Arhiv novic 15.01.2023

Termonuklearni fizik iz Kazahstana na delu v Sloveniji

Necenzurirano 15.01.2023
Zgodba se je začela na vzhodu Kazahstana. Tam se je Jevgenij Drapiko rodil in izšolal, nato se je odpravil na študij v Sibirijo, v Tomsk. Tam je doktoriral iz eksperimentalne fizike. Preden se je odpravil v Moskvo, je tri leta živel še na Japonskem… »

Na turnirju v Sarajevu otroci iz Splita vpili: 'Ubij Srba'

24ur 15.01.2023
Sarajevska policija že v soboto pridržala štiri mlajše osebe zaradi nasilnega obnašanja, v nedeljo so se jim je pridružilo še šest. Kot so zapisali v poročilu, gre za 20- do 27-letne državljane Hrvaške ter Bosne in Hercegovine, ki so fizično… »

Domovi za upokojence so prosti, a kljub temu ne sprejemajo novih uporabnikov

Necenzurirano 15.01.2023
Nedavno smo poročali, da novozgrajeni domovi za starejše, ki so jih starejši Slovenci in njihovi svojci stežka čakali, še ne sprejemajo uporabnikov. Pa ne samo to, postelje so proste tudi v obstoječih domovih za upokojence, a ostajajo nezasedene… »

V Izraelu množični protesti proti Netanjahujevi vladi

Delo 15.01.2023
Največ protestnikov, okoli 80.000, se je po navedbah policije zbralo v Tel Avivu, o protestih pa so poročali tudi iz Haife in Jeruzalema. V več izraelskih mestih so v soboto potekali množični protesti proti novi izraelski vladi premierja Benjamina… »

V Limi zaradi protestov razglašene izredne razmere

Delo 15.01.2023
V nemirih v zadnjih tednih je umrlo najmanj 42 ljudi. V perujski prestolnici Lima in še treh območjih so v soboto zvečer zaradi večdnevnih protestov proti vladi perujske predsednice Dine Boluarte razglasili izredne razmere. V nemirih v zadnjih tednih… »

Prehranski svetovalec: »Tudi mušnica je naravna, pa je vseeno ne bi jedel!«

Necenzurirano 15.01.2023
S prehranskim svetovalcem Jernejem Ogrinom smo se pogovarjali o prehranskih trendih, zdravi prehrani in shujševalnih dietah: »Hrana je hrana, ni je treba deliti na dovoljeno in prepovedano.«. Prehranski strokovnjak Jernej Ogrin na družbenih omrežjih… »

Kralj Melbourna po deseti naslov?

24ur 15.01.2023
Jutri se pričenja najmlajši turnir med veliko teniško četverico – odprto prvenstvo Avstralije. Letošnja izvedba bo stoenajsta po vrsti, po dramatičnosti bo težko presegla lansko, ki se je začela z deportacijo Novaka Đokovića in končala z… »

Tedenski horoskop: previdno, kajti ni vse zlato, kar se sveti

Svet24 15.01.2023
Dandanes smo pozabili na lepe manire, kot so pozdravljenje, lepe besede in opravičila. Vrednote se spreminjajo in sprejeti moramo tudi kaj novega in drugačnega. Svoboda nam daje možnost izbere, potrebujemo pa tudi nekaj omejitev, da se lahko pravilno… »

Po nesrečah pridržali 22-letnika in 43-letnico

Zurnal24 15.01.2023
V soboto, 14. januarja, je v Hrastjah, Mestna občina Kranj, malo pred 7. uro zjutraj pri trku v drog javne razsvetljave zagorelo osebno vozilo. Požar so pogasili poklicni gasilci GARS Kranj, ki so tudi zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in… »

Odkritje 3500 let stare egipčanske grobnice, v kateri je nemara pokopana kraljeva žena

RTV Slovenija 15.01.2023
Na zahodnem bregu reke Nil nasproti Luksorja, kjer sta znameniti Dolina kraljic in Dolina kraljev, so v teh dneh odkrili egipčansko grobnico izpred 3500 let, v kateri so po mnenju sodelujočih arheologov posmrtni ostanki žene kralja iz 18. dinastije. Po… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem