Arhiv novic 16.01.2023

Peugeot 308 je novi zmagovalec

Delo 16.01.2023
Peugeot 308 je le za nekaj točk prehitel opel astro. V finalu so bili še toyota corolla cross, alfa romeo tonale in citroën C5 X. Zmagovalec letošnjega izbora za slovenski avto leta, 31. po vrsti, je model peugeot 308. Ta francoska znamka je pred tem… »

Na Trgu republike bo 1. februarja vseslovenski protest upokojencev: To so njihove zahteve

Nova 24TV 16.01.2023
Ljubljana, Trg republike (Foto: STA) Vlada je pred novim letom preprečila izredno uskladitev pokojnin, hkrati upokojence vse bolj stiskajo podražitve, kar je med drugim izzvalo vseslovenski protest upokojenk in upokojencev. Ta bo potekal v sredo, ob 15… »

Ne prihajajte na urgenco čez dan!

Zurnal24 16.01.2023
Na pediatrični nujni medicinski pomoči (PNMP) v ZD Ljubljana Center, ki sicer deluje samo ponoči, tudi podnevi prihajajo številni bolniki z respiratornimi obolenji. Tatjana Grmek Martinjaš, vodja zdravstvenega varstva predšolskih otrok, šolskih… »

Gorica je ujela Portorožane

Primorske 16.01.2023
V 14. krogu druge košarkarske lige sta premika na lestvici uspela sežanskemu in novogoriškemu moštvu. Sežanci so v izenačeni konkurenci celo na drugem mestu, s še štirimi ekipami s po devetimi zmagami. Gorici je z zmago nekoliko odleglo, a ima v… »

Nujni boljši predpisi za varstvo živali

Delo 16.01.2023
Na posvetu v državnem zboru bo gotovo govor o financiranju zavetišč in organizacij, pa tudi o kletkah. Ena od prednostnih nalog mandata predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič je tudi izboljšanje varstva in zaščite živali, piše v… »

Našli črni skrinjici po strmoglavljenju letala v Nepalu #video #foto

SiolNET 16.01.2023
Preiskovalci so našli črno skrinjico in snemalnik zvoka v pilotski kabini letala, ki je v nedeljo strmoglavilo v Nepalu, je povedal predstavnik letališča v Katmanduju. Na letalu ATR 72, ki ga upravlja Yeti Airlines, je bilo ob strmoglavljenju 72… »

Ambiciozne vojaške nakupe v zasedi ogroža kriza

Delo 16.01.2023
Na posvetu o razvoju in opremljanju Slovenske vojske so udeleženci soglašali o nujnosti naložb, skrb pa vzbuja grozeča gospodarska kriza. V nadaljevanju preberite: Totalna vojna Rusije proti Ukrajini je korenito spremenila varnostne razmere v Evropi… »

Alen Kobilica po sinu dobil še hčerkico

Necenzurirano 16.01.2023
Maja Prašnikar mu je danes rodila drugega otroka, hčerkico, ki sta jo poimenovala Inti. Po sinu Valu, ki je novembra dopolnil dve leti, sta Maja Prašnikar in Alen Kobilica zdaj dobil še hčerko. »In princeska je prispela v največjem snežnem… »

Čakajo nas nove podražitve: slovenska ekonomista svarita pred misijo nemogoče

Slovenske novice 16.01.2023
Kaj vse bodo za seboj potegnile zadnje odločitve vlade? Dvig minimalne plače in vse več zahtev po zvišanju plač v javnem sektorju javnim financam nalagajo vse večje breme, opozarjata profesor na ljubljanski ekonomski fakulteti Matej Lahovnik in… »

V ambulanti za neopredeljene v Velenju prvi dan velik odziv, v Mariboru nekoliko manjši

SiolNET 16.01.2023
V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje je ob 8. uri začela delovati ambulanta za bolnike, ki nimajo izbranega družinskega zdravnika. Interes je velik, saj so v manj kot dveh urah v njej obravnavali 25 bolnikov, kar nekaj jih na obravnavo še čaka. Ambulanto… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem