Arhiv novic 18.01.2023

Luki Dončiću se v Dallasu ni izšlo po željah #video

SiolNET 18.01.2023
Slovenski košarkarski as Luka Dončić je v ligi NBA z Dallasom doma ostal praznih rok proti Atlanti (122:130). Dosegel je 30 točk, od tega kar 19 v uvodni četrtini, po dolgem času sta se mu na parketu pridružila povratnika Dorian Finney-Smith in… »

Medvrstniško nasilje: odrasli so dolžni ustrezno ukrepati

SiolNET 18.01.2023
"Ni vsak primer nekulturnega vedenja že nasilje, vendar pa moramo odrasli težavam vedno prisluhniti in se ustrezno odzvati," pravi psihologinja Ranja Salmič, ki vodi ambulanto za psihološko pomoč otrokom, mladostnikom in tudi staršem. Takoj ko… »

V ZDA iščejo morilca, ki je umoril 16-letno dekle in njenega dojenčka

SiolNET 18.01.2023
Kalifornijska policija še vedno išče dva morilca, ki sta v ponedeljek na podeželju v osrednjem delu države ubila šest ljudi. Šerif okrožja Tulare Mike Boudreaux je povedal, da je eden od morilcev hladnokrvno s strelom v glavo ubil 16-letno dekle… »

Nekoč sanjska dela danes želijo redki

Dnevnik 18.01.2023
Da se poklici v zgodovini menjajo, je na svoj način ugotavljal tudi nekoliko čudaški lik Barneyja Stinsona iz humoristične nanizanke Kako sem spoznal vajino mamo, ko je zgrožen zagledal prvo zastopnico zdravil, ki mu ni bila takoj všeč. “Že vso… »

ZAČENJA SE TRŽAŠKI FILMSKI FESTIVAL: V izboru za nagrade tudi slovenski filmi (FOTO)

Regional 18.01.2023
V tekmovalni program celovečernih igranih filmov tržaškega filmskega festivala, ki se bo začel v soboto in končal 28. januarja, se je uvrstil tudi slovenski celovečerec Zbudi me v režiji Marka Šantića. V kategoriji kratkih filmov se bodo za… »

Pri naših sosedih pustila superjahto in zbežala, zdaj se vračata v igro

SiolNET 18.01.2023
Junija 2022 se je vrednost naložb povprečnega vlagatelja v bitcoin in druge kriptovalute zmanjšala za okrog 30 odstotkov. Glavni krivec za to je bila sprva govorica in nato tudi uradna potrditev insolventnosti naložbenega sklada za kriptovalute Three… »

Se je začelo? Po Tesli nove pocenitve, Mercedes minus 33 tisočakov.

SiolNET 18.01.2023
Lahko prvi potezi Tesle, ki je prejšnji teden z veliko pocenitvijo pretresla avtomobilske trge, sledijo tudi drugi? Na Kitajskem, največjem avtomobilskem trgu na svetu, sta Tesli s pocenitvami že sledila nemški Mercedes in kitajski Xpeng. Kitajske… »

Ko tudi velikani klecnejo

Finance.si 18.01.2023
Po dolgem času se zdi, da se pesimistično, slabo razpoloženje seli tudi v svet tehnoloških velikanov, torej k tistim, ki so zadnja leta na polno zaposlovali, rasli in bili nasploh zvezde med podjetji.… »

'Uničenje' Rusije bi bilo nevarno, nevtralna Ukrajina pa ni več smiselna

24ur 18.01.2023
Legendarni – za nekatere tudi kontroverzni – nekdanji ameriški državni sekretar Henry Kissinger je eden zanimivejših gostov tokratnega Svetovnega gospodarskega foruma (WEF) v Davosu. Izkazalo se je, da si je premislil glede ukrajinskega članstva v… »

Zakaj bi morali vsak dan jesti orehe

Slovenske novice 18.01.2023
Upravičeno spadajo med eno najbolj zdravih živil. Orehi so okusen prigrizek. V ospredje najbolj stopijo pozimi, ko so tudi sestavina najrazličnejših peciv. A ne samo, da so okusni in uporabni, ker vsebujejo veliko hranljivih snovi, so tudi zelo zdravi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem