Arhiv novic 18.01.2023

Pirc Musarjeva z Golobom in Sajovicem o ustavnih spremembah

SiolNET 18.01.2023
Predsednica republike Nataša Pirc Musar se je danes srečala s predsednikom Gibanja Svoboda in vlade Robertom Golobom ter vodjo poslanske skupine Gibanja Svoboda Borutom Sajovicem. Poudarek srečanja je bil pogovor o strateških temah, o katerih je… »

Teniška legenda Chris Evert premagala raka na jajčnikih

RTV Slovenija 18.01.2023
Ena najboljših teniških igralk v zgodovini Chris Evert je premagala raka. 68-letna Evert je kemoterapijo za zdravljenje raka jajčnikov, ki so ji ga odkrili v prvem stadiju, začela lani januarja. Evert želi ozaveščati glede raka, saj je njena… »

Nick Cave "spljuval" pesem, ki jo je ustvarila aplikacija: "To je zanič"

RTV Slovenija 18.01.2023
Avstralski glasbenik Nick Cave ni navdušen nad orodji umetne intelingence oziroma njihovimi sposobnostmi pisanja pesmi. "Ta pesem je zanič," je zapisal o pesmi, ki jo je v njegovem slogu ustvarila aplikacija ChatGPT. Frontmana skupine The Bad Seeds… »

»Vrednote antifašizma še danes oblikujejo skupno evropsko pot«

Mladina 18.01.2023
Evroposlanec Matjaž Nemec je v Evropskem parlamentu priredil okroglo mizo o vrednotah antifašizma. Evroposlanec Matjaž Nemec (S&D/SD) je v torek v Evropskem parlamentu v Strasbourgu priredil okroglo mizo o vrednotah antifašizma v Evropski uniji. Kot… »

[Video] Greta se je med aretacijo prav zabavala

Nova 24TV 18.01.2023
Videti je, da se je Greta Thunberg med aretacijo prav zabavala. (Foto: Twitter) Nemška policija je s protesta proti širitvi rudnika premoga v zahodnonemški vasi Lützerath odstranila in pridržala podnebno aktivistko Greto Thunberg, ki jo je po… »

Furs bo preverjal, ali imajo zavezanci transakcijski račun

Delo 18.01.2023
V skladu z zakonom o davčnem postopku (ZDavP-2) morajo imeti vsi poslovni subjekti (to so vse osebe, ki so dolžne voditi poslovne knjige in evidence, torej gospodarske družbe, samostojni podjetniki, društva, zavodi in tako dalje) odprt transakcijski… »

Tajni dokumenti / Bela hiša ne zna pojasniti zamude

Mladina 18.01.2023
Zamudna objava informacij in razkrivanje po delih. Bela hiša je v torek še naprej zavračala kritike in zahteve kongresnih republikancev po dodatnih informacijah glede zaupnih dokumentov iz časov, ko je bil Joe Biden podpredsednik ZDA, vendar ni znala… »

Anže Lanišek ni ljubitelj sušija, toda zaradi tega ne bo lačen

Slovenske novice 18.01.2023
Anže Lanišek se že zelo veseli naslednjih tekem konec tedna v Saporu. Klubski trener Aleš Selak iz SSK Mengeš je zanj kakor drugi oče. Če se ne bo zgodilo kaj nepredvidljivega, bo Anže Lanišek že ta konec tedna v Saporu, kjer bodo od petka do… »

V Evropskem parlamentu na podpredsedniškem položaju Kailijevo nasledil Angel

SiolNET 18.01.2023
Evropski parlament je danes za enega od 14 podpredsednikov izvolil Luksemburžana Marca Angela iz vrst politične skupine socialistov in demokratov (S&D). Na podpredsedniškem položaju je nasledil grško evroposlanko Evo Kaili, ki so jo evroposlanci… »

V BBC-jevem studiu odmevali pornografski zvoki

Zurnal24 18.01.2023
"Ne vem, kdo dela ta zvok," se je iz zadrege vlekel voditelj Gary Lineker. Nenavaden incident je zaznamoval studijski del pred začetkom prenosa tekma pokala FA med Liverpoolom in Wolverhamptonom. Medtem ko je voditelj Gary Lineker skupaj z dvema… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem