Arhiv novic 11.01.2023

Vesela novica, da Osaka izpušča celotno sezono

SiolNET 11.01.2023
Ugibanja, da je Naomi Osaka nastop na OP Avstralije odpovedala, ker ima znova psihološke težave, so bila napačna. Oznanila je, da pričakuje prvega otroka. OP Avstralije je Naomi Osaka dvakrat že osvojila. Foto: Guliverimage Zmagovalka štirih grand… »

Francija: Sindikati napovedujejo stavke zaradi napovedi dviga upokojitvene starosti

RTV Slovenija 11.01.2023
Francoski sindikati so zaradi dviga upokojitvene starosti z 62 na 64 let, ki ga je v torek napovedala francoska premierka Elisabeth Borne, na nogah in so za prihodnji četrtek že napovedali stavke. K protestom so po poročanju francoske tiskovne agencije… »

Žan Košir zaostal, Gloria Kotnik reševala, a padla pred ciljem

SiolNET 11.01.2023
Slovenska deskarja Žan Košir in Gloria Kotnik sta na ekipni slalomski tekmi svetovnega pokala v Bad Gasteinu izpadla v osmini finala, po svojem prvem izločilnem dvoboju in tako tekmo končala na 12. mestu. Glorii se je pripetil še nesrečen padec, ko… »

MED 100 NAJBOLJŠIMI KAMPI V EVROPI TUDI PRIMORSKI: Laskavi naziv v hudi konkurenci 23.000 kandidatov

Regional 11.01.2023
Med 100 najboljšimi kampi v Evropi po izboru uporabnikov portala camping.info je tudi kamp Plana & Bar 66 pri Pivki. Portal s sedežem v Berlinu je z informacijami o več kot 23.000 kampih eden največjih tovrstnih evropskih portalov. Na prvih 10 mest… »

Joao Felix tudi uradno posojen Chelseaju do konca sezone

24ur 11.01.2023
Angleški nogometni prvoligaš Chelsea je tudi uradno potrdil, da si je od madridskega Atletica do konca sezone izposodil portugalskega reprezentanta Joaa Felixa. Triindvajsetletnik je leta 2019 iz Benfice prestopil v Atletico za 127 milijonov evrov… »

NESREČA JADRALNEGA PADALCA NA LIJAKU POD TRNOVIM: Pri pristanku na travniku si je poškodoval glavo

Regional 11.01.2023
Včeraj ob 16.19 je Regijski center za obveščanje novogoriške policiste obvestil, da se je na vzletišču za jadralne padalce Lijak pod Trnovim zgodila nesreča jadralnega padalca. Policisti so ugotovili, da si je 41-letnik pri pristanku na travniku… »

Brazilske oblasti izdale nalog za aretacijo Bolsonarovega zaveznika

Primorske 11.01.2023
Brazilske oblasti, ki želijo kaznovati odgovorne za nedeljski vdor množice v vladna poslopja v Brasilii, so izdale naloga za aretacijo dveh nekdanjih visokih uradnikov. Eden od njiju je Anderson Torres, ki je bil v vladi nekdanjega predsednika Jaira… »

Turško sodišče predsednico zdravniškega združenja obsodilo zaradi širjenja "teroristične propagande"

RTV Slovenija 11.01.2023
Turško sodišče je predsednico zdravniškega združenja in eno vodilnih zagovornic človekovih pravic Sebnem Korur Fincanci obsodilo na dve leti, osem mesecev in 15 dni zapora zaradi širjenja teroristične propagande. Ker je bila obsojena na manj kot… »

Golob se je srečal s katoliškimi škofi

Dnevnik 11.01.2023
Premier dr. Robert Golob je v Vili Podrožnik v Ljubljani gostil člane Slovenske škofovske konference. Vabilu se je odzvalo vseh osem škofov s predsednikom SŠK Andrejem Sajetom na čelu. Srečanje naj bi bilo bolj spoznavne narave, v duhu zavez iz… »

Hamlina odpustili iz bolnišnice, okrevanje bo dokončal doma

RTV Slovenija 11.01.2023
Igralca ekipe Lige NFL Buffalo Bills Damarja Hamlina so odpustili iz bolnišnice, več kot teden dni po tem, ko je med tekmo NFL doživel srčni zastoj. Hamlin bo okrevanje dokončal doma. Hamlina so pred odpustom iz bolnišnice v celoti pregledali, tudi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem