Arhiv novic 11.01.2023

Lani je Luka Koper za slabih 40 odstotkov povečala prihodke

RTV Slovenija 11.01.2023
Družba Luka Koper je lani po nedokončnih in nerevidiranih podatkih ustvarila 309,4 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 38 odstotkov več kot predlani. Pretovorili so skupno 23,2 milijona ton tovora oz. 12 odstotkov več kot leto prej… »

Začetek pripravljalnih del za novo medicinsko in veterinarsko fakulteto v Ljubljani

RTV Slovenija 11.01.2023
Univerza v Ljubljani in ministrstvo za izobraževanje sta 22. novembra podpisala pogodbo za graditev kampusa z medicinsko fakulteto na Vrazovem trgu in novo veterinarsko fakulteto na Cesti v Mestni log v Ljubljani. Predstavniki ljubljanske univerze so v… »

Svetovna banka znižuje napovedi in svari pred recesijo

Delo 11.01.2023
Močno poslabšane napovedi za vso svetovno ekonomijo za letos, zlasti za evrsko območje in ZDA, prihodnje leto pa naj bi sledilo šibko okrevanje. V nadaljevanju preberite: Svetovna banka je precej znižala napoved letošnje svetovne gospodarske rasti… »

DRUGI TIR BODO GRADILI POL LETA DLJE: In brez finančnega vložka zaledne države

Regional 11.01.2023
Investicijska vrednost drugega tira v tekočih cenah je po novem ocenjena na 1,027 milijarde evrov, izhaja iz druge novelacije investicijskega programa, ki jo je pripravila vlada. V primerjavi z zadnjo oceno se je projekt podražil za 9,3 odstotka… »

Učenec z nožem nad učiteljico

Zurnal24 11.01.2023
Krvava drama na šoli v Nemčiji, 17-letnik je z nožem smrtno ranil svojo 55-letno učiteljico. Včeraj je nemška policija aretirala 17-letnega učenca, ki je v šoli z nožem večkrat zabodel svojo učiteljico. Napad se je zgodil v severozahodnem mestu… »

Preplah v Avstraliji: po prekinitvi so se zbrali okrog Đokovića #video

SiolNET 11.01.2023
Dolgo pričakovana vrnitev Novaka Đokovića v Melbourne, kjer se prihodnji teden začne OP Avstralije, bi se lahko končala prej kot pričakovano. Srbski teniški igralec je namreč predčasno končal trening in zdi se, da ima težave s poškodbo leve… »

Težko pričakovana premiera: 32 let po babici gre na jug tudi dedek

24ur 11.01.2023
Težko pričakovani film Dedek gre na jug je končno prispel na filmska platna. V torek je v ljubljanskem Cineplexxu potekala premiera, dogodek pa je z obiskom dodatno popestrila zvezdniška igralska zasedba. Med gledalci je bilo moč opaziti tako glavna… »

Konec meseca bo na nebu viden komet

Delo 11.01.2023
Komet C/2022 E3 je glede na lastnosti precej povprečen, a bo dovolj blizu, da bo na temnem nebu lahko viden s prostim očesom. Konec januarja in v začetku februarja bo, kot zdaj kaže, na našem nebu (tudi s prostimi očmi) viden komet C/2022 E3 (ZTF)… »

Prestregli smrtonosno pošiljko iz Pakistana, namenjeno Irancem

Svet24 11.01.2023
Prišla je iz Omana; kje bi končala, ostaja uganka. Kakor tudi, kaj bi naredili s to radioaktivno snovjo. Na londonskem letališču Heathrow so prestregli pošiljko urana, namenjeno državljanom Irana v Združenem kraljestvu, ki je tja prišla s… »

Županja Divače: Proti vetrnicam se bomo borili na vse mogoče načine

Necenzurirano 11.01.2023
»Država več kot očitno mnenja Občine Divača in občanov ni upoštevala in gre z državnim prostorskim načrtom pač svojo pot,« se je po tem, ko je vlada v četrtek prižgala zeleno luč načrtovani gradnji vetrnih elektrarn pri Dolenji vasi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem