Arhiv novic 11.01.2023

Na območju Škofje Loke ženska umrla nasilne smrti, osumljenca pridržali

24ur 11.01.2023
Policija je sporočila, da je smrt ženske na območju Škofje Loke posledica kaznivega dejanja. Opravili so ogled in osumljencu odvzeli prostost. Na Policijski upravi Kranj so potrdili, da je bila v tragediji vpletena mladoletna oseba. V torek zvečer so… »

ZD Ljubljana: Trenutno jim ne bo uspelo zagotoviti zdravnikov za vse paciente

Delo 11.01.2023
Sprva bodo odprli sedem ambulant v šestih enotah, saj glede na razpoložljiv kader več ambulant trenutno ne morejo odpreti. Iz ZD Ljubljana so sporočili, da bodo ambulante za neopredeljene zavarovane osebe začeli vzpostavljati, ko bodo urejene… »

Primcu ni uspelo, referenduma ne bo

Zurnal24 11.01.2023
Ustavno sodišče je odločilo, da sklep o nedopustnosti razpisa referenduma o spremembah družinskega zakonika ni v neskladju z ustavo. Ustavno sodišče je v danes objavljeni odločbi spomnilo, da ustava v 90. členu predvideva zakonodajni referendum… »

NOSEČNICA Z BRAČA IZGUBILA PLOD, KO JE VEČ UR ČAKALA NA PREVOZ V SPLIT: "Ni bila nujen primer, takšne stvari se dogajajo"

Regional 11.01.2023
Županja Supetarja na Braču Ivana Marković je danes opozorila, da se prebivalci hrvaških otokov spopadajo s kroničnimi težavami pri zagotavljanju nujnega medicinskega prevoza. Izpostavila je torkov tragičen primer nosečnice z Brača, ki je po… »

Francozi ukrotili žilave gostitelje

Delo 11.01.2023
Na prvi tekmi 28. SP v rokometu so olimpijski prvaki iz Francije v polni dvorani Spodek s 26:24 premagali Poljake. Jutri Slovenija proti Savdski Arabiji. Otvoritev 28. svetovnega prvenstva v rokometu na Poljskem in Švedskem je bila spektakularna, na prvi… »

Messi se je vrnil v Pariz in zadel

SiolNET 11.01.2023
Francoski prvoligaški klubi so danes odigrali tekme 18. kroga. Vodilni PSG, ki je v prejšnjem krogu brez nekaterih največjih zvezdnikov izgubil proti Lensu (1:3), je z 2:0 premagal Angers. Na Parku princev je zaigral tudi slovenski reprezentant Miha… »

Dvig subvencije, prenova sistema študentskih bonov in poostren nadzor ponudnikov

Primorske 11.01.2023
Na ministrstvu za delo poleg priprave zakonodaje, ki bo dvignila subvencijo za študentske bone, in prenovo kriterijev za študentsko prehrano v sodelovanju s Študentsko organizacijo Slovenije (ŠOS) napovedujejo tudi poostren nadzor nad kakovostjo… »

Spet menjave na vrhu: bo ta general Putinu prinesel preobrat v Ukrajini? #vŽivo

SiolNET 11.01.2023
Ruska vojska v Ukrajini je danes dobila novega poveljnika. Na čelo "posebne vojaške operacije v Ukrajini" je ruski obrambni minister Sergej Šojgu imenoval načelnika generalštaba ruskih sil Valerija Gerasimova. Ta je zamenjal generala Sergeja… »

“Tudi mušnica je naravna, pa je ne bi jedel!”

Primorske 11.01.2023
S prehranskim svetovalcem Jernejem Ogrinom smo se pogovarjali o prehranskih trendih, zdravi prehrani in shujševalnih dietah: “Hrana je hrana, ni je treba deliti na dovoljeno in prepovedano.” SLOVENIJA > Prehranski strokovnjak Jernej Ogrin preko… »

Po smrti papeža Vatikan pretresla še smrt zloglasnega kardinala

Necenzurirano 11.01.2023
Umrl je zaradi zapletov po operaciji kolka. V 82. letu starosti se je poslovil avstralski kardinal George Pell, ki je med letoma 2014 in 2017 vodil sekretariat za gospodarske zadeve v Vatikanu, preden se je moral v rodni Avstraliji zagovarjati zaradi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem