Arhiv novic 11.01.2023

Kaj je iztekalo v Hudinjo iz Etola? (dopolnjeno)

Celje.info 11.01.2023
Danes je v potoček, ki se po nekaj deset metrih izliva v Hudinjo iz tovarne v Škofji vasi, ki smo jo nedavno poznali kot Frutarom Etol, sedaj pa se imenuje Tastepoint Slovenija, iztekala rumena snov. Občanka Nina Majcen je vse skupaj dokumentirala in… »

Nenavadno, kaj je Janez našel v snegu (FOTO)

Slovenske novice 11.01.2023
Najdba v gozdu je za ta letni čas izjemna. Ne samo jurčke, tudi druge gobe so v snegu našli naši bralci. A prav posebno nenavadno za ta letni čas je našel Janez Višnar v začetku decembra lanskega leta na hribu Mirca nad Jesenicami na 1000 metrih… »

Kako lobisti naftnih in plinskih družb usmerjajo energetsko politiko EU

Finance.si 11.01.2023
EU je sicer zmanjšala odvisnost od ruskega plina, hkrati pa bo z novimi projekti povečala splošno odvisnost od plina. Ostajamo ujeti v spiralo rastočih cen energije in odvisni od fosilnih virov, trdijo pri Corporate Europe Observatory. Od začetka… »

Najvarnejši avtomobili: med zmagovalci dva iz Kitajske

SiolNET 11.01.2023
Organizacija Euro NCAP je objavila varnostne zmagovalce po avtomobilskih razredih. Med zmagovalci so dve tesli in morda še bolj presenetljivo kar dva kitajska avtomobila. Euro NCAP ima za seboj najobsežnejše leto varnostnih testov. Zdaj so predstavili… »

Kitajski turisti spet potujejo. Kje se jih najbolj veselijo in kdaj jih lahko pričakujemo tudi pri nas

Finance.si 11.01.2023
Letalski prevozniki hitijo s krepitvijo zmogljivosti, nekatere države za potnike iz Kitajske zahtevajo potrdila o negativnem testu na korono Potem ko je Kitajska 8. januarja odprla meje in odpravila dolgotrajne karantene ob vstopu, so se že v ponedeljek… »

Italija na nogah: bo v četrtek po 40 letih znana resnica o skrivnosti izginotja 15-letne Emanuele?

Slovenske novice 11.01.2023
Nazadnje so jo videli 22. junija 1983, ko se je vračala domov s tečaja flavte v Rimu. Poročali smo že, da je Vatikan znova odprl preiskavo 15-letne Emanuele Orlandi, ki je 22. junija 1983 skrivnostno izginila v Rimu, ko se je vračala domov. Izginila… »

Krvava družinska tragedija v Škofji Loki

Svet24 11.01.2023
V Škofji Loki se je v torek zvečer pripetil hud zločin. "Smrt je posledica kaznivega dejanja zoper življenje in telo. Policija je opravila ogled in osumljencu odvzela prostost," so sporočili iz kranjske policijske uprave. "Policisti nadaljujemo s… »

Novoletna čestitka izpod Donačke gore

Kozjansko 11.01.2023
Krajevna skupnost Donačka gora je po koronskem premoru letos zopet za krajane pripravila tradicionalno novoletno čestitko. Za program so poskrbeli učenci POŠ Donačka gora in drugi nastopajoči. Številni krajani Krajevne skupnosti Donačka gora so se… »

Vabilo, ki ga širijo tudi znane Slovenke: "Totalni nateg, kje je policija?"

SiolNET 11.01.2023
Neznanec, ki se na družbenem omrežju Instagram predstavlja z vzdevkom Kriptotrejd, je Slovence vabil k naložbi 2.000 ali več evrov v neznani kriptožeton, katerega vrednost se bo v dveh tednih povečala za vsaj desetkrat, če ne kar dvajsetkrat… »

S prenovo grajske žitnice bi na Ptuju dobili prostor za arheološko zbirko

RTV Slovenija 11.01.2023
Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož letos zaznamuje 130-letnico delovanja. Praznujejo (tudi) z dobro novico: ministrstvo za kulturo načrtuje obnovo njihovega objekta grajske žitnice, v kateri bo svoje mesto končno dobila bogata ptujska arheologija… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem