Arhiv novic 20.01.2023

Leipzig z odlično igro v drugem polčasu do točke proti Bayernu

RTV Slovenija 20.01.2023
Po več kot dveh mesecih premora zaradi svetovnega prvenstva se je nadaljevala Bundesliga. Na uvodni tekmi 16. kroga sta se RB Leipzig in Bayern razšla z 1:1. Kevin Kampl je vseh 90 minut sedel na klopi rdečih bikov. V spomladanskem delu prvenstva… »

Zimski rituali: bodite drevo

Slovenske novice 20.01.2023
Spodbuja fizično in notranjo stabilnost, uravnoveša energijo. Primerna je za vse ajurvedske konstitucijske tipe ali doše. To vajo iz joge v ajurvedi priporočajo v zimskih mesecih. Ne spodbuja le fizične stabilnosti in občutka za ravnotežje… »

Ardern: "Ne obžalujem odločitve o odstopu." Nasledil jo bo Chris Hipkins.

RTV Slovenija 20.01.2023
Novozelandska premierka Jacinda Ardern, ki je presenetila z odločitvijo o odstopu, je dejala, da je "prvič po dolgem času res dobro spala". Na položajih vodje stranke in premierja jo bo nasledil trenutni minister za izobraževanje Chris Hipkins. Potem… »

Bitcoin narašča: Ali se je ta kriptovaluta prebudila iz sanj?

24ur 20.01.2023
Leto 2022 je bilo težko za bitcoin. Recesija in kriza zaupanja v kriptovalute sta prisilili trgovce v prodajo bitcoina in v vlaganje v stabilnejša sredstva. Lani je Bitcoin padel za 57,53 %. Propad FTX, ene največjih platform za trgovanje s… »

Tihotapila sta ilegalce, a so vse polovili

Slovenske novice 20.01.2023
Litovec najprej kazal ponarejene ukrajinske dokumente. V sredo malo pred 1. uro so se lendavski policisti na relaciji Hotiza–Črenšovci vozili za osebnim avtom z romunsko registracijo, ki na znake policistov ni zaustavil in je s svojo vožnjo ogrožal… »

Kolumna Bojana Budje: Odstotek

Slovenske novice 20.01.2023
Elon Musk plačuje trinajstkrat nižje davke kot prodajalka v Ugandi s 74 evri mesečne plače. Svet je bil minule dni prisiljen spremljati vsakoletno srečanje političnih in gospodarskih velepomembnežev v švicarskem Davosu. Četudi je ta kraj v… »

V Bolgariji po neuspelem poskusu sestave vlade spomladi predčasne volitve

Dnevnik 20.01.2023
V Bolgariji je po oktobrskih volitvah danes propadel tudi tretji in zadnji poskus oblikovanja nove vlade. Socialistični stranki (BSP) pod vodstvom Kornelije Ninove namreč ni uspelo pridobiti potrebne parlamentarne večine. Bolgari se bodo tako spomladi… »

Dnevni horoskop za soboto, 21. januarja 2023

Zurnal24 20.01.2023
Zelo ugoden čas, da se z energijo Mlaja znebite nepotrebnih drobnarij, ter vzorcev, ki vam več ne služijo v pravem smislu. Končno se prebujate in zaznavate pravo sliko, tudi če boste na svoji poti morali premagati več ovir. Za vas nič ne bo… »

Rektorji vlado pozivajo, naj pri plačni reformi upošteva tudi anomalije v visokem šolstvu

RTV Slovenija 20.01.2023
Rektorska konferenca, ki ji trenutno predseduje ljubljanska univerza, je vlado pozvala, naj pri pripravi izhodišč za prenovo plačnega sistema upošteva specifiko akademskega področja na univerzah. Ob tem rektorji pozivajo tudi k hitrim začasnim… »

Sredi obtožb spolnega nasilja so zvezdnika nagradili (FOTO)

Slovenske novice 20.01.2023
Kevina Spaceyja v Londonu čaka sojenje zaradi spolnega napada na štiri moške. V Torinu so se mu poklonili z nagrado za življenjsko delo. V Hollywoodu je Kevin Spacey zaradi obtožb spolnega nadlegovanja, tudi posilstev, persona non grata. Podoben črn… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem