Arhiv novic 20.01.2023

Blatni škornji Grete Thunberg na davoškem parketu

Delo 20.01.2023
V Nemčiji so ji policisti nežno odvzeli prostost. V švicarskih Alpah je napadla investotorje v fosilna goriva. V nadaljevanju preberite: Greta Thunberg je 20. rojstni dan je praznovala 3. januarja. Od najstniških let se je poslovila s čivkom, ki se… »

Lajčak po pogovorih pohvalil Vučića in kritiziral Kurtija

RTV Slovenija 20.01.2023
Posebni odposlanec EU-ja za dialog med Beogradom in Prištino Miroslav Lajčak je opravil pogovora s kosovskim premierjem Albinom Kurtijem in predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Prvega je kritiziral, drugega pa pohvalil. "Srbski predsednik… »

Milano komaj čaka na vrnitev premožnih kitajskih turistov

RTV Slovenija 20.01.2023
Po skoraj triletnem pandemičnem zatišju se Milano počasi pripravlja na vrnitev premožnih kitajskih turistov, ki v tej italijanski metropoli običajno trošijo veliko denarja. Nekatere luksuzne trgovine imajo v svojih izložbah tako že razstavljena… »

Facebook in Instagram odpravljata prepoved golih prsi. Razlog: pravice žensk in nebinarne skupnosti.

RTV Slovenija 20.01.2023
Po desetletje dolgi kampanji "Osvobodite bradavičko" naj bi se Facebook in Instagram le odločila, da odpravita svojo strogo politiko, ki prepoveduje objavo golih ženskih prsi. Kot poroča Guardian, je nadzorni odbor podjetja Meta, ki ima pod okriljem… »

Sarah Michelle Gellar o zapleteni zapuščini Buffy: Nikoli ne bom povedala celotne zgodbe

RTV Slovenija 20.01.2023
Ikonična TV-serija Buffy, izganjalka vampirjev je v zadnjih letih postavljena v novo perspektivo, pojavile so se obtožbe zoper ustvarjalca Jossa Whedona. "Nikoli ne bom povedala celotne zgodbe, ker od tega nimam ničesar," pravi Sarah Michelle Gellar… »

V novi številki Primorskih novic preberite

Primorske 20.01.2023
Delo v koprskem uredništvu Primorskih novic te dni poteka ob praznjenju omar in predalov, odkrivanju pozabljenih fotografij in obujanju spominov na skoraj 60 let bivanja v koprski palači Tarsia, od katere se konec meseca poslavljamo. Novi nadzorniki… »

Odbor DZ ni podprl predloga priporočila SDS za boljše razmere v zdravstvu

Dnevnik 20.01.2023
Odbor DZ za zdravstvo ni podprl predloga priporočila za boljše razmere v zdravstvu, ki so ga podali v SDS. Za je glasovalo šest poslancev, proti pa deset. Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je na seji dejal, da so ustrezne rešitve v pripravi… »

Lucija Ćirović usvojila spretnost, ki jo obvladajo le redki #video

SiolNET 20.01.2023
Igralka in komičarka Lucija Ćirović se v zadnjih letih ukvarja s prav posebno spretnostjo – ventrilokvizmom oziroma tako imenovanim trebuhogovorstvom. Kako je to videti, je predstavila v oddaji Jutro na Planetu. Ventrilokvizem je zelo stara… »

Med upravljanjem stroja segel v notranjost, potem pa šok

Slovenske novice 20.01.2023
Delavec je utrpel hujše posledice. V četrtek nekaj pred 16. uro je prišlo do delovne nesreče v podjetju na območju Most. Policisti PU Ljubljana so ugotovili, da je delavec pri upravljanju stroja segel v notranjost, pri tem pa mu je stroj poškodoval… »

UKC se je pohvalil, zdravnik pa skočil v zrak

Slovenske novice 20.01.2023
Knjige res ne bodo skrajšale vrst, bodo pa krajšale čas med čakanjem na obravnavo. Kaotične razmere v slovenskem zdravstvu so v zadnjih mesecih glavna tema pogovorov v slovenski javnosti. Zaradi pomanjkanja družinskih zdravnikov se vse večji… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem