmer pri dobavi delov in s tem stabilizacijo proizvodnje. Volkswagen je… »

Časovnica gradnje drugega tira se je podaljšala za pol leta

24ur 11.01.2023
Investicijska vrednost drugega tira v tekočih cenah je po novem ocenjena na 1,027 milijarde evrov. V primerjavi z zadnjo oceno se je projekt podražil za 9,3 odstotka. Spremenjena je tudi časovnica; drugi tir bodo brez sodelovanja zaledne države… »

Naravni sirup proti kašlju

Slovenske novice 11.01.2023
Če vas muči trdovratni kašelj, ga preženite s povsem naravnim sirupom iz domače kuhinje. Če vas muči nadležen in trdovraten kašelj, pobrskajte po svoji shrambi in v njej poiščite začimbo, ki vas lahko reši težave. Lovorov list. Iz njega… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem