Arhiv novic 18.01.2023

V ZDA decembrski padec industrijske proizvodnje potrjuje grožnjo recesije

Dnevnik 18.01.2023
Industrijska proizvodnja je v ZDA decembra lani v primerjavi z novembrom padla za 0,7 odstotka, centralna banka ZDA Federal Reserve (Fed) pa je novembrske podatke popravila navzdol z 0,2-odstotnega padca na 0,6-odstotni padec. Padla sta tudi prodaja na… »

Po podelitvi zlatih globusov več zvezdnikov sporočilo, da imajo covid-19

RTV Slovenija 18.01.2023
Po podelitvi zlatih globusov, ki je potekala prejšnji torek, je več zvezdnikov na družbenih omrežjih objavilo, da so okuženi s koronavirusom. V izolaciji so med drugim Collin Farrell, Brendan Gleeson, Jamie Lee Curtis in Michelle Pfeiffer. 80… »

Kaj čaka načrtovani kulturni center v Izoli po zamenjavi občinskega vodstva?

RTV Slovenija 18.01.2023
V Izoli so znova predstavili na natečaju izbrane rešitve za arhitekturno zasnovo tamkajšnjega Istrskega kulturnega centra. Za uresničitev projekta, ki ga je sprožilo prejšnje občinsko vodstvo, ni prav veliko možnosti. Načrte za kulturni center… »

V Mariboru znova lažna grožnja o eksplozivu v nakupovalnih središčih

SiolNET 18.01.2023
Mariborski policisti so v torek popoldne znova prejeli obvestilo o nastavljenem eksplozivnem sredstvu v dveh nakupovalnih središčih. Policisti so pregledali prostore in okolico, a sumljivih predmetov niso našli, so sporočili s Policijske uprave… »

Crystal Palace v zadnjih sekundah ustavil zmagoviti niz Man. Uniteda

Delo 18.01.2023
Manchester United je ostal brez dragocenih točk na gostovanju pri Crystal Palacu (1:1), pred derbijem z Arsenalom pa je ostal tudi brez vezista Casemira. Na preloženi tekmi 7. kola angleške premier league je Crystal Palace z golom francoskega vezista… »

Inter ubranil italijanski superpokal

RTV Slovenija 18.01.2023
Tri dni po španskem superpokalu je stadion kralja Fahda v Rijadu v Savdski Arabiji gostil še tekmo 35. italijanskega superpokala. Inter je visoko, s 3:0 premagal mestnega tekmeca Milan in sedmič osvojil to lovoriko. Rdeče-črni, ki so prejšnji teden… »

Branikovke še enkrat klonile s 3:0

RTV Slovenija 18.01.2023
Odbojkarice Nove KBM Branika so izgubile tudi na povratni tekmi osmine finala Pokala CEV. V Bustu Arsiziu proti istoimenski ekipi tako kot v Mariboru niso dobile niti niza, srečanje se je končalo z izidom 3:0 (11, 14, 17). Slovenska ženska odbojka tako… »

Dva dneva pred prvo tekmo Bayern le našel novega vratarja?

SiolNET 18.01.2023
Konec tedna se po zimskem premoru (in premoru zaradi svetovnega prvenstva v Katarju) nadaljuje prva nemška bundesliga. Uvodna tekma bo že v petek zvečer, ko Bayern München gostuje v Leipzigu. Bavarski velikan trenutno rešuje težavo z vratarjem… »

Predstavnike nuklearke oprostili krivde za nesrečo

Mladina 18.01.2023
Zaradi krivde strokovne malomarnosti v jedrski nesreči v Fukushimi leta 2011 jim je grozilo do pet let zapora. Višje sodišče v Tokiu je danes potrdilo oprostilno sodbo trem nekdanjim vodilnim delavcem elektropodjetja Tepco, ki upravlja jedrsko… »

DARS JE HOTEL PRIVARČEVATI, A SO SE BESNI VOZNIKI UPRLI: Avtoceste in hitre ceste bodo spet osvetljene

Regional 18.01.2023
Dars bo po skoraj treh mesecih v sredo znova osvetlil avtoceste in hitre ceste. Dobrih 60 odstotkov svetilk ob teh cestah je upravljavec avtocest ugasnil konec oktobra, da bi po nekaterih podatkih privarčeval 700.000 evrov. Dars je konec oktobra ugasnil… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem