Arhiv novic 11.01.2023

Po vstopu nemške policije v vas Lützerath, kjer so okoljevarstveni aktivisti, izbruhnil pretep

RTV Slovenija 11.01.2023
Nemški policisti so vstopili v vas Lützerath, ki jo zaradi nasprotovanja načrtom nemškega energetskega velikana RWE glede širitve tamkajšnjega premogovnika zasedajo podnebni aktivisti. Po vstopu policije je v vasi izbruhnil pretep. "V skladu s sodno… »

Zmagovalec ameriške loterije bo v žep pospravil dobro milijardo dolarjev

RTV Slovenija 11.01.2023
Glavna nagrada na ameriški loteriji Mega Millions, ki je dosegla znesek približno 1,35 milijarde dolarjev, še čaka na srečnega dobitnika. Na torkovem žrebanju nihče ni izbral pravilnih šestih številk, nova priložnost bo v petek trinajstega. Od… »

Švarc Pipanova: Predlog prenove pravosodja bo predvidoma predstavljen do konca meseca

Dnevnik 11.01.2023
Pravosodno ministrstvo pripravlja strategijo prenove pravosodja, predstaviti pa jo namerava do konca januarja, je na torkovem zboru Slovenskega sodniškega društva povedala pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan. Med drugim načrtujejo spremembe… »

Karjalainen: Olimpija veliko boljša od vseh ekip Alpske lige

RTV Slovenija 11.01.2023
Po petih zelo težkih tednih v Ligi IceHL so bili hokejisti Olimpije brez samozavesti. Na prvi tekmi finala državnega prvenstva so močno prevladovali, a steklo je šele v zadnji tretjini. Jeseničane so odpravili s 4:0 in že v petek lahko ubranijo… »

Ponovno brezskrbne počitnice v Sredozemlju

SiolNET 11.01.2023
31. januar je datum, do katerega lahko izkoristite tudi do 30 odstotkov nižje cene za počitnice. Poleg First Minute cen so v turistični agenciji Sonček pripravili odlične pogoje v primeru odpovedi. Kreta O spremenjenih potovalnih navadah ljudi, o… »

V Koper se vrača Istrska pustna povorka

Primorske 11.01.2023
Na pustno soboto se bodo v Koper po dveh letih ponovno vrnile pustne maske, ki bodo poskrbele za razigrano vzdušje in preganjale zimo. KOPER > 13. Istrska pustna povorka bo na koprske ulice krenila v soboto, 18. februarja, ob 11. uri. Etnografske maske… »

Nova oddaja 50 skladb, ki so nas zapele

RTV Slovenija 11.01.2023
Nova serija 50 skladb, ki so nas zapele, ki prihaja na program Televizije Slovenija 27. januarja bo v rednih petkovih terminih osvetlila ključne skladbe, ki so v minulih stoletjih zaznamovale in formirale Slovence. Po odmevnem in uspešnem nizu… »

Golobova pot v izgubo konkurenčnosti

Finance.si 11.01.2023
Paradoks: strah pred inflacijo je manjši, ker vlada določenim skupinam ljudi daje višje plače, ljudje pa mislijo, da so se s tem rešili pred izgubo blaginje. Rešili so se zjutraj, že popoldne bo cena strašno visoka.… »

Prevzemna namera za lastniško družbo Hidrie razkriva kupnino za Svetlikove

Finance.si 11.01.2023
Španska družba Gonvarri je skupaj z nekaj drugimi večjimi lastniki objavila prevzemno namero za odkup preostalih delnic družbe H & R – ker so ob vstopu španske družbe podpisali sporazum o strateški povezanosti, morajo zdaj legalizirati prevzem. S… »

Barcelona se je poigrala z Realom in osvojila superpokal

SiolNET 11.01.2023
Nogometaši Barcelone so v finalu španskega superpokala v Savdski Arabiji v finalu s 3:1 (2:0) nadigrali Real Madrid in prišli do 14. superpokalnega naslova v zgodovini. Španski superpokal 2022 Španski superpokal, finale: Nedelja, 15. januar: Smetana… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem